Acum citești
Slava Ucraini! Sprijină refugiații ucraineni cu ajutorul cărților

Slava Ucraini! Sprijină refugiații ucraineni cu ajutorul cărților

Editura Curtea Veche Publishing se alătură sprijinirii refugiaților ucraineni. Și pentru că, în aceste vremuri greu de descris și de trăit, omenia și solidaritatea rămân cei mai importanți piloni, timp de o lună, toate profiturile încasate de Curtea Veche Publishing din vânzările cărților din pachetul ,,Disidență umanitară” vor fi redirecționate către acțiunile de ajutorare ale refugiaților ucraineni din România.

Ultimii ani ne-au arătat că libertatea și, acum pacea, sunt cei mai importanți aliați ai existenței noastre. Orice poveste de iubire, orice trăire, orice surâs sau degamăgire, prima iubire sau una nouă, nu pot avea loc în absența libertății și a păcii.

Este început de primăvată. O primăvară altfel decât ne-am fi imaginat-o vreodată. O întreagă lume îngenuncheată. Lacrimi, teamă, furie, anxietate, confuzie. Dincolo de toate, păstrăm o licărire de speranță. Pentru copiii noștri. Le suntem datori.

Este început de primăvară. Afară, iarna își cere, într-un târziu, la propriu, drepturile.  În Ucraina, șuierul raidurilor aeriene și a bombardamentelor, te fac să te simți în mijlocul, celei mai crunte dintre ierni. E greu și doare. Haideți să facem din aceste zile crunte mărțișorul păcii și primăvara solidarității! Slava Ucraini!

Curtea Veche Publishing, cu sediul în București, este una dintre cele mai mari edituri de nonficțiune din România, iar o parte esențială a misiunii noastre este aceea de a face auzite vocile oprimate și marginalizate.

Totodată, editura lansează un apel către scriitorii și jurnaliștii ucraineni care au fost privați de platformele de exprimare, pentru a publica în cadrul unei antologii de texte despre situația actuală. 50% din încasările obținute în urma vânzării acestei antologii vor fi donate refugiaților și cealaltă jumătate va merge către scriitorii și jurnalișii ucraineni.

Invazia Ucrainei de către Rusia este atât o tragedie, cât și un dezastru umanitar care abia începe. În vremuri fără precedent, trebuie să ne gândim cum îi putem ajuta atât pe cei care sunt nevoiți să fugă din calea războiului, cât și la copii, la viitoarele generații care vor privi în urmă la aceste acte de violență. Trebuie să ne gândim atât la scriitorii și oamenii de cultură ucraineni ale căror vieți au fost brutal întrerupte și care sunt acum nevoiți să înceapă o nouă viață, cât și la scriitorii ruși disidenți care s-au declarat deja împotriva acestui război.

APEL PENTRU SCRIITORII ȘI JURNALIȘTII UCRAINENI

Scriitorii, jurnaliștii și oamenii de cultură sunt printre primele categorii afectate într-un conflict militar. Rămași nu doar fără mijloacele prin care își câștigau existența, aceștia se văd brusc privați și de platformele prin care pot să vorbească nu doar în numele lor, ci a tuturor celor ale căror drepturi inalienabile sunt încălcate chiar în aceste momente. Scriitorii și jurnaliștii sunt cei care se văd nevoiți să preia responsabilitatea de a exprima furia, frustrarea, frica și confuzia întregului popor ucrainean.

De aceea, Curtea Veche Publishing s-a hotărât să deschidă un apel pentru texte ale scriitorilor, eseiștilor, poeților și jurnaliștilor ucraineni și să le ofere astfel o platformă nouă de exprimare. Toate textele vor fi adunate într-o antologie dedicată vocilor celor oprimați și marginalizați, celor care înfruntă acum ororile războiului. Toate încasările obținute în urma vânzării acestei antologii vor fi direcționate tot către Ucraina: 50% vor fi donate refugiaților și 50% va merge către scriitorii și jurnaliștii ucraineni publicați în antologie.

ASOCIAȚIA CURTEA VECHE ÎȘI REDIRECȚIONEAZĂ DONAȚIILE

Pentru că misiunea Asociației Curtea Veche a fost mereu de a oferi șanse egale la educație și acces la toate drepturile umane fundamentale tuturor copiilor, toate donațiile adunate în conturile asociației în luna martie vor fi direcționate către ONG-urile care ajută refugiații la graniță, ori care au pasaj verde pentru transport de ajutoare în Ucraina.

Toți cei interesați să participe la acest maraton de donații o pot face direct în conturile Asociației Curtea Veche:

Nume beneficiar: Asociatia Curtea Veche

CIF: 32907122

RON: RO62OTPV113000823980RO01

EUR: RO19OTPV113000823980EU01

USD: RO76OTPV113000823980US01

Conturi deschise la OTP BANK

Cod SWIFT: OTPVROBUXXX

Toți cei interesați pot cere detalii pe email la forukraine@curteaveche.ro.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus