Acum citești
Cum transformăm izolarea într-un timp de calitate pentru cuplu?

Cum transformăm izolarea într-un timp de calitate pentru cuplu?

Această perioadă de stat în casă în mod obligatoriu pare că pentru unii dintre noi a fost o mană cerească, iar pentru alții, un test. Neavând cum să schimbăm lucrurile prea curând, propun să vedem partea plină a paharului: mă refer la un proces de dezvoltare personală prin care să devenim mai mulțumiți cu noi înșine și mai împliniți în relația de cuplu și în cea cu copiii.

Cum schimbarea începe întodeauna cu tine, îți propun, pornind de la cartea Cele 5 limbaje ale iubirii pentru bărbați a lui Gary Chapman – o carte apărută la editura Curtea Veche Publishing – șase ponturi pe care le poți folosi în această perioadă pentru a-ți îmbunătăți relația cu cea de lângă tine.

Pentru a-i transmite partenerei tale că este în mod clar importantă și faptul că prezența ei contează foarte mult pentru tine, renunță la una din cele mai preferate activități pentru a petrece timp cu ea. Poate fi vorba despre un film de acțiune pe care îl așteptai de mult timp sau un joc pe calculator. În schimb, vă puteți uita împreună la un film sau la o emisiune pe care o alegeți de comun acord.

Bucurați-vă de momentele de liniște. Nu căutați să găsiți neapărat ceva de discutat sau de rezolvat, dacă nu simțiți că vreți să faceți asta. Chapman recomandă chiar să vă planificați astfel de momente în care să nu vă spuneți nimic, doar să vă plimbați sau să vă bucurați de prezența celuilalt.

Fiind o perioadă încărcată, în care se lucrează de acasă, iar copiii sunt prezenți tot timpul și treburile administrative cer să fie rezolvate în continuare, o altă recomandare este să preiei tu câteva activități pentru a-ți ajuta partenera. Poți să pregătești tu cina sau să te ocupi tu de copii ori poți plăti tu anumite facturi.

Caută să creezi momente speciale petrecute în doi. Poți să te trezești mai devreme sau să mergi la somn mai târziu, sincronizându-te cu partenera ta.

Găsește o activitate relaxantă și distractivă care să vă placă amândurora și planificați-o săptămânal, pentru a petrece mai mult timp de calitate împreună.

Organizează-ți agenda și programul de lucru astfel încât să ai o zi liberă în care să poți fi disponibil 100% doar pentru ea.

Articol recomandat
Fabrice Midal

Toate aceste sfaturi se aplică oricărei părți din oricare cuplu. Nu este vorba doar despre el sau despre ea, cât de a găsi un echilibru în viața fiecăruia în căutarea atingerii unui scop comun: fericirea.

Realizate constant, aceste recomandări te vor ajuta cu siguranță să îți îmbunătățești relația de cuplu. Nu uita că timpul petrecut împreună în doi sau în familie constituie amintirile frumoase de mâine! Iar dacă vrei să devii un partener atent la nevoile persoanei de lângă tine și să devii un expert în decodificarea limbajului iubirii, te invit să citești cărțile lui Gary Chapman pe acest subiect.

Un text de Andrei Mocanu (tatalactiv.ro)

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus