Acum citești
Cartea ,,Fericit fără motiv”: 100 de interviuri acordate de oameni cu adevărat fericiţi. Program în 7 pași despre fericirea interioară

Cartea ,,Fericit fără motiv”: 100 de interviuri acordate de oameni cu adevărat fericiţi. Program în 7 pași despre fericirea interioară

Astăzi, vă provoc la o întrebare dificilă. Extrem de dificilă. Cea mai dificilă. Ce este pentru voi fericirea? Vă dau și un mic imbold plecând de la un citat care mie mi-a plăcut foarte mult: ,,Fericirea pe care o am nu mi‑a fost dată de lume, așadar lumea nu mi‑o poate lua”, spunea Shirley Caesar, cantăreaţă de gospel.

Dacă sunteți curioși de ce mi-a zburat gândul la fericire, mărturisesc franc că m-a inspirat cartea Fericit fără motiv, scrisă de Marci Shimoff și publicată la editura Curtea Veche Publishing.

,,Era timpul să apară o nouă carte pe această temă. După ce ne‑am realizat, în mare parte, din punct de vedere material, majoritatea dintre noi caută mai mult de la viaţă. Fie că este vorba de cumpărarea unei noi mașini, plecarea intr‑un concediu de vis, de o mărire de salariu sau de antrenarea unei echipe de juniori – urmărim aceste scopuri în speranţa că ne vor aduce fericirea.
Dar, în scurt timp, înţelegem că altfel stau lucrurile. Nu există altă necesitate universală a zilelor noastre în afara găsirii adevăratei fericiri”, scrie în prefața cărții Jack Canfield, creatorul seriei de cărţi ,,Supă de pui pentru suflet.”

Fericirea adevărată, un fel de Fata Morgana!

Dacă te numeri printre cei care nu prea știu de unde să apuce sentimentul de fericire, o vei găsi, cu siguranță în cartea de față. Mai mult, autoarea ne oferă o imagine revoluţionară despre ceea ce înseamnă fericirea.
În vreme ce majoritatea cărţilor se concentrează asupra fericirii create din exterior, această carte dezbate problema acestui sentiment venind din interior – fericirea autentică.

Stop joc! Schimbăm tactica și te întreb, pe tine, cel ce citește aceste rânduri, ce anume te-ar face fericit. Să fie o carieră fulminantă? Un cont solid în bancă? Perechea ideală? Dar oare, v-ar ajuta toate astea? Ar fi, poate, cel mult o fericire de moment…

În cartea de faţă, Marci Shimoff – cea mai cunoscută expertă în terapia fericirii – vă oferă dovezi ale faptului că nici performanţele profesionale, nici ambiţiile sociale, nici banii, relaţiile cu ceilalţi ori alte dorinţe împlinite nu vă vor aduce adevărata fericire.

Spre deosebire de cărţile care vă îndeamnă să căutaţi lucrurile şi activităţile ce vă fac fericit, aceasta vă asigură că fericirea profundă şi de durată vine din acele credinţe ce nu vă pot fi luate de nimeni. Din interior. Din acea fericire fără motiv.

Program în 7 pași despre fericirea interioară

Bazată pe cercetările întreprinse de autoare şi pe cunoştinţele unor experţi în psihologia pozitivă şi în neurofiziologie, dar şi pe 100 de interviuri acordate de oameni cu adevărat fericiţi, cartea vă pune la dispoziţie un program în 7 paşi, prin care vă puteţi găsi fericirea lăuntrică, indiferent cum arată viaţa dumneavoastră.

Termostatul fericirii sau cum avem parte de cât mai multă fericire în viața noastră

Studiile întreprinse anterior ne arată că fiecare dintre noi are prestabilită o anumită capacitate de a experimenta fericirea – 50% influenţată genetic, 50% determinată de viaţa trăită. Dar, aşa cum poţi potrivi termostatul pentru a simţi mai multă căldură, la fel poţi mări cantitatea de fericire personală. Iar programul holistic şi strategiile pragmatice ale lui Marci Shimoff abordează toate aspectele vieţii dumneavoastră: putere personală, minte, emoţie, trup, suflet, menire şi relaţii.

În plus, veţi afla din carte poveştile remarcabile şi tulburătoare ale oamenilor care au aplicat acest program în viaţa lor personală, devenind astfel fericiţi… fără un motiv anume. Pentru asta, nu e obligatoriu să aveţi gena fericirii, să câştigaţi la loterie sau să slăbiţi 10 kg. Înainte de a termina cartea, veţi şti deja cum să dobândiţi fericirea – pentru tot restul vieţii!

,,Am văzut, de asemenea, mulţi oameni sărmani, in toate colţurile lumii: bărbaţi, femei și copii deloc fericiţi. Am avut ocazia să întâlnesc oameni foarte bogaţi care erau fericiţi datorită averii dobândite, însă alţii, la fel de avuţi, reprezentau dovada vie a proverbului „banii nu aduc fericirea“. Această experienţă mi‑a intărit convingerea că fericirea nu înseamnă să ai tot ce ai visat, dar nu presupune nici refuzul oricărei plăceri materiale în viaţă. Este mai mult decat atat.
Ceea ce ne dorim cu toţii este acea fericire care provine din interior, care nu este influenţată de întâmplările exterioare – cea pe care eu o numesc Fericire fără motiv”, conchide autoarea.

Vestea cea bună: nu contează punctul din care începeţi!

Indiferent pe ce treaptă vă situaţi în prezent, această carte vă va învăţa să deveniţi mai fericit. Mai fericit fără motiv!

Articol recomandat
carti care te fac mai destept

,,Poate nu veţi deveni Fericit fără motiv peste noapte – deși știm că acest lucru este posibil! Fiind conștient de existenţa acestei posibilităţi și cunoscand pașii necesari pentru a ajunge acolo, in cel mai scurt timp veţi iniţia transformarea complete a vieţii dumneavoastră. Sunt convinsă că așa se va întampla, bazandu‑mă pe experienţa mea și a altor mii de persoane. Eu, alături de clienţii mei, am pus în practică metodele și tehnicile descrise în această carte. Deși am fost nefericită mulţi ani, am reușit să urc de la nota cinci la nota zece pe scara fericirii.

Acum, pot răzbi mai ușor în lupta cu greutăţile vieţii. Nu mai capitulez. Mă aflu încă pe drum, elev și profesor în același timp, dar sunt dovada vie că acești pași vă vor indruma în direcţia cea bună, indiferent de unde incepeţi. Aveţi încredere în mine, dacă eu am reușit, puteţi și dumneavoastră”, concluzionează autoarea cărții.

Concentrați-vă asupra soluțiilor! Învățați din greșeli și vedeți partea bună! Împăcați-vă cu voi înșivă! Deschideți-vă mintea către fericire! Lăsați-vă conduși de iubire, fiți recunoscător, fiți iertător, fiți altruist! – Sunt pași mici, dar siguri, pentru a fi fericiți fără motiv.

De multe ori, pierduți în alergătura vieții, cu ochii mereu pe ceas sau în calculatoare, uităm adevăratele motive ale fericirii. Vă las să citiți cartea scrisă de Marci Shimoff și să-mi spuneți ce anume v-a făcut FERICIT FĂRĂ MOTIV.

Nu este simplu, însă pentru a descoperi fericirea trebuie să pleci de la sursa ei. Uneori lucrurile mici, simple, aparent banale, chiar nesemnificative, pot fi izvor de fericire. Sau poate nu…Te las să descoperi singur drumul spre ce te împlinește cu adevărat și să ne spui apoi într-un mesaj: ,,Azi, am fost fericit fără motiv!”

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus