Acum citești
Cum să promovezi mai repede?

Cum să promovezi mai repede?

Te-ai întrebat vreodată cât timp ar trebui să aștepte un angajat până la promovare? Cu siguranță, ai întâlnit și tu oameni care au avansat în carieră după doar 3-6 luni de activitate, în timp ce alții au ajuns să ocupe funcțiile dorite după ani de zile petrecuți în cadrul corporației. Să fie vorba despre seriozitate, experiență, competențe, vârstă, vechime în muncă sau noroc, pentru a urma o traiectorie ascendentă? Poate că nici tu nu întârzii niciodată la job, îți duci întodeauna sarcinile la bun sfârșit și lucrezi la cele mai interesante proiecte. Și, totuși, promovarea ta profesională se lasă așteptată.

Specialiștii în recrutare susțin că, între altele, este nevoie de comunicare la job. Într-o societate dominată de progresul tehnologic, trebuie să dai dovadă de creativitate și să ai idei originale, ca să fii apreciat. Dacă avansarea la locul de muncă reprezintă un scop mandatoriu în atingerea fericirii personale descoperă ce trebuie să faci pentru a promova mai repede.

Succesul depinde de relațiile pe care le ai

Cărțile de dezvoltare personală te pot ajuta să descoperi lucruri inedite despre tine și modul în care trebuie să relaționezi cu toți cei din jur. Cei mai mulți preferă să rămână în bula lor, fără a se gândi că succesul individual depinde și de relațiile cu alte persoane. De câte ori nu ai plecat la serviciu spunându-ți că trebuie să-ți schimbi jobul, ca să evoluezi? Oare, vei promova în acest fel? Înainte de a urma o altă direcție, trebuie să te analizezi foarte bine și să vezi de ce acțiunile tale de până acum nu ți-au adus o avansare în carieră.

Uneori, lucrurile care îți pot aduce o schimbare se găsesc în cărți. Cartea lui Alan C. Fox, Supertehnici de comunicare, adună în capitolele sale, într-un mod simplu, scurt și profund, aspecte utile comunicării practice. Dacă iei în considerare faptul că orice copil învață de la o vârstă fragedă să vorbească și să scrie eficient, îți vei da seama că o bună comunicare la job va fi apreciată de către toți angajatorii. Oamenii cu abilități de comunicare dau dovadă de inteligență emoțională și arată că stăpânesc arta persuasiunii, o condiție de bază pentru atingerea succesului în lumea modernă.

Strategii pe care le poți aborda

Alan C. Fox scoate în evidență nu mai puțin de 54 de strategii eficiente pentru a clădi relații și a dobândi prosperitate. În volumul menționat, autorul prezintă tot ceea ce a învățat din finanțe, artă, afaceri imobiliare și viața de familie. Memorabile și surprinzătoare, ideile sale te încurajează să gândești pragmatic și să te folosești de comunicare pentru a obține tot ce este mai bun de la viață.

Licențiat în contabilitate, drept, educație și scriere profesionistă, Fox și-a înființat propria firmă de avocatură și o companie imobiliară care administrează și deține peste 70 de proprietăți în 11 state americane. Îl mai reprezintă o mulțime de alte lucruri, dar și trei căsnicii, șase copii, plus doi vitregi și unul adoptat. În paginile cărții, autorul își împărtășește experiențele, succesul, greșelile și modul de a gândi și te călăuzește spre cunoașterea de sine, atât de necesară pentru a clădi relații trainice și a obține prosperitate.

Trebuie să faci o impresie bună și durabilă

Mulți dintre oamenii care petrec timp pe o anumită poziție încep, la un moment dat, să-și dorească mai mult. Dacă te numeri printre cei care vor o funcție mai interesantă sau responsabilități mai importante, trebuie să știi că nici o companie nu se simte confortabil atunci când un angajat rămâne prea mult timp în categoria performanțelor medii. Însă, trebuie să schimbi ceva dacă îți dorești succes, afirmare și recunoaștere. Și, pentru că este în interesul tău să scapi de sentimentele de frustrare, trebuie să înveți să comunici mai bine.

Abilități de comunicare, cartea soților Allan și Barbara Pease, te va ajuta să-i înțelegi pe oamenii din jur. Acest lucru îți va oferi avantaje incredibile în orice relație, îți va fi de folos în ceea ce privește comunicarea la job și te va face să realizezi cum trebuie abordată orice situație profesională, pentru a promova mai repede. Este un bestseller pragmatic și convingător, care îți arată cum să faci o primă impresie bună, să captezi atenția interlocutorilor și să-i convingi să-ți adopte ideile. Iei parte la o conversație? Nu-ți aștepta rândul ca să vorbești, ci participă activ la discuție.

Cum te faci remarcat la locul de muncă

Îi admiri pe cei care au carismă sau un talent natural de a comunica? Dacă îți dorești și tu înțelegere, acceptare, afirmare ai nevoie de abilități de comunicare. Ca să devii o persoană agreabilă, cu o imagine impecabilă, cartea soților Pease îți oferă câteva soluții demne de aplicat în viața reală: comunică-le celorlalți că ești de acord cu opinia lor, recunoaște când greșești, evită disputele, fii entuziast, fă-i pe cei din jur să se simtă bine sau acceptă dreptul la opinie al celor care te critică.

Dacă vrei să promovezi mai repede, când vine vorba despre comunicare la job, elimină din vocabularul tău expresiile ineficiente care îți dezvăluie emoțiile, sentimentele și prejudecățile. Renunță la „într-un fel”, „cam așa ceva”, „pe cuvânt”, „înțelegi ce vreau să spun”, „așa ar trebui”, „sincer” sau „să nu mă înțelegi greșit” pentru că îți diminuează credibilitatea. Găsește întotdeauna un motiv pentru care oamenii să-ți răspundă cu „da” și ai grijă să deschizi conversațiile cu întrebări la care se poate da doar un răspuns pozitiv.

Descoperă subtilitățile și valoarea mediului online

În anul 1936, la vârsta de 48 de ani, Dale Carnegie le-a spus cititorilor săi că „relaționarea cu oamenii este, probabil, cea mai mare problemă pe care o veți avea de înfruntat”. Sfaturile scriitorului american sunt, încă, de actualitate deoarece, în cartea sa Secretele succesului în era digitală, acesta detaliază cum o persoană poate să-și facă prieteni și să devină influentă. Cu toate că nu ar fi putut anticipa evoluția tehnologiei, Dale Carnegie a gândit recomandări și principii pentru perioada de astăzi, iar învățăturile sale au fost reanalizate pentru a-i face pe oameni să aibă succes în mediul digital.

Ne place sau nu, lumea contemporană este caracterizată de rețelele de socializare, interacțiunile virtuale și comunicarea prin e-mail. Peisajul digital în care ne desfășurăm activitatea creează nevoia de a deține abilități care să-i influențeze puternic pe ceilalți în anumite privințe. Cu toate că, în prezent, comunicăm prin intermediul instrumentelor digitale, ca să putem promova mai repede trebuie să învățăm să facem acest lucru cu diplomație și tact, să descoperim valoarea mediului online pentru a o putea utiliza în avantajul nostru.

Articol recomandat
carti despre antreprenoriat

Scoate în evidență aspectele pozitive

Poate ți se pare mult mai simplu să-i trimiți un e-mail șefului tău, dar, ești sigur că ai surprins tot ceea ce era nevoie ca să-l faci să te placă? Chiar și în varianta online, trebuie să fii un orator convingător, să știi cum să transmiți mesajul cât mai clar, să câștigi și să păstrezi încrederea oamenilor. Felul în care poți discuta și munci rămâne neprețuit, așa că încearcă să-ți creezi o rețea stabilă și să devii un specialist, când vine vorba despre mediul online. Profită la maxim de puterea instrumentelor digitale, dacă vrei să avansezi în carieră, și nu sta în spatele calculatorului ca o umbră, ci scoate-ți în evidență aspectele pozitive.

Dacă vrei să produci schimbări fără să întâmpini rezistență, începe-ți mesajul într-o notă pozitivă, semnalează discret greșelile, asumă-ți erorile făcute, pune întrebări în loc să dai ordine și evidențiază-ți reușitele. Inițiază orice discuție pe un ton prietenos și adoptă, întotdeauna, o abordare empatică, mai ales, atunci când este vorba despre comunicarea la job.

E important să-ți susții punctul de vedere

Atitudinea este cheia, dacă vrei să promovezi cât mai repede. Dacă îți dorești să devii un maestru al comunicării și un orator desăvârșit, învață mai multe din cartea Secretele succesului a lui Dale Carnegie, unul dintre marii vizionari ai literaturii motivaționale. După cum ai citit deja, acesta a prevăzut importanța pe care o va avea discursul public și tot ce ține de arta vorbitului în public, în zilele noastre. Volumul, conceput de prestigioasa echipă Dale Carnegie Training, o organizație cu vastă experiență în domeniu, te învață să ai încredere în tine și să ai o excelentă stăpânire a ideilor.

Dacă vrei să te afirmi într-un domeniu sau altul și să reușești, trebuie să-ți susții punctul de vedere, să-i confrunți pe ceilalți, când ai dreptate, să dovedești că ești demn de admirația celorlalți și un exemplu de urmat. Încearcă să impresionezi cu discursuri inteligente, emoționante și să câștigi aprecierea oamenilor.

Cât de mult te afectează faptul că nu promovezi la jobul actual? Dacă vrei să obții o funcție mult mai bună, trebuie să-ți amintești că omul este o ființă vorbitoare și că abilitățile de comunicare sunt deosebit de importante, atunci când vrei să prosperi.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus