Acum citești
Descoperă secretele minții de milionar!

Descoperă secretele minții de milionar!

Milionar. Un cuvânt la care mulți dintre noi am tânjit și pe care îl pronunțăm cu un soi de invidie și de dorință. Să fii milionar? Pare simplu, dar de fapt e greu, copiii moșului! Dar oare care sunt secretele minții de milionar?

Ei bine, întrebarea asta m-a făcut să-mi doresc să citesc și mai mult cartea lui Harv T. Eker.
,,Secretele minții de milionar”, o carte publicată la editura Curtea Veche Publishing ne ajută să ne valorificăm mai bine și mai productiv gândurile. Să le organizăm în așa fel încât să credem în puterea nostră și să dăm sens lucrurilor la care visăm.

Cartea lui Harv T. Eker își propune să scoată să iveală milionarul din noi și să-l facem să reacționeze și să lupte pentru ideile sale și pentru ceea ce-și dorești. Este despre a te scoate din zona de confort și a-ți dovedi că și în tine există un mic… milionar.

CARE SUNT PRINCIPIILE PROSPERITĂȚII
Venitul dumneavoastră poate crește doar în măsura în care intenționați să‑l faceți să crească!

Fiecare dintre noi are setat în minte un anumit tipar financiar. Iar modul în care gândim determină dimensiunea averii pe care o acumulăm. Bogații gândesc toți la fel, sunt convinși că „își fac singuri viața“. Și săracii gândesc toți la fel, dar ei cred că viața decurge conform „unui tipar deja stabilit“.

PRINCIPIU AL PROSPERITĂȚII: Dacă doriți să schimbați fructele, mai întâi va trebui să schimbați rădăcinile. Dacă doriți să schimbați vizibilul, mai întâi va trebui să schimbați ceea ce este invizibil.

PRINCIPIU AL PROSPERITĂȚII: Banii reprezintă un rezultat, bogăția este un rezultat, sănătatea
este un rezultat, boala este un rezultat, greutatea dumneavoastră este un rezultat. Trăim într‑o lume dominată de principiul cauzei și efectului.

PRINCIPIU AL PROSPERITĂȚII: Dați‑mi cinci minute și vă pot prezice viitorul financiar
pentru tot restul vieții.

PRINCIPIU AL PROSPERITĂȚII: Gândurile duc la sentimente. Sentimentele declanșează
acțiuni. Acțiunile determină rezultatele.

PRINCIPIU AL PROSPERITĂȚII: Atunci când subconștientul trebuie să aleagă între emoțiile
adânc înrădăcinate și logică, emoțiile vor învinge aproape întotdeauna.

PRINCIPIU AL PROSPERITĂȚII: Bogații se asociază cu oameni pozitivi, de succes. Săracii se asociază cu oameni fără succes sau cu o atitudine negativă.

PRINCIPIU AL PROSPERITĂȚII: Liderii câștigă mult mai mulți bani decât subalternii!
În

Veți afla care este tiparul dumneavoastră financiar!

Deci cine sunteți dumneavoastră? Cum gândiți? Care vă sunt convingerile? Care vă sunt caracteristicile și obiceiurile? Ce gândiți despre propria persoană? Cât de încrezători sunteți?
Cum interacționați cu ceilalți? Cât de multă încredere aveți în ceilalți? Credeți cu adevărat că meritați să fiți bogat? Care sunt abilitățile care vă permit să acționați în pofida temerilor, a îndoielii, în ciuda neplăcerilor și disconfortului? Puteți acționa atunci când nu aveți dispoziția necesară?

,,În prima parte a acestei cărți vă voi explica modul în care fiecare dintre noi este condiționat să gândească și să acționeze atunci când este vorba de bani și vom schița patru strategii‑cheie
de revizuire a amprentei mentale legate de bani. În partea a doua, vom examina diferențele dintre modurile în care gândesc cei bogați, cei din clasa de mijloc și cei săraci; vă voi mai prezenta șaptesprezece atitudini și acțiuni dezirabile care vor duce la modificări permanente ale vieții dumneavoastre financiare. De asemenea, pe parcursul cărții vă voi împărtăși
câteva exemple din miile de scrisori și e‑mailuri pe care le‑am primit de la participanții la Millionaire Mind Intensive Seminar și care au obținut rezultate remarcabile în viețile lor”, explică autorul.

Pașii schimbării: programarea verbală

CONȘTIENTIZAREA : Scrieți toate declarațiile pe care le‑ați auzit în copilărie despre bani, bunăstare și oameni bogați.

ÎNȚELEGEREA : Descrieți cum credeți că v‑au influențat aceste enunțuri viața financiară până în acest moment.

DISOCIEREA : Sunteți capabil să înțelegeți că aceste gânduri sunt doar ceea ce ați învățat, că ele nu sunt o parte anatomică a dumneavoastră și că nu vă reprezintă? Înțelegeți că în prezent puteți alege o cale diferită?

DECLARAȚIE : Puneți‑vă mâna pe inimă și spuneți… „Ceea ce am auzit despre bani nu este neapărat adevărat. Aleg să îmi însușesc noi moduri de a gândi care să mă ajute în dobândirea fericirii și a succesului.“ Atingeți‑vă capul și spuneți… „Am o minte de milionar.“

Articol recomandat

ACȚIUNI ALE MINȚII DE MILIONAR

  1. Educați‑vă. Investiți în seminare. Citiți lunar cel puțin o carte de investiții. Citiți reviste recum Money, Forbes, Barron’s sau Wall Street Journal. Nu vă sugerez să le urmați sfaturile, vă propun să vă familiarizați cu opțiunile financiare care există pe piață. Apoi alegeți un domeniu în care să deveniți expert și începeți să investiți în acel domeniu.
  2. Mutați‑vă atenția de la venitul „activ“ asupra venitului „pasiv“. Enumerați cel puțin trei strategii specifice prin care puteți realiza un venit fără a munci, fie prin Dosarele prosperit ății 193 investiții, fie printr‑o afacere. Începeți cercetările și apoi acționați conform acestor strategii.
  3. Nu așteptați prea mult până să investiți în afaceri imobiliare. Cumpărați imobiliare și așteptați.

CARE ESTE SECRETUL MINȚII DE MILIONAR?

Secretul stă în conștientizarea propriilor gânduri și acțiuni, astfel încât să ne putem elibera de alegerile făcute în trecut. E timpul să renunțăm la presupunerea că, pentru a avea succes, ordinea logică este: a avea, a face, a fi. Trebuie să adoptăm, în schimb, convingerea oamenilor bogați, care consideră că ordinea corectă este: a fi, a face, a avea.
Până la urmă, cartea lui Harv T. Eker ne arată faptul că suntem stăpânii propriilor noastre gânduri și a propriilor aspirații. Dcă ne setăm mintea să poată și să reușească, chiar se poate întâmpla asta. Dacă picăm în capcana mediocrității gândului nostrum, atunci nu vom reuși să experimentăm niciodată gândirea unei minți de milionar.Cine este Harv T. Eker?

ÎN LOC DE CONCLUZIE…

,,Dacă doriți ca lumea să arate într‑un anumit fel, atunci începeți prin a fi dumneavoastră astfel. Dacă doriți ca lumea să fie mai bună, începeți prin a fi chiar dumneavoastră o persoană
mai bună. De aceea, cred că datoria dumneavoastră este de a vă dezvolta până la atingerea întregului potențial, de a aduce abundența și succesul în viața dumneavoastră.
Realizând acest lucru, veți fi capabili să‑i ajutați pe alții și să dăruiți ceva de calitate acestei lumi”, conchide autorul.

Am descoperit că era adevărat: oamenii bogați chiar gândesc altfel decât cei săraci și chiar și față de cei din clasa de mijloc. În cele din urmă, am devenit conștient de modul în care propriile gânduri mă țineau departe de avuție. Mai important, am învățat câteva tehnici și strategii puternice de a‑mi remodela mintea, astfel încât să gândesc în același mod în care o fac cei bogați.

Harv T. Eker

Harv T. Eker (n. 1954) este om de afaceri, autor de cărți, orator motivațional și milionar, și-a dezvoltat propria teorie privind relația dintre bani și aspectele ce țin de mentalitatea și atitudinile oamenilor. Folosind principiile și exercițiile pe care le expune în cartea Secretele minţii de milionar, el și-a revizuit gândurile, sentimentele și acțiunile – nu doar pentru a obține succesul, ci și pentru a-l menține pe termen lung. A reușit astfel să shimbe viețile a numeroși oameni din toate colțurile lumii, ajutându-i să-și atingă obiectivele și să obțină independența financiară.


Eker s-a nascut în Toronto, Ontario (Canada) și a locuit acolo în copilărie. În tinerețe, el s-a mutat în Statele Unite ale Americii și a inițiat peste o duzină de companii diferite înainte de a avea succes cu un magazin de produse de fitness pe care le vindea cu amănuntul. După ce a câștigat milioane de dolari printr-un lanț de magazine de fitness și și-a pierdut apoi averea din cauza managementului defectuos, astfel a început să analizeze relațiile pe care oamenii bogați le au cu banii determinându-l să-și dezvolte un set de teorii pe care le-a popularizat în seminariile și cărțile sale.

Scrierile și seminariile lui Eker se concentrează adesea pe conceptul său de „minte de milionar”, o colecție de „atitudini mentale care facilitează bogăția”.Această teorie presupune că fiecare om are un „tipar financiar” sau un „tipar intern care dictează relația lui cu banii” și că prin schimbarea acestui tipar oamenii își pot schimba capacitatea lor de a acumula avere.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus