De acest Crăciun, editura Curtea Veche vrea să îi ajute pe părinți cu alegerea unor cadouri potrivite pentru cei mici și să înlocuiască cele mai populare obiecte de sub brad, dulciurile, cu un obicei mai sănătos: cititul.

Te invităm pe site să descoperi colecția de cărți glazurate cu povești minunate, adică o selecție generoasă de cărți care le vor deschide celor mici apetitul pentru lumi de poveste. Vrem să le faci copiilor cel mai dulce cadou, așa că îți recomandăm pe scurt câteva dintre titlurile Curtea Veche pentru micuți.

Povestea lui Didi
Didi era o fetiță obișnuită de 4 ani care a descoperit cât de fericită o face gimnastica încă de când a pășit în clubul de gimnastică din Timișoara. Treptat, sportul pe care îl iubea din toată inima a învățat-o pe Diana Bulimar să se bucure de victorii și să nu se sperie de înfrângeri, ci să lupte pentru a duce pe podium campioana din ea. Această carte își dorește ca fiecare copil să își descopere campionul cel mic din el care așteaptă să fie pus la treabă!

Pachetul ȚUP
Ați auzit de Țup, puiul de ciocârlie fără aripioare, dar cu o inimă de aur, care a reușit să aducă înapoi soarele și să salveze de nenumărate ori pădurea și toate animalele care locuiesc în ea? Acum vei face cunoștință cu ea și cu prietenii săi cei mai buni: înțeleptul bufnițoi vegetarian, corbul Tor, care își învinge teama sau domnul Fulger, melcul care poartă o bibliotecă întreagă în cochilie. De la ei aflăm că este important să nu judecăm niciodată după aparențe, să credem în noi până la capăt și să nu ne pierdem speranța nici măcar atunci când pare că nimic nu merge bine. Și tot de la ei învățăm cea mai valoroasă lecție: nu contează cât de mare ești, ci cât de mare ți-e sufletul.

Pachetul special ȚUP conține titlurile: Țup. Imposibil e doar un cuvânt, Țup salvatoarea iernii , Țup și pădurea încremenită și Cartea de colorat, Țup și prietenii săi.

Norișorul Roz
Pentru copiii mici, care se tem de întuneric, povestea Norişorului Roz este cadoul perfect. Cartea este o invitaţie de a păşi într-o lume a ilustrațiilor care prind viață, plină de personaje magice, care vor fermeca orice mic cititor, oricât ar fi de începător. În acelaşi timp, este o lecţie importantă despre cunoașterea de sine şi un exemplu foarte bun că a fi diferit de ceilalţi este o mare calitate, chiar dacă câteodată nu pare.

Băiatul care a stins soarele
Micuţul Marcel a dezvoltat o adevărată pasiune pentru înghețată, care l-a zăpăcit de tot. Din momentul în care făcea ochii mari, nu se mai putea gândi la nimic altceva. Până și visele aveau gust de înghețată. Mmm… Dar razele fierbinţi ale soarelui îi stricau mereu bucuria și transformau îngheţata rece și delicioasă într-un piure călduț. Supărat de la atâta îngheţată topită, lui Marcel i-a venit o idee genială: va construi o rachetă, va zbura până la soare şi îl va stinge! Din păcate, acţiunile lui Marcel au avut consecinţe dintre cele mai grave. Şi-a dat seama că va trebui să găsească o cale pentru a repara lucrurile şi că va trebui să facă asta cât a-i zice: „o cupă cu înghețată de vanilie, vă rog”! Cine ar fi crezut că mâncatul unei îngheţate ar putea fi un lucru atât de dificil?

Întâmplări mărunte cu pictori mari
Pătrunde în lumea artelor alături de Blanche, o fetiță isteață care nu se dă înapoi de la nimic ca să-și ajute tatăl să picteze lumina. Aceasta pleacă din Arles până la Paris cu Epistela, o scrisoare hoinară care află că bucuria călătoriei e mai prețioasă decât clipa când ajungi la destinație. Drumul e punctat în culoare de Țvet și Zvuk, două pensule buclucașe care se furișează la Opera din Moscova, unde reușesc să picteze muzica. Citește cu atenție și printre rânduri vei descoperi tușe de culoare care îți vor ciupi curiozitatea și te vor împrieteni cu trei pictori mari: Claude Monet, Vincent Van Gogh și Vasili Kandinski.

Acestea au fost doar câteva dintre sugestiile noastre de lecturi perfecte pentru copii de toate vârstele. Restul titlurilor dedicate copiilor te așteaptă pe site-ul Curtea Veche și de-abia așteaptă să facă parte din povestea de Crăciun a copilului tău.