Acum citești
VIDEO. Brian Tracy, strategii pentru lideri în perioada crizei!

VIDEO. Brian Tracy, strategii pentru lideri în perioada crizei!

Optimismul de la începutul anului 2020 s-a transformat în ultima perioadă într-o continuă stare de teamă, neliniște și întrebări existențiale. De fapt, sentimentul este unul de nedescris atunci când vezi că business-ul tău – proiectele tale pentru care te-ai zbătut ani de zile, alături de echipa ta, să performezi, să fii cel mai bun – se cam năruie sub imperiul virusului COVID-19.

O luptă nedreaptă și descurajantă cu un dușman invizibil care atacă atât viețile oamenilor, cât și partea economică a unei țări. Tu știi cine ești. Sau, până acum, știai cu siguranță. Ești un lider de succes. Un om care a învățat ani de zile să-și motiveze oamenii și să sudeze o echipă puternică. Situația de față a schimbat însă regulile jocului.

Ce ar trebui să facă un lider în perioada de criză?

Criza nu te anunță, nu te informează, nu te pune la adăpost. Ea pur și simplu vine. Brian Tracy, un cunoscut speaker motivational, oferă câteva sfaturi pentru #lideri, susținând că una dintre regulile succesului și ale leadershipului este SĂ NU ÎNCERCI SĂ SCHIMBI CEEA CE NU POȚI. Așadar, îți spui de la bun început că nu poți schimba lucrurile, dar, în schimb, te poți gândi cum răspunzi la ceea ce ți se întâmplă.

STRATEGII DE CRIZĂ ÎMPĂRTĂȘITE DE BRIAN TRACY:

1. Rămâi calm! Chiar dacă nu este simplu atunci când ești în mijlocul unei crize, cu cât ești mai implicat emoțional, cu atât mai mult vei lua decizii greșite. Păstrează-ți mintea limpede, plimbă-te, respiră, gândește-te bine pasul pe care îl vei face! Dacă te vei lăsa prins în plasa emoțiilor negative nu faci decât să precipiți lucrurile.
Așadar, gândește pozitiv! Stai de vorbă cu tine însuți și vei găsi cu siguranță o soluție. În orice situație, oricât de grea ar fi și ar părea la acel moment, există o lecție din care avem ceva de învățat. Deși descoperim asta abia după ce pericolul va fi trecut.

2. Informează-te corect și nu trage concluzii pripite. Pune câteva întrebări esențiale: Ce anume se întâmplă? Cum s-a întâmplat? Cum putem fi siguri de situație? Ce este adevărat și ce nu? Există o parte bună în toată această situație?

Uneori, informațiile false/eronate fac mult rău, deoarece îi panichează pe oameni și îi împiedică să gândească limpede.

3. Ești lider, iar în vremurile bune această titulatură suna atât de bine. Acum, în momente de criză, asumă-ți responsabilitatea! În situația de față, emoțiile pozitive și constructive sunt extrem de importante. Cuvintele magice: Sunt responsabil! Sunt responsabil, sunt responsabil! Așa îi poți ajuta mai ușor pe ceilalți și împreună veți putea să găsiți soluții noi pentru rezolvarea problemei.

4. Rămâi încrezător! Gândește și altfel: este un test pentru a vedea cât de puternic ești! Și ești!

Articol recomandat
"Tot mai destept", de Elizabeth Ricker

5. Când ești lider toată lumea stă cu ochii pe tine. Jobul tău este să rămâi lider și în situațiile de criză, să fii calm, să-i încurajezi pe oameni și să te gândești la pasul următor. Așadar, fii creativ! Gândește-te la soluții, dar în același timp păstrează-ți mintea limpede. Acționează continuu!

  1. Concentrează-te pe priorități! Pune întrebări, cere sfaturi, discută! Gândește-te la lucrurile care ar putea să dea roade în această perioadă și fructifică-le.
  2. Ia decizie după decizie!Nu te opri! Continuă să te miști, continuă-ți acțiunile, atât cât se poate! Printre calitățile unui lider de succes se numără și aceea de a face față provocărilor. Ține de tine să știi să gestionezi situația, să prioritizezi lucrurile și să rămâi alături de oameni, fără să-i panichezi și mai rău. Criza va trece, însă puterea unui lider și forța lui vor rămâne!

Cine este Brian Tracy

Născut pe 5 ianuarie 1944, Brian Tracy este un public speaker motivațional și autor de dezvoltare personală din Canada. A fondat propria firmă, Brian Tracy International, în 1984 în Vancouver. A publicat peste 40 de cărți și a apărut în aproximativ 300 de conferințe video și audio.

Călătorește și ține prelegeri de mai bine de 100 de ori pe an și derulează operațiuni de afaceri în 17 țări. Astăzi consiliază clienții săi pe domenii precum leadership, vânzări, stimă de sine, obiective, strategie, creativitate și psihologia succesului.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus