Acum citești
Dacă în loc de bomboane le-am oferi copiilor o carte?

Dacă în loc de bomboane le-am oferi copiilor o carte?

Parcă nimic nu mă încântă mai mult decât imaginea unui părinte citindu-i copilului său. Sau zâmbetul și liniștea un copil atunci când citește singur o carte. Vă invităm pe site-ul editurii Curtea Veche Publishing pentru a descoperi universul magic al cărților pentru copii.

Veți avea parte de aventură, culoare, personaje magice, ilustrații de vis și povești care transmit în esența lor adevărate lecții pentru viață. Cărțile pentru copii reprezintă poate cel mai bun mod prin care cei mici învață să descopere, pas cu pas, lumea din jurul lor. O culoare, o fotografie, un personaj captivant sunt cele mai educative metode pentru a-l ține pe cel mic departe de tentanta lume a televizorului și a telefonului mobil. Și este cam greu, nu-i așa?

Așadar, este foarte important să le stimulăm copiilor noștri dorința de a citi și de a descoperi farmecul lecturii. Dacă le alegem cărțile potrivite, garantat îi veți face fericiți.

Povestea lui Didi, de Diana Bulimar

Cartea Povestea lui Didi te poartă în lumea minunată a aventurilor lui Didi, lumea sportului în care o fetiță obișnuită a învățat să se bucure de victorii, dar în același timp să nu se sperie de înfrângeri.

Mesajul cărții este acela că trebuie să lupți cu perseverență pentru a ține treaz campionul/a din tine, care așteaptă uneori doar să îl pui la treabă.

Pe Diana Bulimar, autoarea acestei cărți, o cunoașteți cu siguranță. Este una dintre cele mai strălucite gimnaste ale lotului național din ultimii zece ani. Gimnastica i-a devenit destin, purtând-o peste mări și țări la concursuri și campionate europene și mondiale, iar în 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Norișorul Roz, de Cristina Donovici

Este cadoul perfect pentru copiii mici care se tem de întuneric. Este totodată o poveste minunată, completată de niște ilustrații fermecătoare și personaje magice care te transpun într-o lume de vis.

Cartea Norișorul Roz vorbește despre importanța căutării de sine și despre a înțelege că uneori a fi diferit nu este neapărat un lucru rău. Dimpotrivă. Diferența față de ceilalți poate fi impulsul necesar pentru a transforma viața ta într-o aventură.

Fram la grădiniță, de Irina Forgaciu

Povestea lui Fram la grădiniță îi va plăcea cu siguranță copilului tău. Și, cum altfel când cartea prezintă aventura lui Fram la grădiniță. Cum se pregătește el pentru prima zi alături de educatoare și colegi? Oare îi va plăcea? Și ce va face când unii dintre ei vor râde de el pentru că este diferit?

De fapt, cartea reprezintă și un adevărat ghid pentru părinții ai căror copii trebuie să înceapă grădinița și vor avea nevoie să se adapteze acestei noi experiențe. Gata, hai la drum spre grădiniță și la cât mai multe povești citite!

Irina Forgaciu este un psiholog pentru care domeniul psihologiei a devenit un stil de viață. La cabinetul ei din Cluj-Napoca, dar și prin intermediul workshop-urilor pe care le organizează și al cărților pe care le scrie, îi învață atât pe copii, cât și pe adulți, că fericirea și împlinirea reprezintă stări de normalitate.

Articol recomandat

Comoara lui Ben, de Alex Donovici

Orice copil este tentat să pornească în căutarea unei comori. Propune-i asta și îl vei face cel mai fericit din lume. Povestea lui Ben este, în primul rând, o hartă de care se poate folosi oricine se află în căutarea unei comori.

Dincolo de aventura care atrage copilul dornic să descifreze necunoscutul, cartea Comora lui Ben reprezintă și o importantă lecție despre adevăratele comori pe care ar trebui să le căutăm în viață.

Ne învață că mult mai importante decât cuferele pline cu aur sau argint sunt onestitatea, generozitatea și hărnicia, dar și că unele lucruri din viața noastră sunt neprețuite.

În loc de concluzie…

Dacă v-am stârnit curiozitatea, nu uitați că o carte reprezintă adevărata deschidere către lume. Pentru un copil la început de drum, cartea citită înseamnă imaginație, informație, cultură generală și poveste. Într-un cuvânt, antrenamentul pentru viață.

Ajutați-l să descopere comorile sufletului, să facă ceea ce îi place și să caute întotdeauna să respecte lucrurile neprețuite ale vieții.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus