Acum citești
Ce trebuie să știe copiii noștri despre prietenie

Ce trebuie să știe copiii noștri despre prietenie

,,Singura prietenie de preţ este cea care s-a născut fără motiv”, mărturisea Arthur van Schendel, romancier și povestitor olandez. Este greu și în același timp frumos să vorbești despre prietenie. Poate cel mai frumos cuvânt din lume. Poate cea mai frumoasă poveste. Să crezi în prietenie și să simți că ai întâlnit în viața ta omul acela căruia îi poți spune, fără nicio reticență, tainele tale.

Sunt prietenii care se sting și despre ele se spune că nu erau adevărate. În schimb sunt prietenii, e drept mai rare, care durează o viață întreagă. Despre cei care reușesc să întâlnească astfel de oameni, legenda spune că sunt cu adevărat norocoși.

,,Omul trebuie să aibă și prieteni și dușmani. Prietenii îl învață ce trebuie să facă, iar dușmanii îl obligă să facă ce trebuie”

Nicolae Iorga

Știm că oricine am fi, oriunde am trăi și oricâți bani am avea, un prieten este omul acela cu care pornești și la bine, dar și la greu. Poate tocmai de aceea este dureros atunci când omul pe care l-ai considerat prieten te trădează, te minte, îți întoarce spatele sau profită de tine.

Dacă te numeri printre cei care au un prieten de-o viață, dacă copilul tău crede în poveștile prieteniei, noi te ajutăm să-i îndrumi pașii pentru a descoperi aventurile și întâmplările care unesc și mai mult doi prieteni. Așa că, am ales pentru copiii dumneavoastră, câteva cărți care arată clar că prietenia este o rara avis. Vă invităm pe site-ul editurii Curtea Veche Publishing, unde la secțiunea cărți pentru copii găsiți povești, inspirație și multă… prietenie.

Solitaritatea, loialitatea, bunătatea sunt ingrediente care nu trebuie să lipsească unei prietenii care să dureze vremurilor.

,,Poveștile prieteniei” – de Cristina Donovici , Alex Donovici , Anca Smărăndache

Aventurile prin care trec Tobi, Bob sau Duit, precum și toate celelalte personaje ale cărții, vă vor dezvălui tainele prieteniei – cum se construiește ea, cum se consolidează și cum se păstrează. Dar, mai mult decât atât, veți descoperi și cât de important este să aveți prieteni pe care să vă bazați și care să nu vă lase niciodată să vă simțiți singuri.

Prietenia este unul dintre cele mai de preț lucruri de pe pământ; citind această carte, veți descoperi și voi cum să deveniți bogați, construind prietenii trainice.

,,Ale și sufletul cărților” – de Alex Donovici , Leonid Gamarț

Ale este o fetiță de 10 ani care trăiește într-o lume… din viitor, alături de cățelușa ei, Furnica, de stră-străbunica ei și de părinți. Într-o zi, află de la stră-străbunică, faptul că au existat cândva niște lucruri numite cărți, după ce bătrâna îi dăruiește ultima carte rămasă în lume.

Acela este momentul când pentru Ale începe o aventură, care o poartă prin nenumărate peripeții, până când, ajutată de cei dragi, reușește să îl salveze pe Sufletul Cărților, să aducă la lumină, din ceața care o acoperise, Biblioteca orașului. Însă cum s-au întâmplat toate aceste lucruri fantastice vei afla doar citind această carte.

„În vremurile bune, prietenii ne cunosc. În vremurile grele, noi îi cunoaștem pe ei”

John Collins

,,Țup. Nu ai nevoie de aripi ca să poți zbura” – de Alex Donovici și Stela Damaschin-Popa

Chiar credeți că aveți nevoie de aripi pentru a putea zbura? Vă invit să citiți următoarea poveste!

Articol recomandat
Mihaly Csíkszentmihályi

Melcul Fulger devine profesor și le explică puilor de ce e Pământul în pericol, iar curcanul Gelu, acum elev, îi învață să lupte împotriva bullyingului. Pe lângă deja iubiții Buhu-Pădurii, corbul Tor, Bosu’ Lăcustă sau puiul de cioară Zăpadă, veți întâlni personaje noi, precum puiuța de urs polar Hope și Magnificul vultur Magnus.

Iar Țup… Țup își va transforma visul în realitate. Ea va descoperi că nu are nevoie de aripi pentru a putea zbura și vă va reaminti că imposibil e doar un cuvânt.

Vă invităm să vă bucurați de o nouă poveste despre prietenie, despre iertare și despre iubirea și bunătatea care câștigă întotdeauna marile bătălii. Alegeți-vă prietenii cu grijă și învățați-vă copiii să creadă în puterea prieteniei. Vor descoperi cel mai frumos drum de la poveste la prietenie!

Cristina Donovici – s-a născut la Târgu Mureș, în 1974. Este licențiată în jurnalism și lucrează în televiziune, ca producător de știri. Și-a început cariera la radio încă din timpul facultății. A lucrat doi ani la Radio Contact Târgu Mureș ca redactor-crainic. În 1997, când s-a înființat stația locală ProTV Târgu Mureș, s-a angajat ca reporter. Pentru scurtă vreme a fost editor de știri, a… >

Alex Donovici – a absolvit, în 1994, liceul de matematică-fizică „Traian” din Deva. A urmat cursurile Facultății de Litere Filosofie și Istorie a Universității de Vest – Timiștoara, secția Jurnalistică-Engleză. La finalizarea lor, în august 1998, a fost angajat la Pro TV Deva ca reporter, fiind detașat în septembrie 2000 la București, unde lucrează și acum ca Head … >

Anca Smărăndache iubește cărțile și poveștile. I-a plăcut să deseneze și să picteze de când era mică. Cu pensulele și creioanele în mână a descoperit cele mai multe lucruri despre lumea înconjurătoare, dar și despre ea. A ilustrat atât cărți clasice, cât și contemporane.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus