Acum citești
Cum funcționează creierul: tehnici pentru o gândire cât mai constructivă în viață

Cum funcționează creierul: tehnici pentru o gândire cât mai constructivă în viață

Cărțile din categoria Creier și Emoții vă ajută să înțelegeți mult mai bine plasarea individului în diferite planuri ale vieții, pentru a putea ajusta percepția dumneavoastră atât față de propria persoană, cât și față de relațiile interumane în care sunteți implicat.

O astfel de abordare poate genera efecte benefice pe termen mediu și lung, atunci când se bazează pe tehnici testate pentru obținerea unei gândiri cât mai constructive. În acest sens, analizăm astăzi împreună 3 volume de la Curtea Veche Publishing, ale căror subiecte gravitează în jurul controlului pe care oamenii îl pot dobândi asupra propriei minți:

1. Distruge-ți obiceiurile nocive! de Joe Dispenza

“O carte strălucită și înălțătoare” – Dr. Allan Botkin

Conform concluziilor relevate în volumul Distruge-ți obiceiurile nocive a lui Joe Dispenza, fiecare individ poate avea control asupra propriei sale minți, astfel încât acesta să poată lucra în favoarea sa. Teza fundamentală a lucrării de față este că niciun om nu este condiționat să rămână neschimbat pentru întreaga sa viață.

Antologie de informații validate științific

Prima carte despre care discutăm în rândurile acestui articol este exemplul de lucrare al cărei nivel de credibilitate se bazează pe doua dimensiuni bine definite:

  • discursul simplu de asimilat, propus pasionaților de revelații neuroștiințifice;
  • lista extinsă de informații validate din punct de vedere științific.

O simplă răsfoire a paginilor acestei cărți vă aduce în fața ochilor o incursiune multidisciplinară în misterele creierului uman, propusă de autor pe baza conexiunilor realizate între domenii precum: fizica cuantică, biologia, neuroștiințele și genetica.

Exemplele oferite în cuprinsul acestei cărți, precum și veridicitatea verificată a acestora, au menirea de a oferi mai mult sens, în privința unor aspecte dificil de înțeles altfel, privind modul în care poate funcționa creierul uman.

Renunțarea la vicii deschide calea către câmpul cuantic

Conform acestei cărți, putem avea control deplin asupra materializării unei versiuni mult mai bune a vieții, prin conștientizarea legăturilor pe care le avem cu structura câmpului cuantic. Însă pentru a ne pregăti creierul în vederea atragerii de abundență, renunțarea la toate elementele pe care le putem asocia energiilor negative reprezinta o prioritate in acest proces.

Una dintre mizele propuse de autor implica modul prin care putem atrage bogăție în viața noastră, printr-un prim pas cât se poate de simplu: renunțarea la obiceiurile pe care le percepem ca fiind toxice: continuarea unor relații nepotrivite, reluarea unor obiceiuri nefaste pentru integritatea morală și fizică etc. Percepția asupra faptului că suntem legați de o versiune greșită a noastră nu ne-ar permite să ne apropiem la nivel cuantic de Univers.

Creierul ne poate transforma gândurile în realitate

“Nu este nevoie de contact direct sau de o apropiere mai mare de un element fizic din câmpul cuantic, pentru a ne influența sau a-l influența. Corpul fizic este alcătuit, de fapt, din modele organizate de energie și informație, în unitate cu toate celelalte componente ale câmpului cuantic” își prezintă Joe Dispenza punctul de vedere în această carte.

Despre autor

Joe Dispenza (n. 24 martie 1962) este conferențiar, doctor în chiropractică (Magna Cum Laude – Life University, Atlanta, Georgia) consultant și cercetător științific. Continuarea pregătirii sale postuniversitare vizează domenii precum: neurologia, neurofiziologia, biologia celulară și genetica. Între 1997 și 2005, Joe Dispenza a ținut prelegeri în peste 26 de țări de pe 6 continente, cu teme construite în jurul ideii conform căreia sunt creatorii propriului nostru destin.

2. Schimbând gândirea, îți schimbi viața de Brian Tracy

“Fiecare propoziție din această carte este plină de adevăr, interacțiune și forță. Brian Tracy este autoritatea preeminentă, când vine vorba de a-ți arăta cum să îți îmbunătățești considerabil viața. Am învățat atât de multe de la el, încât nici nu știu cum aș putea să îi mulțumesc pe deplin.” – Robert G. Allen.

Așa cum spuneam și în introducere, ne-am propus să prezentăm astăzi doar cărți ce pot explica modul în care schimbările de percepție pot aduce mai multă abundență în viața dumneavoastră, prin oferirea unor sisteme de soluții simplu de implementat.

Iată încă un titlu ce se pliază foarte bine pe menirea articolului nostru: Schimbând gândirea, îți schimbi viața (ediția a IV-a revizuită) scrisă de Brian Tracy și apărută la Curtea Veche Publishing în 2018.

Cele 12 principii ale împlinirii totale în viață

Lectura acestui volum presupune parcurgerea unui plan concis pentru schimbarea vieții în bine, porind de la importanța schimbării modului în care gândim. Conform lui Brian Tracy, creierul are puterea de a ne conduce către o rutină a gândirii pozitive zilnice, prin 12 principii menite să inhibe emoții negative precum: frica, frustrarea, vinovăția, îngrijorarea ș.a.m.d.

Iată doar câteva dintre cele mai interesante principii ale împlinirii totale, în viziunea autorului:

  • “Dacă nu există nicio soluție, înseamnă că nu există nicio problemă!”
  • “Adevărul este că nimeni nu se gândește la persoana ta. Nu ezita să faci ceea ce vrei, doar din cauza faptul că alții te-ar putea judeca ulterior!”
  • “Dacă dorești să ai succes rapid în viață, trebuie să îți asumi o rată dublă de eșec. Secretul unei vieți fericite și încununate cu succes se află după atingerea eșecului!”

Disciplina gândirii și dorința de a depăși obstacole

Una dintre temele fundamentale din întreaga operă a lui Brian Tracy vizează modul în care convingerile personale pot determina un viitor mai bun. Atunci când acțiunile se bazează pe o convingere de fier, percepția fără de orice eșec întâlnit ulterior este una mult mai diluată. 

Astfel, determinarea de a continua reprezintă o resursă inepuizabilă, în eventualitatea unei serii continue de rezultate nefavorabile. Iar pentru ca determinarea să reprezinte o resursă la care să putem avea acces chiar și în momentele mai puțin plăcute ale carierei noastre, autorul ne propune stabilirea unor rezultate cât se poate de vizibile: “Nu îți propune obiective pe care nu le poți vedea!”

Conform ideilor din această carte, una dintre cauzele fundamentale ale stresului este lipsa de vizualizare a unui drum bine definit în viață. Găsirea părților lipsă de pe această cale oferă controlul asupra unor acțiuni ce pot simplifica întreaga călătorie către succes.

Despre autor

Brian Tracy (n. 5 ianuarie 1944) este un autor american de cărți pentru dezvoltare personală și unul dintre cei mai apreciați speakeri motivaționali ai momentului, cu o experiență ce cuantifică peste 5000 de conferințe tematice, în mai bine de 50 de țări. În prezent, acesta își construiește activitatea pe consiliere în domenii precum: leadership, vânzări, atingerea obiectivelor sau psihologia succesului.

Articol recomandat
"Inconfortabil", de A.J. Bond

3. Cum ne schimbă Dumnezeu creierul. Descoperirile inovatoare ale unui prestigios neurolog de Mark Robert Waldman & Andrew Newberg

“Andrew Newberg și Mark Robert Waldman ne oferă o lucrare minunată, ce explică modul în care credințele și trăirile spirituale ne revitalizează creierul și ne îmbunătățesc starea de sănătate. Religia și știința sunt cu un pas una mai aproape de cealaltă.” – Herbert Benson

Cum ne schimbă Dumnezeu creierul. Descoperirile inovatoare ale unui prestigios neurolog de Andrew Newberg și Mark Robert Waldman, oferă un set complex de principii și sugestii pentru dezvoltarea unui nivel ridicat al sănătății mentale, prin înțelegerea punților de legătură dintre știință și credință:

Credința determină modificări la nivelul creierului

Autorii propun o incursiune pe un tărâm cu ape tulburi, acolo unde caracterul concret al dovezilor științifice se întrepătrunde cu efectele produse de simbolistica propusă de credința în Dumnezeu. Rezultatele studiilor realizate de cei doi sunt cât se poate de grăitoare:

Efectuând cercetări de neuroimagistică, pentru a putea analiza experiențele de natură mistică, pe care credincioșii din diferite colțuri ale lumii le-au avut în prezența autorilor, cercetătorul în neuroștiințe Andrew Newberg și terapeutul Mark Robert Waldman au ajuns la concluzia că abstractul devine cât se poate de concret, la nivel de activitate a creierului.

Dumnezeu în epoca episoadelor de anxietate

Rezultatele studiilor efectuate pe diferite categorii de respondenți (ex: grupuri de adulți rugați să îl deseneze pe Dumnezeu și monitorizati în același timp cu tehnică de specialitate, din domeniul neuroimagisticii), demonstrează că percepțiile personale pot influența în bine sănătatea mentală.

În lucrarea despre care discutăm, cei doi autori propun o serie de idei, pe cât de îndrăznețe pentru scepticii pro știință, pe atât de relevante pentru întreaga omenire, pentru o mai bună funcționare a creierului. Iată doar una dintre acestea: “Doar 12 minute de rugăciune pe zi îi pot ajuta pe credincioși să își reducă propriile niveluri de anxietate”.

Despre autori

Mark Robert Waldman – asociat al Centrului pentru Spiritualitate și Minte din cadrul Universității Pennsylvania. Editor fondator al jurnalului de literatură academică “Transpersonal Reviews” și coautor al lucrării de referință în domeniul neuroștiințelor “Born to Believe, What We Believe What We Believe”.

Dr. Andrew Newberg – profesor asociat al Departamentului de Radiologie și Psihiatrie din cadrul Spitalului Universității Pennsylvania. Profesor adjunct al Departamentului de Studii Religioase din cadrul aceleiași universități. Director al Centrului pentru Spiritualitate și Minte. Coautor al lucrării de referință în domeniul neuroștiințelor “Born to Believe, What We Believe What We Believe”.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți comanda online chiar acum aceste cărți de pe site-ul nostru! Pentru alte recenzii interesante, ce vă pot influența în mod pozitiv viața, reveniți cu încredere pe carticheie.ro.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus