Acum citești
Se caută nevastă de 10 vaci! Nu încerca să schimbi omul de lângă tine, ajută-l să evolueze

Se caută nevastă de 10 vaci! Nu încerca să schimbi omul de lângă tine, ajută-l să evolueze

Uneori, socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă. Așa se întâmplă și cu unele căsnicii. Pleci la drum cu gândul că omul pe care l-ai ales este pentru o viață. Îți spui că, dacă nu este așa cum vrei tu, sigur se va schimba pe parcurs. Din cartea Secretul căsniciei fericite, scrisă de Zig Ziglar și publicată la editura Curtea Veche Publishing, am înțeles – printre multe alte lucruri – unul tare important: nu vei putea niciodată schimba felul de a fi al partenerului de viață.

Și cum procedezi atunci în această situație? Vei învăța să accepți persoana de lângă tine așa cum este ea sau inevitabil veți ajunge în pragul divorțului?

Putem să-l schimbăm pe omul de lângă noi?

Iată ce ne spune Zig Ziglar cu privire la acest aspect important al relației: ,,Din sondajul asupra cuplurilor căsătorite de peste 25 de ani care au declarat că s-ar recăsători cu aceeași persoană am constatat o majoritate copleșitoare (84% dintre ei) și-au luat partenerii nu numai la bine și la rău, dar și așa cum sunt ei.
După cât se pare, acești soți și aceste soții care au căsnicii fericite au înțelepciunea de a-și accepta partenerii așa cum sunt și înțeleg că este inutil să cauți perfecțiunea ori să-i schimbi în vreun fel.”

În perioada în care două persoane își fac curte – mi se pare cea mai inspirată expresie pentru începuturile unei relații – fiecare încearcă să-l mulțumească pe celălalt. El vrea să-i arate cât de înalt, tandru și mișto este. Iar ea, cât de cochetă, atrăgătoare și îngăduitoare este. Însă din dorința de a epata și de a câștiga cât mai repede inima celui de care ne-am îndrăgostit, exagerăm în a fi ceea ce nu suntem. Și pe termen lung, acest lucru va ieși la lumină.

Ești pe același drum cu partenerul tău?

Ideea este – așa cum ne spune și Zig Ziglar în cartea sa – că atunci când ,,ești pe același drum” cu partenerul, sunt multe șanse să începi să manifești un interes față de lucrurile care îi plac foarte tare. Nu înseamnă că trebuie să fii fals, ci să încerci să-i înțelegi preferințele, ideile, să-l ajuți să evolueze, lucru care trebuie să fie reciproc.

Important este să-l faci pe omul ales să se simtă valoros și important, să aibă încredere în el și în ce poate să facă. Vorba aceea: adevărata frumusețe este în ochii celui care privește!

Așadar, Zig Ziglar vine cu o istorie reală – pe care vă invit s-o descoperiți în cartea Secretul căsnicei fericite – mai exact cea în care povestește cum se caută nevastă de zece vaci.

Și după ce veți citi rândurile scrise de Zig Ziglar veți înțelege mai bine ceea ce spune autorul: ,,Cred că sunt milioane de femei care simt același lucru, tot așa cum știu că sunt milioane de bărbați care își doresc soții de zece vaci. Ei bine, domnilor, dacă vă doriți o soție de zece vaci, trebuie să începeți de pe acum s-o tratați ca atare. Și nu numai atât, dar trebuie să fiți conștienți că dacă o tratați ca pe un pur sânge, vă asigur că n-o să vă treziți niciodată cu o mârțoagă.

Articol recomandat
Festivalul NARATIV 2024

Doamnelor, lucrurile stau la fel și în cazul dvs. Bărbatul nu trăiește doar cu pâine. Din când în când, pâinea aceea trebuie unsă cu unt. Tratați-l ca pe un adevărat campion și n-o să vă treziți cu un ratat.”

Așadar, acceptarea persoanei de lângă tine așa cum este ea – cu calități și firește și cu defecte – reprezintă unul dintre secretele căsătoriei fericite. Însă, în cazul în care vei încerca să clădești un om după chipul și asemănarea ta, nu vei face decât să grăbești lucrurile… spre despărțire și divorț.

,,Dacă îl tratezi pe om așa cum este așa va rămâne. Dacă îl tratezi așa cum ar trebui să fie și ar putea să fie, va deveni mai bun și mai măreț.”

Goethe

Concluzia este că ar trebui să-i oferim partenerului nostru un motiv de a evolua, de a face progrese și nu de a regresa. Pentru asta, încurajează-l, susține-l, explică-i atunci când simți că a luat-o pe o pantă greșită și nu uita cel mai important lucru: lucrează cu materialul clientului! Adică nu încerca să-l/ s-o schimbi. Nu vei face decât să semeni frustrare și te vei alege cu o relație de compromis.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus