Fie că îți dorești să avansezi în carieră sau să depășești o dezamăgire în dragoste, o soluție inspirată este să citești zilnic măcar câteva pagini dintr-o carte de dezvoltare personală. Pentru a-ți face misiunea mai ușoară, am selectat pentru tine un top al cărților de dezvoltare personală pentru femei. Cu siguranță vei găsi un volum potrivit pentru întrebările sau curiozitățile tale.

Curs practic de încredere – de Walter Anderson

Sunt mulți factori care amenință încrederea în sine, fie că este vorba de eul nostru interior, fie mediul de business (mereu cu provocări și poate chiar refuzuri).

Cartea cuprinde cele mai utile idei din articolele, cărțile, discursurile și prelegerile lui Walter Anderson. Pe măsură ce o parcurgi, vei învăța cum să câștigi încredere în tine. Structurată sub forma a 20 de lecții interactive, completate cu exerciții și exemple din viața reală, cartea lui Andersen te ghidează pentru a obține succesul personal și profesional. Tot din această carte vei mai afla:

  • sfaturi despre structurarea unui discurs;
  • sfaturi despre cum să ții o prezentare memorabilă.


De ce bărbaţii se uită la meci şi femeile se uită în oglindă?
– de Allan și Barbara Pease

Dacă te întrebi de ce partenerul tău de viață simte nevoia să stea să se uite la televizor și să nu răspundă la întrebări, dacă uneori ți-ai dori să ai un manual cu instrucțiuni al persoanei de lângă tine, această carte ți se adresează.

Vei primi răspunsurile la toate întrebările pe care ți le-ai pus despre sexul opus și vei conștientiza motivele pentru care bărbații și femeile gândesc diferit. Cartea te va ajuta să iei lucrurile mai puțin personal, în plus, vine și cu o soluționare de a împăca diferențele dintre bărbați și femei.

Te vei regăsi în multe dintre exemplele date de autori și cu siguranță vei fi cu zâmbetul pe buze pe tot parcursul lecturii.

Cum să te faci dorită de toți bărbații? – de Marie Forleo

Simte-te bine în pielea ta, simte-te frumoasă pentru că atunci și ceilalți din jurul tău te vor vedea așa. Este important să fii mulțumită când te uiți în oglindă și nu trebuie să te raportezi la standardele promovate de televiziuni și reviste. Frumusețea nu se încadrează în tipare.

Frumusețea exterioară pleaca și din interior, iar cum bine știi, atitudinea contează. Ai încredere în capacitatea ta de atracție. Cartea este un ghid prietenos și lighthearted care te învață cum să te prețuiești, cum să fii încrezătoare și puternică prin conștientizarea calităților tale unice și a farmecului personal. Vei mai afla:

  • cinci adevăruri pe care fiecare femeie irezistibilă trebuie să le știe;
  • șapte năravuri ale femeilor extrem de neatrăgătoare;
  • opt secrete pentru a-i fermeca pe bărbaţi.


Putem crește copii buni într-o lume negativă!
– de Zig Ziglar

Ca părinte ai o mare provocare, aceea de a-ți crește copilul în lumea agitată de astăzi, în care totul este pe repede înainte, într-o continuă viteză. La serviciu ești prinsă până târziu în seară, iar internetul îți expune copilul la informație nefiltrată. Zig Ziglar răspunde nevoilor părinților moderni, astfel ca tu să îi poți pregăti pe cei mici pentru greutățile cu care se vor confrunta. El arată că mai importante decât gena moștenită, educația, anturajul sau banii sunt:

  • timpul petrecut cu copiii;
  • modul în care ne manifestăm iubirea părintească;
  • sfaturile sau răbdarea pe care le avem cu ei.


Descoperă-te
– de Andreea Raicu

Andreea Raicu te îndrumă spre un stil de viață sănătos prin exemplul personal. Prima dată îți vorbește de o alimentație echilibrată și îți dezvăluie stilurile alimentare pe care le-a testat în timp, ce are mereu în bucatărie sau de ce gătește acasă. De asemenea, intră în atenție și importanța mișcării.

Un alt capitol este cel dedicat frumuseții, unde ai ocazia să afli despre ritualul zilnic de îngrijire al Andreei Raicu sau despre slow age – cum să încetinești îmbătrânirea tenului.

Nu în ultimul rând, cea de a treia parte a cărții este despre dezvoltarea personală, unde Andreea vorbește despre mindfulness sau meditație. Iată mărturisirea sinceră a autoarei în prima pagină a cărții:

[…] Pentru toți cei care se întreabă ce înseamnă să trăiești frumos, care‑și doresc să‑și depășească limitele, care sunt curioși să descopere cum să fie în armonie cu corpul lor, am strâns lucrurile care pe mine m‑au ajutat de‑a lungul timpului să fiu echilibrată, atât fizic, cât și sufletește. Tiparul meu poate că vi se potrivește în totalitate, poate că doar părți din el sau deloc, nu există o formulă general valabilă a fericirii. Sunt experiențele mele puse pe hârtie, despre cum am reușit să‑mi cunosc corpul și să înțeleg lucrurile de care acesta are nevoie.

Păstrează-ți motivația, lucrează la ea în fiecare zi cu ajutorul cărților de dezvoltare personală pentru femei. Tu pe care dintre cele 5 cărți ți-ai dori s-o citești?