Acum citești
Ghidul pentru succes și fericire. Cum pot să fiu mai bun?

Ghidul pentru succes și fericire. Cum pot să fiu mai bun?

Ghidul tău pentru succes și fericire, de World’s Greatest Thinkers, o carte publicată la editura Curtea Veche Publishing, îți oferă o perspectivă nouă, proaspătă, asupra unor fragmente valoroase preluate din scrierile de dezvoltare personală apărute de-a lungul timpului, cele mai multe aparținându-le unor pionieri ai genului.

Napoleon Hill, Joseph Murphy, William Walker Atkinson, Orison Swett Marden, Ralph Waldo Trine sunt numai câteva dintre numele sonore ale gândirii motivaționale antologate aici. Niciodată atâția guru nu și-au unit forțele, gata cu toții să te îndrume spre succes și fericire. Și să îți arate că ele îți sunt la îndemână!

,,Mintea ta este ca un magnet: de el stă lipit tot ceea ce deții. Mintea ta nu va atrage succesul atât timp cât tu te gândești la sărăcie și la eșec”

Napoleon Hill

,,Oamenii seamănă foarte mult cu oile, fiind niște creaturi ascultătoare și mimetice”

Toți ne dorim să găsim surse de inspirație și de fericire. De succes. De resetare a lucrurilor care nu merg. Sau care merg, dar fără să ne ofere partea de satisfacție care ne împlinește și care ne dă un sens în viață. În ecuația vieții noastre, a lucrurilor pe care le întreprindem, mintea și credința joacă un rol extrem de important.

Milioane de cititori se află într-o căutare frenetică a unui singur volum capabil să le aprindă imaginația și să îi inspire pe calea lor spre succes și fericire. Dacă ții în mână această carte, probabil că și tu te numeri printre ei.

,,Oamenii seamănă foarte mult cu oile, fiind niște creaturi ascultătoare și mimetice. În loc să își asume responsabilitatea de a-și stabili singuri direcția de mers, așteaptă până când altcineva preia conducerea, după care o iau la goană după acela. Să ne mai mirăm apoi că liderii păstrează pentru ei pășunea cea mai grasă și lasă pentru restul turmei iarba pipernicită și uscată? Și-au câștigat dreptul la ce e mai bun fiindcă toți ceilalți din turmă nu au demonstrat că posedă individualitate și inițiativă. Au ajuns în poziția de lideri pentru capacitatea lor de a fi încrezători în sine”, aflăm din cartea Ghidul tău pentru succes și fericire.

,,Credința este substanța lucrurilor râvnite, dovada lucrurilor nevăzute“

Care este întrebarea eternă ce te întâmpină în fiecare dimineață, aceea pe care nici tu, nici altă persoană onestă nu aveți cum să o evitați? „Cum aș putea să fiu mai bun?“

,,Dacă vei citi cu atenție paginile următoare, cred că vei găsi soluția pentru această importantă problemă de viață pe care toți oamenii trebuie să o rezolve, dacă vor ca, de fiecare dată când își iau salariul, să aibă mai mulți bani decât au avut cu o lună înainte. Mai întâi, dacă vrei să te îmbogățești, trebuie să înțelegi foarte bine faptul că mintea, gândul, este singurul creator. A gândi – iată marea afacere a vieții. Controlează-ți gândurile, și vei putea să controlezi circumstanțele. Așa cum prima lege a câștigului este dorința, formula succesului o reprezintă credința. Crede cu tărie că ai un lucru – consideră deținerea lui ca pe un fapt real – și vei obține orice îți dorești în mod legitim“, potrivit unui fragment din THE SECRET OF SUCCESS, William Walker Atkinson.

,,Întregul plan al existenței face ca fericirea să fie posibilă, iar viața să ne fie îmbelșugată, desăvârșită și calmă. Nu mai rămâne decât ca noi să conștientizăm acest lucru”

Julia Seton

,,Mintea este cea care aduce sănătate și viață, oportunități și recompense nemărginite”

,,Nu îngădui niciunei limitări să pătrundă în existența ta. Reține că Mintea te va ajuta să obții orice îți dorești. Ea va muta munții din loc, dacă va fi nevoie, în beneficiul tău” – sursa THE SECRET OF SUCCESS, William Walker Atkinson.

„Facă-vi-se după credința voastră!“

Dacă nu ești convins/ă de unde să începi schimbarea, primul sfat pe care îl găsim în cartea Ghidul către succes și fericire este acela de a-ți deschide larg intelectul și de a-ți purifica toate canalele de gândire. Rămâi permanent receptiv. Dezvoltă o atitudine mentală în care să te aștepți întotdeauna la lucruri bune. Ai un drept fundamental la tot ce-i bun, după cum știi.

Articol recomandat
practici de meditatie

,,În cazul majorității oamenilor, problema constă în aceea că sunt leneși din punct de vedere mental. Sigur, este mult mai ușor să mergi cu gloata decât să îți croiești drum de unul singur. Dar marii cercetători, marii inventatori, adevăratele genii din toate domeniile de activitate au fost oameni care au îndrăznit să se rupă de tradiție, care au sfidat trecutul, care au avut convingerea că nu există limite pentru ceea ce poate înfăptui Mintea”- Fragmente din THE SECRET OF THE AGES, Robert Collier

,,Puterea nu are cum să dea greș atât timp cât Mintea este sursa rezervelor infinite!”

Din carte mai aflăm că trebuie să lăsăm deschise canalele de comunicare între mintea ta și Mintea Universală și bogățiile se vor revărsa asupră-ți fără opreliști!

,,Concentrează-te pe ceea ce te preocupă în cel mai înalt grad – și ideile nu vor întârzia să apară, oferindu-ți nenumărate modalități de a-ți atinge obiectivul urmărit. Dar nu te da bătut după un singur succes, indiferent de amploarea lui. Amintește-ți întotdeauna că legea creației este legea dezvoltării. Nu poți rămâne pe loc. Trebuie să mergi mereu înainte; în caz contrar, vei fi depășit de alții. Automulțumirea – satisfacția de sine – este cel mai mare dușman al succesului. La fel ca Alexandru Macedon, trebuie să cauți în permanență lumi noi pe care să le cucerești. Îți garantez că puterea va veni în întâmpinarea dorinței tale, iar puterea nu are cum să dea greș atât timp cât Mintea este sursa rezervelor infinite. Singurul eșec al minții omenești derivă din îngrijorare și teamă – sau din nefolosire” – Fragmente din THE SECRET OF THE AGES, Robert Collier

,,Scopul tău primordial este să dai dovadă de suficientă indi-vidualitate și destulă inițiativă cât să poți fi propriul tău lider – să nu ții cont decât de părerea ta în raport cu ceilalți. Marile personalități – personalitățile puternice – nu găsesc nicio satisfacție în lucrurile care îi bucură pe oamenii cu firi și ambiții mărunte. Spiritele valoroase din toate timpu-rile au găsit mai multă mulțumire în puterea și abilitatea pe care le-au simțit manifestându-se în ființa lor decât în adulația maselor sau în servilismul acelor creaturi mimetice care se străduiau să le calce pe urme”, potrivit unui fragment din cartea THE SECRET OF SUCCESS, William Walker Atkinson.

,,Oamenii de succes își iubesc munca și își exprimă neîngrădit personalitatea. Succesul este condiționat mai degrabă de idealul înalt pe care ți l-ai stabilit decât de acumularea unor bogății

Joseph Murphy

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus