Acum citești
Previziuni literare pentru 2022, la Curtea Veche Publishing

Previziuni literare pentru 2022, la Curtea Veche Publishing

noutati curtea veche publishing

Am luat folia protectoare de pe un an nou-nouț, în care intrăm tiptil, precaut, să nu deranjăm nimic din Mojo-ul universului. Avem speranțe de mai bine, unde ,,mai bine” s-ar traduce mai degrabă într-un fel de ,,normal”. Dar ne păstrăm optimismul – și pentru asta ne întoarcem întotdeauna către cărți. Cărți care ne sunt prieteni, refugiu, sursă constantă de confort. Poate că-n ultimii doi ani au fost și piloni de stabilitate într-o lume devenită brusc poate prea fluidă, prea greu de ,,apucat”.

Am dat, deci, în cărți, să vedem ce îți aduce prima jumătate a lui 2022 la Curtea Veche Publishing. Ele, cărțile, ne-au vorbit din toată coperta, și iată câteva dintre titlurile care ți se arată până hăt, în iulie.

O minte liberă, Steven C. Hayes

Începe anul cu acea schimbare interioară pe care ți-o dorești dintotdeauna. Te lovești în propriile idei fixe și trăiești sub teroarea a ceea ce se simte ca un ,,dictator intern”? Ai încercat nenumărate moduri de a elimina gândurile care te neliniștesc? Dar dacă cea mai simplă cale către eliberarea minții ar fi observarea și acceptarea gândurilor tale, așa cum sunt ele? Iată o carte din zona spiritualității contemplative, vizând îmbunătățirea flexibilității mentale și schimbările comportamentale pe care vrei de mult să le faci.

Evoluția sinelui, Mihály Csíkszentmihályi

Poate că unul dintre lucrurile bune pe care ni le-a adus ultima perioadă a fost ocazia de a reflecta asupra propriilor persoane și poate chiar cultivarea dorinței de a fi mai buni, de a face o diferență în lume. Din acest punct de vedere, cartea lui Mihály Csíkszentmihályi, în curs de apariție deja, este o provocare și o lectură care cu certitudine te va pune pe gânduri. Cum poți fi cea mai bună versiune a ta într-o societate dezvoltată în jurul lăcomiei și al exploatării? Pune Evoluția sinelui pe lista de cărți de citit – și vei afla.

Fantome, Dolly Alderton

Dolly Alderton aduce în paginile Fantomelor povestea ultra-actuală a Ninei Dean, o scriitoare culinară de succes care însă nu reușește să atingă același obiectiv de ,,împlinire” în viața sentimentală. Aplicații de dating, ghosting, angoasa neadaptării – toate aceste realități la care cititorii lui 2022 vor reacționa organic. O ficțiune realistă dulce-acrișoară pe care ți-o recomand din toată inima.

Viol. O Poveste de iubire, Joyce Carol Oates

Vezi tu, 2022 nu e doar fun and games la Curtea Veche Publishing. Joyce Carol Oates scrie frumos pe un subiect brutal, dureros, direct. O carte pe care o vei iubi și o vei urî în același timp, dar nu pentru ceea ce este, ci pentru oglinda pe care o pune în fața omenirii dezumanizate. Dar poate că uneori trebuie să ne pierdem încrederea în umanitate ca să avem de unde s-o regăsim mai târziu.

Cum se fac banii, Ramit Sethi

Un game changer în categoria sa, Cum se fac banii îți aduce în față o întrebare interesantă – este numărul banilor cea mai importantă componentă a bogăției? N-a existat probabil un moment mai bun pentru educația financiară – și iată una dintre propunerile noastre din 2022, un pic din înțelepciunea lui Ramit Sethi într-un program care te vor ajuta să înțelegi cum funcționează finanțele tale și ale lumii.

Calea către independența ta financiară, Peter Mallouk, Tony Robbins

E scris în cărți, Peter Mallouk și Tony Robbins te vor învăța în 2022 regulile investițiilor și bazele planificării financiare. Calea către independența ta financiară este, de fapt, un compediu al unui bun-simț financiar pe care nimeni nu-l predă în școli sau licee. De neratat dacă vrei să nu te mai întrebi și la finalul lui 2023 care sunt acele lucruri despre gestionarea banilor pe care toți ceilalți din jur par a le înțelege, în afară de tine.

Moartea lui Vivek Oji, Akewaeke Emzi

La drum de seară, de zi sau de dimineață, ți-e scris să ții în brațe o carte ce se arată ca o viitoare clasică modernă. Știi tu, când toată lumea va vorbi despre ea ani și ani la rândul, tu vei spune – da, o știu, am citit-o în 2022, când a apărut la Curtea Veche Publishing. Lăsând gluma la o parte, îți pregătim o carte minunată, răvășitoare, pe care n-o vei putea lăsa din mână și care te va urmări mult timp după ce o vei citi. O poveste a prieteniei, durerii, sexualității și identității, petrecută într-un oraș din sud-estul Nigeriei și care începe într-o bună dimineață în care o mamă găsește pe prispa casei corpul fiului său, înfășurat în pânză colorată…

Articol recomandat
practici de meditatie

Beautiful World, Where Are You, Sally Rooney

Tropăim de bucurie (vizualizezi?) că îți putem aduce anul acesta o carte premiată cu Goodreads Choice Award, categoria ficțiune, la finalul lui 2021. Sperăm că și tu tropăi cu noi și că ai pus-o deja cap de afiș pe TBR-ul tău. Dacă iubești limbajul Sally-Rooney-esc e obligatoriu să parcurgi acest ,,modul” – iar dacă e pentru prima oară când te vei întâlni cu o carte a aceste autoare irlandeze, maestră a personajelor pasionate de conversații, a subtilităților relaționale, a nuanțelor, gesturilor, umbrelor – păi… zicem că ești pe calea cea bună! Just saying… nu uita că la Curtea Veche Publishing vei găsi și celelalte două cărți ale aceleiași autoare – Oameni normali și Conversații cu prieteni.

Beginners, Tom Vanderbilt

În paginile Beginners nu vei găsi neapărat o rețetă a lui Tom Vanderbilt pentru cum să te apuci de toate acele lucruri pe care le amâni de o viață întreagă. Ci vei afla de ce să le faci. Motivația adevărată care ar trebui să stea în spatele oricărui mecanism de învățare. Și pentru asta, autorul se inspiră de la fiica sa care descoperă pentru prima oară, ca o veritabilă începătoare, toate aspectele vieții. Învățarea însă nu ar trebui să se rezume la anii copilăriei. Păstrându-ne entuziasmul pentru noutate, acceptând că rămânem continuu începători în ceva, cultivăm una dintre cele mai bune modalități de a trăi frumos și sănătos.

Happy Singlehood, Elyakim Kislev

Am stabilit deja că trăim în epoca aplicațiilor de dating, a căutărilor și descoperirilor – și, din păcate, a ghostingului. Dar trăim de asemenea în era când îți găsești și tu, măi mamă, pe cineva – și cineva trebuia să o zică – a fost să fie Elyakim Kinslev – nu e nimic în neregulă, în 2022, să trăiești ca persoană care nu face parte dintr-un cuplu! E vremea să uităm de privirile plină de milă ale prietenilor care așteaptă să ajungi și tu la casa ta și să stabilim și să comunicăm o limită personală în acest sens. 2022 este acest în în care vom învăța avantajele Singlehood-ului, oportunitățile sale și fațetele adevărate ale fiecărei existențe single, fie că este din alegere sau doar o conjunctură de moment.

Să aveți un 2022 așa cum se arată deocamdată-n cărțile pe care le avem în pregătire la Curtea Veche Publishing – cu succes, bogăție, spiritualitate, creștere, bunătate și frumusețe!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus