Vă recomandăm o rețetă ușoară și delicioasă din volumul Ligiei Pop, “Deserturi raw pentru copii și părinți sănătoși”, potrivită pentru toată familia!

Ingrediente

Pentru ciocolată

125 g cacao raw sau carob
125 g unt de cocos
pastă de stafide, după gust
50 g pudră de roșcove raw
vanilie naturală

Pentru stratul de fructe

100 g coacăze roșii

Budinca de ciocolata cu coacaze rosii

Credit foto: Raoul Pop

Instrucţiuni

Pasta de stafide se prepară simplu, procesând în blender 200 g stafide și 100 ml apă filtrată, până când rezultă o compoziție omogenă. Puteți folosi și curmale, însă varianta aceasta este mai accesibilă în ce privește prețul. Dacă vă rămâne, puteți să păstrați pasta în frigider, întrun recipient de sticlă cu capac, urmând să o folosiți ca îndulcitor la alte rețete raw sau la deserturi gătite. Pentru rețeta de aici, am utilizat aproximativ 100 g de pastă de sta­fide, însă depinde de gustul fiecăruia.

Untul de cocos se lasă la topit la temperatura camerei — sau puteți introduce recipientul într-un bol cu apă fierbinte. Apoi, toate ingredientele se vor amesteca bine, până la încorporarea perfectă a pudrei de cacao. În câteva minute, veți avea cea mai bună cremă de ciocolată din lume.

Într-un pahar de sticlă, alternați un strat de coacăze roșii cu un strat de cremă de ciocolată, până ce paharul s-a umplut. Dacă nu aveți coacăze, puteți folosi orice fructe preferați, proaspete sau decongelate. În cazul fructelor care au fost congelate, asigurați-vă că nu le puneți în pahar complet înghețate, altfel crema se va întări pe loc și nu va mai putea fi mâncată, fiindcă va deveni tare ca piatra.

Consum și păstrare

Budinca se va consuma pe loc — sau puteți păstra ciocolata rămasă pentru a o folosi la un alt desert sau în ziua următoare. În acest timp, țineți-o la frigider, într-un recipient de sticlă cu capac.

Vă urăm poftă bună!

Deserturi_ed.3