Acum citești
TOP trei cărți de dezvoltare personală. Cum să gândești optimist într-o lume cenușie

TOP trei cărți de dezvoltare personală. Cum să gândești optimist într-o lume cenușie

Îmi e dor de un cuvânt bun. De un motiv de a zâmbi. De un gând optimist într-o lume cenușie. De o dovadă de încredere. Știu că vremurile actuale nu par să ne fie un aliat de nădejde, însă ține de tine să-ți resetezi traseul prin viață.

Fiecare dintre noi are nevoie de un cuvânt bun, de susţinere, pentru a putea trece peste dificultăţile cotidiene. Uneori, o vorbă spusă la momentul potrivit poate muta munții din loc. Alteori, deși nu conștientizăm avem atâtea motive pentru a zâmbi. Așadar, gândește optimist într-o lume cenușie! Spune pot si vei putea! Lecții despre încredere, viață și oameni. Sunt lucruri firești la care ne gândim cu toții, chiar dacă uneori nu spunem asta cu voce tare.

Știu că timpul îți este uneori limitat și că nu ai timp să te dedici așa cum ți-ai dori dezvoltării tale personale. Nici nu conștientizăm cât de important este să ne dăm timp și nouă, să ne înțelegem mai bine problemele sufletești, emoțiile, trăirile, chiar și anxietățile. Uneori, spunem simplu: nu am timp! Nu este nici bine și nici corect față de noi. Știți de ce? Pentru că problemele rămân tot acolo. Ba mai mult, se amplifică. Vă sfătuiesc să vă faceți timp și pentru voi. O oră pe zi. Să citiți, să ascultați muzică, să încercați să înțelegeți ce vi se întâmplă. Să aprofundați lucrurile care vă plac. Știu, e nevoie de un exercițiu al minții și al voinței. Dar și asta vine cu timpul și cu respectul față de noi înșine.

Mai jos găsești trei cărți de dezvoltare personală, publicate la Curtea Veche Publishing – eu am ales pe acestea, tu poți alege altele- care te vor ajuta să afli câteva dintre răspunsurile pe care le cauți. Te las să descoperi de ce ai o mie de motive pentru a zâmbi și pentru a te bucura de ceea ce-ți oferă viața.

Motive pentru a zâmbi , cartea lui Zig Ziglar

Motive pentru a zâmbi , cartea lui Zig Ziglar publicată la editura Curtea Veche Publishing îţi oferă sfaturile de care ai nevoie, istorisiri care îţi fac ziua mai bună, precum şi citate pline de tâlc ale unor personalităţi din diverse domenii. Toate acestea te vor ajuta să ai o viziune optimistă asupra vieţii şi a relaţiilor dintre oameni, necesară pentru împlinirea personală şi atingerea scopurilor propuse.

Mai mult, Zig Ziglar îţi împărtăşeşte atât propriile experienţe, cât şi pe cele ale altora, oferindu-ţi exemple menite să te motiveze şi să te inspire în toate aspectele vieţii. Poveştile emoţionante despre oameni care au depăşit handicapuri şi dezavantaje sau care au întrecut orice aşteptări în domenii din care fuseseră iniţial excluşi ne învaţă adevărate lecţii de viaţă, determinându-ne să revenim la ele iar şi iar, pentru ca mai apoi să le transmitem şi altora, care să le descopere, la rândul lor.

Așadar, nu contează nici de unde începi şi nici măcar evenimentele prin care treci în drumul tău. Important este să perseverezi şi să nu încetezi niciodată să ai încredere în tine.

Gândește optimist într-o lume cenușie, SPERANŢA ÎN LUPTA CU GRIJILE ZILNICE – de Zig Ziglar

Grijile de zi cu zi pot fi, de multe ori, copleșitoare. Pentru a ne putea desfășura activitățile în condiții bune, dar și pentru a ne menține sănătatea fizică, psihică și emoțională, avem nevoie de speranță și de stimulare. Această carte este, de fapt, o colecție de povești savuroase și de anecdote menite să ne descrețească frunțile și să ne încurajeze. Citatele și versetele biblice alese cu înțelepciune ne sporesc încrederea în ziua de mâine și ne ajută să perseverăm pentru a ne realiza visurile.

Zig Ziglar a fost unul dintre cei mai talentați autori și vorbitori motivaționali, mesajele sale pline de umor și de entuziasm inspirând și motivând milioane de oameni. A ținut seminare și conferințe în întreaga lume, ideile și metodele lui fiind predate în sute de școli, companii și organizații nonprofit. Cărțile sale despre succes, credință, viața de familie, vânzări și dezvoltare personală au fost traduse în peste 30 de limbi, multe dintre ele devenind bestselleruri mondiale.

Spune pot si vei putea! – de Norman Vincent Peale

De câte ori ai spun EU NU POT deși nici măcar nu ai încercat? De multe ori, sunt convinsă. Ni se întâmplă tuturor. Tocmai de aceea, cartea lui Norman Vincent Peale este o pledoarie pentru tenacitate, pentru învingerea temerilor și pentru cultivarea unei gândiri optimiste. Este, în cele din urmă, o pledoarie pentru viață, cu nelipsitele ei probleme — care, de altfel, sunt menite să ne formeze, nu să ne îngenuncheze.

Articol recomandat

Autorul ne îndeamnă să ne menținem sănătatea spirituală, să folosim anticipația pozitivă pentru a obține ceea ce ne dorim și să ne identificăm forța interioară, reușind astfel să trecem peste orice greutate.

Filozofia sa, bazată pe importanța gândirii pozitive, a avut o influență nemaiîntâlnită asupra a milioane de oameni. Cărțile lui Norman Vincent Peale, al căror mesaj transcende timpul, oferă inspirație atunci când aceasta este cu adevărat necesară, ajutându-ne să ne consoli­dăm încrederea în forțele proprii și să avem o viață mai împlinită și mai fericită.

Bazându-se pe zeci de povești înduioșătoare despre oameni care au reușit să-și schimbe viața personală sau profesională, cartea arată ce se poate întâmpla atunci când gândirea pozitivă este pusă la treabă.

Cartea este o pledoarie pentru tenacitate, pentru învingerea temerilor și pentru cultivarea unei gândiri optimiste. Este, în cele din urmă, o pledoarie pentru viață, cu nelipsitele ei probleme — care, de altfel, sunt menite să ne formeze, nu să ne îngenuncheze. Norman Vincent Peale ne îndeamnă să ne menținem sănătatea spirituală, să folosim anticipația pozitivă pentru a obține ceea ce ne dorim și să ne identificăm forța interioară, reușind astfel să trecem peste orice greutate.

Bazându-se pe zeci de povești înduioșătoare despre oameni care au reușit să-și schimbe viața personală sau profesională, cartea arată ce se poate întâmpla atunci când gândirea pozitivă este pusă la treabă. Așadar spor la treabă și la optimism! Și nu uitați: gândirea pozitivă atrage lucrurile pozitive!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus