Acum citești
Colecția de toamnă-iarnă în materie de cărți de neratat

Colecția de toamnă-iarnă în materie de cărți de neratat

E acea perioadă din an în care suntem surprinși de cât de repede s-a schimbat vremea, în care deși abia așteptam să ne putem cuibări într-o pătură cu o carte și un ceai cald, parcă tot nu ne vine să credem că se întunecă devreme și că din zilele toride nu a mai rămas decât lumina de dimineață și flashback-urile din vacanța de vară.

Pe lângă semnele evidente că s-a schimbat anotimpul, vestim și noi sezonul cozy în care fata Gilmore interioară a fiecăruia dintre noi devine mai puternică iar pofta de lectură crește.

Am pregătit o listă fresh de titluri pe care chiar a meritat să le aștepți toată vara; nu-ți spunem noi cum să-ți bei pumpkin spice latte-ul, dar suntem siguri pe sugestiile noastre când vine vorba de cărțile alături de care poate fi băut. 😉

Nouă ne-a fost greu să ne revenim după lecturile-necesitate recent apărute sub sigla imprintului de ficțiune al editurii Curtea Veche – Byblos; cărți precum cel mai nou roman semnat Sally Rooney, Lume frumoasă, unde ești?, reeditarea de-a dreptul incendiară a romanului de debut al lui David Foster Wallace, Mătura sistemului, dar și un nou volum revelație din spațiul literar spaniol – Domnul Președinte de Miguel Ángel Asturias ne-au trimis pe toți over the moon când au ajuns de la tipar pe birourile noastre în momentul unei ședințe. Echipa noastră de graficiene, condusă de Dora Marian, s-a autodepășit și de data aceasta. 

Ce urmează? 

Încet-încet, revenim cu picioarele pe pământ și vă facem cunoștință cu noi titluri din categoria ficțiune. Pe lângă o nouă traducere din opera lui Sandor Marai, despre care știm din surse sigure că se întreabă foarte des prin librării, și a romanului Manaraga semnat de Vladimir Sorokin, suntem încântați să împărțim cu voi vestea apariției romanului feisty al scriitoarei de origine cehă Petra Hůlová – Scurtă istorie a mișcării – care cu siguranță va ridica sprâncene în peisajul cultural autohton (cu cel din străinătate așa s-a întâmplat). 

Fiind un fel de „Povestea slujitoarei”, dar cu accent pe limitările aplicate bărbaților, cartea de față fie va deveni un trend în rândurile booktoker-ilor, fie îi va șoca pe mulți. #loveit or #hateit

Traducerea romanului Super Sad True Love Story (care te va purta cu umor prin contextul mai puțin plăcut creat de suma disfuncționalităților din societatea americană) face, de asemenea, parte din lista lecturilor super hot de iarna aceasta și pentru care noi am făcut deja loc atât în bibliotecile personale și în cea de la birou.

Din seria lucrurilor importante pe care fiecare trebuie să și le repete în oglindă, în perioadele apăsătoare – E ok să nu fii ok (de Megan Devine). O carte care va pune corect accentul pe faptul că nu trebuie să ne fie rușine cu suferința noastră, indiferent de motivul care o provoacă. A suferi asumat nu înseamnă a-ți plânge de milă iar acesta e un lucru pe care societatea modernă trebuie să învețe să-l accepte.

Mentori, cel mai recent volum semnat de Russel Brand, pe tonul nefiresc de sincer și tranșant cu care ne-a obișnuit, trasează câteva linii importante când vine vorba de relația dintre a fi ajutat și a ajuta. 

De la una dintre cele mai cunoscute autoare în sfera meditației, Sharon Salzberg,  recomandăm cu toată deschiderea O schimbare reală – un ghid despre cum să folosim meditația pentru a găsi echilibrul interior și puterea de a repara această lume care pare să cedeze sub greutatea stresului cotidian, a anxietății, a fenomenului copleșitor al burnout-ului.

Cu toții suntem interesați de shortcuts când vine vorba de procesul de învățare, motiv pentru care cultura tutorialelor video a câștigat din ce în ce mai mult teren în ultimii ani. Pentru bookworms există varianta cărților practice care chiar sunt… practice.

Un astfel de exemplu este și Un alt fel de a învăța al Barbarei Oakley, pe care noi o așteptăm cu entuziasm.

Transformarea digitală, de David L. Rogers e un ghid practic care chiar are puterea de a ajuta afacerile care au luat naștere înainte de era digitală să navigheze mai ușor pe canalele media și nu numai.

Articol recomandat
carte de self-help

Dacă vorbim despre imprintul Argument, vorbim automat despre cele mai arzătoare teme filosofice ale momentului. Ne întâlnim din nou cu filosoful și sociologul francez Edgar Morin, într-un nou volum – Lecții dintr-un secol de viață. De data aceasta cu o scriitură confesivă și în retrospectivă, volumul de față are puterea de a-ți face inima origami.

Abia ce s-a lansat trailer-ul oficial pentru filmul musical Lyle, Lyle, Crocodile, în care vocea crocodilului cântăreț este vocea lui Shawn Mendes 😍, că hop și noi cu o cărticică care era deja în drum spre publicare – Lilu, Lilu, crocodilu, de Bernard Waber, abia așteaptă să fie citită celui mic. 

Alex Donovici te va surprinde cu o serie hazlie de noi aventuri ale lui Țup. Citește Țup și influențerii binelui și dacă pofta de aventură nu a fost liniștită cu o singură carte, Învățătorii de grijă 2 Rocky, semnată de același autor, apare tot toamna aceasta!

Tot prin intermediul imprintului nostru dedicat cărților pentru copii (LitKids) ne-am propus să vă aducem mai aproape două titluri dragi redacției noastre: 

Dorința ursulețului polar și O dorință mititică, de Lori Evert. Două povești sweet și endearing precum o zi de Crăciun în plină toamnă.

*

Culoarea oficială a anului e în continuare Lila 17-3938 Very Peri (orice ar însemna asta), dar noi suntem responsabili de culorile din bibliotecile voastre și am decis că acolo se poartă literatura bold, cărțile practice cu tente de self-love și accesoriile smart, care au în spate un argument implacabil.

Vezi comentariul (1)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus