Acum citești
5 sfaturi pentru cupluri de la Gary Chapman

5 sfaturi pentru cupluri de la Gary Chapman

În Cele cinci limbaje ale iubirii, de Gary Chapman, carte publicată la editura Curtea Veche Publishing, aflăm cinci moduri clare prin care poți să îi arăți celui de lângă tine ce este sau ce poate fi iubirea.

De multe ori, în relația de cuplu apar diferite neînțelegeri sau certuri care nu par să aibă vreun sens. Dintr-odată, totul se schimbă la 180 de grade. Încerci să pui câte un petec pe ici, pe colo și parcă de multe ori este în van. Vestea bună este că poți să îți iubești partenerul așa cum are nevoie. Exact, așa cum are el/ea nevoie! Pentru că fiecare persoană are un anumit mod în care înțelege iubirea.

Descoperă limbajele iubirii!

În acest sens, tot ce îți rămâne de făcut este să descoperi limbajul principal al partenerului. Totodată, să realizezi că prin combinație cu celelalte patru tipuri de limbaje, care nu sunt nici ele de ignorat, limbajul principal poate să te ajute să ai rețeta unei relații reușite.

Dacă vrei să o menții vie și sănătoasă, este suficient să faci câțiva pași, nu foarte grei, dar necesari. Astfel, pașii pot să aducă împlinire sufletească partenerului de viață, acesta simțindu-se, în sfârșit, înțeles și iubit.

Cele cinci limbaje ale iubirii analizate de Gary Chapman și care duc la o relație sănătoasă și de lungă durată sunt:

Declarațiile – modul prin care vorbele dau dragostei putere; încurajările pot muta munții din loc; tonul ca formă a iubirii; politețea ca ideal de cuplu.

Timpul în doi – dragostea arătată prin faptul că după o zi grea la muncă alege să petreacă alături de tine; activități comune; discuții serioase; universul în doi.

Darurile – pecuniare, dar și simbolice.

Serviciile – efortul depus în ceea ce faci pentru el.

Contactul fizic – atingerea văzută ca apropiere; cea mai frumoasă metodă de a te deconecta este prin îmbrățișare.

Articol recomandat
carti despre barbati si femei

După ce ai înțeles cele cinci limbaje ale iubirii, inclusiv pe al tău, la finalul cărții vei găsi câteva capitole suplimentare prin care vei înțelege mai multe despre iubire și comunicarea cu partenerul tău.

Un caz interesant, relatat de autor, este atunci când crezi că ai ajuns în punctul în care simți că acesta nu mai este demn de iubirea ta și nu mai merită să investești nimic în relația voastră. Autorul te va convinge de contrariu. Mai mult decât atât, vei mai găsi un mic ghid de studiu pe care să îl completați împreună sau cu un grup de prieteni. Toate acestea și nu numai, întrețin logica limbajelor iubirii, atent descrise și analizate de autor.

Iubirea autentică în cuplu, mit sau realitate?

De asemenea, dacă aveți copii, Gary Chapman a dedicat un capitol special prin care te ajută să înveți mai multe despre copilul tău și despre cum poți să îți manifești dragostea față de el, astfel încât să fie cu adevărat înțeleasă. Rezolvând multe dintre conflictele interioare ale copilului, viața de familie poate fi cu adevărat armonioasă. Mai multe despre subiectul acesta, găsiți într-o altă carte, scrisă de același autor, Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor.

Cartea îți oferă posibilitatea de a descoperi în tine ambiția de a lupta pentru iubirea autentică în cuplu. Iar esența acestui discurs este legată de simbolistica limbajului principal, în acord cu celelalte limbaje ale iubirii. Multe idei și ghidul de studiu aflat la finalul cărții întregesc arealul de soluții pentru o viață frumoasă și împlinită alături de cei dragi ție.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus