Cu ocazia Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, Curtea Veche Publishing a lansat un nou volum semnat de Jamie Oliver, “Găteşte în 30 de minute cu Jamie”. Cartea, care ne arată cum să gătim un meniu complet în doar jumătate de oră, este deosebit de utilă pentru toţi cei care nu au mult timp la dispoziţie pentru a pune pe masă cât mai multe feluri de mâncare gustoase şi sănătoase.

 

Volumul conţine reţete pentru 50 de meniuri complete cu feluri de mâncare variate, ce merg foarte bine împreună, şi prezintă o metodă revoluţionară de a găti rapid. Modul de prezentare a reţetelor indică exact paşii ce trebuie făcuţi pentru a nu pierde nici măcar un minut, iar Jamie Oliver are grijă să prezinte inclusiv arsenalul de care va avea nevoie orice bucătar care doreşte să economisească timp.

Dacă vă place mâncarea şi, în plus, aveţi câteva guri înfometate de hrănit când ajungeţi acasă, atunci cartea aceasta e pentru dumneavoastră. Veţi vedea cum puteţi pregăti o întreagă masă în timpul în care, de obicei, găteaţi un singur fel de mâncare. Nu înseamnă să faceţi un compromis la calitate, ci să fiţi organizaţi, să folosiţi chibzuit fiecare minut, să vă amuzaţi muncind şi să readuceţi în bucătărie atmosfera de altădată”, spune Jamie Oliver.

După cum ne-a obişnuit, Jamie Oliver are şi o emisiune TV cu acelaşi nume, difuzată pentru prima dată în Marea Britanie în 2010 (prima serie) şi 2011 (a doua serie), prezentată şi în România pe două posturi naţionale de televiziune.

Despre Jamie

Jamie Oliver a început să gătească la vârsta de 8 ani, într-un pub deţinut de părinţii săi – The Cricketers din localitatea Clavering, comitatul Essex. După ce a terminat şcoala, a început să se ocupe de catering, iar asta l-a condus către Neal Street Restaurant şi, mai târziu, către The River Café.

Cariera lui în televiziune şi în domeniul editorial a început în 1999 cu seria Naked Chef. De atunci, el a înfiinţat grupul de restaurante Fifteen, a schimbat meniurile din şcolile britanice şi a revoluţionat gătitul acasă. Instituţia prin care face acte de caritate, The Jamie Oliver Foundation, se străduieşte să îmbunătăţească viaţa oamenilor printr-o hrană mai bună, organizaţia fiind implicată, printre altele, în instruirea bucătăreselor din şcoli. De asemenea, Jamie lucrează la Home Cooking Skills, un curs pentru şcolile gimnaziale. Printre afacerile sale de succes se numără şi lanţul de restaurante Jamie’s Italian.

Jamie scrie pentru diverse publicaţii din Marea Britanie şi din alte ţări, inclusiv pentru propria revistă, Jamie Magazine. Locuieşte în Londra şi în Essex, cu soţia sa, Jools, şi copiii săi.

Pentru Curtea Veche Publishing, aceasta este a noua carte semnată de Jamie Oliver, apărută în colecţia ce îi poartă numele. Au precedat-o volumele “Bucătarul se dezbracă… de secrete”, “Întoarcerea bucătarului care se dezbracă… de secrete”, “Zile minunate cu bucătarul care se dezbracă… de secrete”, “La masă cu Jamie”, “Cu Jamie în Italia”, “Să gătim cu Jamie”, “Acasă la Jamie”, “Jamie, ministrul hranei sănătoase”.

“Găteşte în 30 de minute cu Jamie” este disponibilă în librării la preţul de 90 de lei şi pe site-ul www.curteaveche.ro la preţul de 77 lei.