Dupa doi ani in care targurile de carte s-au mutat online, Salonul International de Carte Bookfest deschide sezonul de lectura din nou in offline. Curtea Veche Publishing va invita in perioada 1-5 iunie la Centrul Expozitional Romexpo Bucuresti (pavilionul B2) pentru a descoperi toate noutatile aparute in aceasta perioada. Va asteapta lansari de carte cu invitati speciali, mese rotunde despre fenomenele literare ale momentului, sesiuni de autografe cu autori si ilustratori, reduceri de pret de pana la 70% si multe altele. Intrarea este libera.

LitKids: 1 iunie la standul Curtea Veche

Cei mici sunt asteptati in prima zi a targului la o intalnire cu autori si ilustratori care au dat viata unor dintre cele mai frumoase povesti, marcand astfel lansarea seriei pentru copii LitKids.

Intre 12:30 si 14:30, la standul Curtea Veche Publishing se reunesc pentru o sesiune de Meet & Greet autori indragiti precum campioana olimpica Ana Maria Branza, Catalina Bucur (Sunny Side Up), Simona Suman, MOMOMO sau Irina Becher, si ilustratori cu creioane magice: Andra Badea, Andreea Mitica, Anca Smarandache.

Tot pe 1 iunie, Curtea Veche Publishing si Asociatia Curtea Veche lanseaza proiectul „Carti postale de poveste”, un set de 10 ilustratii de la tot atatia ilustratori cunoscuti pentru copii, menite sa dea mai departe magia lecturii. Pentru fiecare set de carti postale achizitionat, Asociatia doneaza o carte unui copil care nu are acces la ele. Intre 14:30 si 15:30, va invitam la standul editurii Curtea Veche la un „doodling session” cu ilustratorii implicati in proiect, precum Cristiana Radu, Andra Badea sau Gabi Toma.

Cu aceasta ocazia, editura a pregatit numeroase noutati, atat pentru copii (precum cartea de educatie financiara „Banii tai. Cum ii cheltuiesti si de ce” de Gerry Bailey, Felicia Law  si William Whitehead; „Totul despre anxietate” de Carrie Lewis si Sophia Touliatou; „Invatatorii de grija” de Alex Donovici), cat si pentru parinti („Tantrum. Ghid de supravietuire” de Rebecca Schrag Hershberg sau „O sarcina mai usoara” de Emily Oster).

O aparitie de exceptie este cartea lui Richard Dawkins, „Fantezia zborului” – o editie premium care explica felul in care oamenii si natura au invatat sa invinga forta gravitatiei si sa se ridice la cer. Cu ilustratii superbe si fascinante, cartea reprezinta o colaborare unica intre unul dintre cei mai mari oameni de stiinta si o artista talentata.

16 evenimente pentru iubitorii de carte

Curtea Veche Publishing a pregatit o serie impresionanta de evenimente in jurul noutatilor editoriale, al caror program complet poate fi gasit AICI.

Unul dintre evenimentele cele mai asteptate este discutia dintre E.S. Emil Hurezeanu (Ambasador al Romaniei in Republica Austria, fost Ambasador al Romaniei la Berlin intre 2015-2021) si istoricul Ion M. Ionita, in jurul cartii „Drumul Rusiei” de Rüdiger von Fritsch (fostul ambasador al Republicii Germane la Moscova). Dialogul va avea loc sambata, 4 iunie, de la 16:00, la scena Agora.

Fanii „Povestilor Cristinei” se vor bucura sa ii intalneasca pe Cristina si Alex Donovici, unii dintre cei mai cunoscuti autori de carti pentru copii din Romania, si sa afle povestea din spatele acestui fenomen. Seria „Tup”, scrisa de Alex si ilustrata de Stela-Damaschin Popa este cea mai tradusa colectie de carti pentru copii a unui autor roman, pana in acest moment „Tup” avandu-si sau fiind pe cale sa isi aiba corespondenta in 8 limbi straine. Autorii vor intra in dialog cu agentii literari Mauro Spagnol si Silviu Sandulescu, cei care au contribut la raspandirea acestui fenomen in toata lumea, sambata, 4 iunie, de la ora 11:00, la scena Agora.

Joi, 2 iunie, Curtea Veche Publishing marcheaza aparitia a doua carti-eveniment:

De joi pana duminica, iubitorii de beletristica vor afla mai multe despre noutatile din seria Byblos, coordonata de Luana Schidu, si tot in cadrul targului publicul se va putea intalni cu autori indragiti, precum istoricul Adrian Cioroianu, medicul nutritionist Mihaela Bilic, expertul in educatie financiara Adrian Asoltanie („Draga, unde-s banii?”), psihoterapeuta Elena-Carmen Tuca („De mana cu rusinea la psiholog”), scriitorul Mihai Alexandru Plesu („Texte cu vedere la strada”).

Zeci de noutati la standul Curtea Veche Publishing

Cateva dintre noutatile de inclus neaparat pe listele de lectura:

  • „Traiesc a doua oara” de Sharon Stone – actrita povesteste despre momentele cumplite cand suferit un accident vascular cerebral masiv; dar si despre cum si-a revenit in mod miraculos cu ajutorul meditatiei, plus amanunte revelatoare din viata si cariera ei.
  • „Jamie si petrecerea de vineri seara” de Jamie Oliver – cele mai gustoase preparate din emisiunea TV de succes „Jamie & Jimmy’s Friday Night Feast”, alese pe spranceana si dedicate unor nume celebre din showbizul contemporan.
  • „Calea catre independenta ta financiara” de Peter Mallouk si Tony Robbins – despre cum cum sa iti faci un plan financiar pe termen lung si sa lasi mostenire o avere, nu griji, dar numai dupa ce te vei bucura de tot ceea ce banii vor aduce bun in viata ta.
  • „Fantome” de Dolly Alderton – comparata cu Nora Ephron, mult-indragita scriitoare milleniala pare a fi vocea care descrie cel mai bine zbuciumul femeii moderne. In primul sau roman scrie cu umor, inteligenta vie, emotie si profunzime despre relatii, dating si ghosting, despre sperante si a incertitudini, dand nastere unui fenomen international.
  • „Timp retrait” de Alex. Stefanescu –crampeie de viata, amintiri depanate cu savoare de unul dintre cei mai cunoscuti si mai carismatici oameni de litere contemporani.
  • „Viol. O poveste de iubire” de Joyce Carol Oates – un titlu contradictoriu de la cunoscuta si multipremiata scriitoare si o poveste care ne va conduce departe de zona noastra de confort – in lumea violatorilor, a celor care vor sa indrepte ceva ce nu mai poate fi indreptat, a salvatorilor ce se cer salvati, dar si a celor multi si vocali de pe margine, care privesc spectacolul traumei cu indiferenta sau ostilitate.
  • „Moartea lui Vivek Oji” de Akwaeke Emezi –o poveste puternica despre identitatea de gen de la o talentata scriitoare nigeriana, un mister compus ca un puzzle si descompus aproape detectivistic intr-o scriitura plina de frumusete, acumuland detaliile ce recompun o societate traditionala in deriva.
  • „Instrusul” si„M-am hotarat sa-i pun capat” de Iain Reid –doua thrillere de la un debutant canadian surprinzator, care ne tine „agatati” in poveste pana la capat.
  • „Ciberiada. Editie aniversara” de Stanisław Lem – o carte clasica a genului science-fiction, care la centenarul nasterii lui Stanisław Lem, in 2021, ii vadeste spiritul vizionar.
  • „Homo Faber” de Max Frisch – o serie de coincidente, de intalniri aparent intamplatoare, amintiri care aduna in ele insele esenta vietii, adevaruri descoperite in momente banale si tratate cu o indiferenta greu de explicat.
  • „Perspective ale mintii” de Howard Gardner – initiatorul conceptului de „inteligente multiple”, Gardner analizeaza mai multe tipare mintale si dovedeste ca un simplu test de IQ nu este relevant pentru a reflecta corect si complet abilitatile intelectuale ale unui individ.