Acum citești
Cărți care te vor introduce în atmosfera sărbătorilor | Top cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii și adulți

Cărți care te vor introduce în atmosfera sărbătorilor | Top cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii și adulți

Perioada sărbătorilor de iarnă și a Crăciunului, în mod deosebit, este ideală pentru a te relaxa și, totodată, profita de timpul tău liber. Fie că o faci în drum spre cei dragi, în diminețile sau serile friguroase de iarnă sau în orice moment al zilelor de sărbătoare, o carte este o alegere perfectă. Pregătește-ți o licoare caldă și câteva fursecuri delicioase pentru a te bucura de o lectură interesantă sau povești frumoase de Crăciun în compania prichindeilor. Totodată, cum decembrie este luna în care dăruim cel mai mult, cărțile de Crăciun sunt cadouri accesibile cu care nu vei da niciodată greș. 

Te invităm să descoperi cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii și adulți, de la editura Curtea Veche, care te vor introduce în atmosfera sărbătorilor de iarnă! 

  • Poveste de Crăciun
  • Crăciunul Regal
  • Țup. Salvatoarea iernii
  • O iarnă de povești
  • O dorință de Crăciun
  • 7 povești de Crăciun
  • Rețetele de Crăciun ale lui Jamie Oliver
  • Viscolul
  • Să ne bucurăm! Carte de colorat pentru Crăciun
  • Lego – în așteptarea lui Moș Crăciun

Poveste de Crăciun – Charles Dickens

Poveste de Crăciun, scrisă de cunoscutul autor englez Charles Dickens, elogiază această sărbătoare minunată pe care o așteptăm an de an. Am putea spune că este o carte numai bună de lecturat în zilele premergătoare sărbătorii Crăciunului, fiind ideală de citit împreună cu copiii cu vârsta între 5 și 8 ani. 

O călătorie în noaptea de Ajun, împreună cu trei vizitatori fantomatici, va schimba complet perspectiva personajului principal al cărții. Scrisă pentru prima oară în 1843, edițiile noi vin cu ilustrații reprezentative și captivante care să susțină povestea uimitoare de Crăciun a lui Charles Dickens. 

Crăciunul Regal – Majestatea Sa Margareta a României, A.S.R. Principele Radu

Sărbătorile de iarnă au fost întodeauna celebrate cu fast de Casa Regală a României. De aceea, Majestatea Sa Margareta a României și A.S.R. Principele Radu au decis să dezvăluie momente deosebite din preajma Crăciunului trăite pe vremea regilor Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea sau Mihai. Vei afla detalii și informații interesante de la Castelul Peleș, domeniul Săvârșin, București sau din locuri din străinătate.

Crăciunul Regal este o carte de colecție care își va regăsi oricând un loc prețios în bibliotecă. 

Țup. Salvatoarea iernii – Alex Donovici, Stela Damaschin-Pop

Țup. Salvatoarea iernii este o carte scrisă de autorul român Alex Donovici și ilustrată de Stela Damaschin-Pop. Povestea are o abordare foarte interesantă și ușor de înțeles pentru copii. Aceștia pot descoperi cum câteva animăluțe simpatice, cu personalități și abilități speciale, salvează pădurea și aduc împreună frumusețea iernii. 

O carte cu tâlc pentru cititorii mici care, dincolo de poveste, vor putea învăța lucruri interesante și educative despre importanța naturii.  

O iarnă de povești – Cristina Donovici, Alex Donovici 

Copiii iubesc poveștile. O iarnă de povești poate fi un foarte bun început, mai ales că personajele populare din lumea feerică a iernii sunt gata să-i poarte în mici călătorii în care aceștia să învețe cum să fie mai buni. 

Cristina și Alex Donovici sunt o familie care cunoaște foarte bine importanța poveștilor de iarnă. Poveștile din carte au fost inventate pentru Alexandra, fetița lor, și între timp au devenit un succes pentru tot mai mulți părinți cu copii. 

O dorință de Crăciun – Lori Evert

Poveștile nordice de Crăciun, prin imaginația aparte a scriitorilor, sunt considerate clasice și originale. O dorință de Crăciun ne arată cum dorințele chiar se pot îndeplini. Desigur, cu ajutorul curajului, speranței și a bunătății sufletului. Află cum micuța Anja își îndeplinește un vis pe care, foarte probabil, l-am avut în minte cu toții cândva. 

O carte declarată Bestseller de New York Times, de citit împreună de la mic la mare. Dorința ta de Crăciun care este? 

7 Povești de Crăciun – Charlotte Grossetête

În 7 Povești de Crăciun, copiii și părinții vor face cunoștință cu foarte mulți prieteni simpatici, de la eschimoși și spiriduși până la o doamnă Crăciun, cum altfel decât inventivă. Ilustrațiile minunate aduc un plus de atractivitate celor 7 povești de Crăciun. Amuzați-vă împreună cu cei mici în fiecare seară din săptămâna premergătoare Crăciunului. 

Farmecul Crăciunului se poate descoperi simplu și ușor răsfoind paginile acestei cărți sub semnătura scriitoarei franceze Charlotte Grossetête. 

Rețetele de Crăciun ale lui Jamie Oliver – Jamie Oliver

Crăciunul fără rețete culinare gustoase, cu care să-ți surprinzi invitații la masa de sărbătoare, nu poate fi posibil. Prin urmare, în Rețetele de Crăciun ale lui Jamie Oliver vei putea descoperi și prepara în stilul caracteristic cu care ne-a obișnuit carismaticul bucătar Jamie Oliver. 

Desigur că pofta vine mâncând, însă tot la fel de adevărat este că pofta vine și… gătind! 

Citește mai multe despre Rețetele de Crăciun și ce a declarat Jamie Oliver la lansarea cărții sale de succes. 

Viscolul – Vladimir Sorokin

Rusul Vladimir Sorokin este considerat un scriitor contemporan în vogă, iar romanul Viscolul te va surprinde prin complexitate creativa. Sorokin a construit o poveste science-fiction într-o Rusie înzăpezită, în care un doctor și un cărăuș pornesc împreună în niște aventuri cu personaje stranii. Nici misiunea lor nu este mai prejos. 

Articol recomandat

Ai curajul să pătrunzi în această lume misterioasă, în care viscolul atinge proporții gigantice? 

Să ne bucurăm! Carte de colorat pentru Crăciun

Să ne bucurăm! Carte de colorat pentru Crăciun va fi un cadou frumos destinat celor mici și… mari, de ce nu. Probabil știi deja că activitatea de colorat ajută la înlăturarea stresului, la menținerea nivelului de concentrare și îmbunătățirea creativității. Mai mult decât atât, această carte este și motivațională. 

Cartea include 55 de ilustrații pregătite pentru colorat, dar și citate biblice și versuri care te introduc în atmosfera de poveste a Crăciunului. Așadar, mai lasă din griji deoparte și bucură-te! 

Lego – în așteptarea lui Moș Crăciun

Este un set de Crăciun, distractiv și interactiv, care cuprinde o carte, o scenă 3D sub forma unui Calendar Advent, autocolante și o figurină cu Moș Crăciun. Copiii iubesc magia oferită de LEGO și tematica Crăciunului, prin urmare acest set va fi primit cu multă bucurie. Cartea Concert de Crăciun conține câte un mic capitol pentru fiecare zi de dinaintea sosirii Moșului. 

Lego – în așteptarea lui Moș Crăciun este o idee grozavă de cadou pentru copiii care îl așteaptă cuminți pe Moș Crăciun. 

Cauți și alte titluri interesante? Descoperă toate cartile de Craciun din oferta noastră. 

Dincolo de momentele petrecute împreună cu cei dragi, sărbătorile de iarnă sunt și despre plăcerea de a lectura în zilele libere de care ai parte. Prin urmare, este perioada perfectă pentru a te refugia în rândurile celor mai frumoase și interesante titluri cu tematică de iarnă sau Crăciun de la editura Curtea Veche. Sărbători liniștite tuturor!

Sursa foto: Shutterstock 

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus