Acum citești
Tu știi care sunt cele trei mari A-uri ale divorțului?

Tu știi care sunt cele trei mari A-uri ale divorțului?

În cartea Secretul căsătoriei fericite, publicată la editura Curtea Veche Publishing, autorul Zig Ziglar ne trece prin tot ceea ce înseamnă suișurile și coborâșurile unei relații. Mai exact, o radiografie a unei căsnicii fericite, cu tot ceea ce implică ea: de la acceptarea celuilalt, la loialitate, redescoperirea lucrurilor frumoase ale omului de lângă tine etc. Dacă-i vezi doar defectele s-ar putea să-ți dai seama că nu prea mai ai ce să admiri și ce să iubești la el.

Așa că, străduiește-te să mai pui și ceva sare și piper în relația ta, tocmai pentru a nu-ți alimenta zi de zi gândul că te-ai căsătorit cu omul nepotrivit.

Din păcate, acolo unde este relație, unde este îndrăgosteală și unde este iubire sunt și certuri, sunt și nemulțumiri și motive de divorț. Zig Ziglar atinge în cartea lui și acest subiect, aducându-ne exemple și lecții de viață și explicându-ne de ce ajungi să descoperi Infernul acolo unde la început ai văzut Paradisul. De ce oare se schimbă lucrurile și de ce ajungem la divorț?

Astfel, tot din cartea lui Zig Ziglar aflăm că în 1976, aproape un milion de căsnicii s-au destrămat, un număr aproape dublu față de totalul de divorțuri din 1966. Numărul total de divorțuri în 1988 era de aproape 2 milioane.

Motivele de divorț împărțite de Zig Ziglat în cele trei A-uri ale divorțului:

1.Adulterul, principalul vinovat!

În capul listei motivelor de despărțire, cât și a lucrurilor ce stau la baza unui divorț, este adulterul. Psihoterapeutul Les Carter, care ține seminare despre căsnicie în întreaga Americă, a ajuns la concluzia că aproximativ 48% dintre bărbații însurați au la un moment dat o aventură extraconjugală. Pentru cei al căror venit este de peste 70.000 de dolari pe an, cresc șansele până la 70%.
Mai mult, dr. Carter subliniază și că aproximativ 33% dintre femeile căsătorite au o aventură extraconjugală, cele mai vulnerabile fiind cele cu vârsta între 35 și 39 de ani.
Autorul vorbește despre 4 motive ale aventurilor extraconjugale:

a. Principalul motiv: o mânie nesoluționată.
b. Nevoile personale excesive.
c. Râvnirea la libertatea absolută.
d. Preocuparea pentru viața sexuală.
Zig Ziglar vorbește despre căile de prevenire a fiecăruia dintre cele patru motive ale evadării extraconjugale. Mai exact, atunci când îți dorești să schimbi ceva, primii pași sunt: CONȘTIENTIZAREA sau RECUNOAȘTEREA.

Cum îți poți da seama că te paște o aventură extraconjugală?

Zig Ziglar ne devoalează care ar fi semnalele de alarmă în cazul unei astfel de situații care poate avea urmări grave: să petreci mai mult timp cu colegii decât cu partenerul, să împărtășești prea multe secrete colegilor și prietenilor, să iei prânzuri lungi cu aceeași persoană de sex opus, să intri în defensivă atunci când ești întrebat în legătură cu atitudinea ta față de un nou prieten, să te complaci în fantezii care presupun reprezentanți ai sexului opus.
Dacă te regăsești printre aceste simptome, încearcă să-ți faci ordine în gânduri și să conștientizezi că nu ești într-o situație de invidiat.

2.Cel de-al doilea A care duce la divorț este ABSENȚA, cea care a dus la ratarea multor căsnicii.

Agitația societății moderne pare să fie principalul vinovat în cazul celui de-al doilea A. Atunci când nu mai găsesc motive pentru a sta împreună, cei doi soți se refugiază în muncă și aruncă vina pe… carieră. Se tot scuză, susținând că cere timp, că cere implicare în detrimentul vieții de familie.

În același timp, ei încep să vadă la persoana de lângă ei din ce în ce mai multe defecte și cât mai puține motive pentru a petrece timp împreună.
Zig Ziglar îi sfătuiește pe cei aflați într-o astfel de situație să facă doi pași necesari pentru a-și salva căsnicia: să recunoască problema și să apeleze la ajutorul unui profesionist.

Cum îți dai seama că te încadrezi în categoria persoanelor absente din relația lor? Ei bine, trebuie doar să observi că petreci mai mult timp la birou decât acasă sau mai mult timp pentru activități recreative decât cu familia, când îți vezi partenerul vorbind, dar nu auzi sau nu te interesează ce spune, dar și când recunoști că treci printr-o fază în care nu ai chef de activități familiale.
Cu alte cuvinte, trupul tău este acasă, dar mintea îți este în altă parte.

Articol recomandat
carti despre incredere

3.Cel mai urât A dintre toate este ABUZUL, fie că este vorba de unul psihic sau de unul fizic.

Zig Ziglar povestește în cartea sa faptul că o statistică din 1988 – făcută de Coaliția Națională împotriva Violențelor în Familie – dezvăluie că între 3 și 4 milioane de femei sunt bătute anul de soții lor, de foștii soți sau de amanți.

Dincolo de aceste lucruri care, în mod clar, periclitează traseul unei relații, autorul cărții Secretul căsătoriei fericite are și un sfat important: n-ar fi mai bine ca energia pe care o risipești căutându-i defecte partenerului tău sau gândindu-te la divorț să o folosești pentru a-i demonstra omului de lângă tine că încă ții la el? Că încă mai aveți de petrecut momente frumoase împreună? Că vă puteți redescoperi chiar și atunci când lucrurile nu prea mai funcționează? Trebuie însă să ne și dorim ca lucrurile să se întâmple.

Las aici gândul unui autor anonim, bine de aplicat în orice relație: ,,Orice soț sau soție ar trebui să-și amintească faptul că intri în căsnicie cu ochii larg deschiși, dar poți rămâne acolo dacă îi ții pe jumătate închiși”, referindu-se la ciudățeniile și la defectele omului de lângă tine, pe care în timp ajungem să le acceptăm.
În rest, dacă tu simți că merită, trebuie să ții ochii larg deschiși în privința calităților partenerului și în toate momentele de bunătate și afecțiune.

Așadar, fii atent/ă la cei trei A-uri dacă nu vrei să ajungi în pragul divorțului și încearcă să vezi partea plină a paharului din relația ta!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus