Curtea Veche Publishing vă invită sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 13:00 la o sesiune de autografe în cadrul Bookfest Chișinău cu Stela Damaschin-Popa, ilustratoarea uneia dintre cele mai de succes cărți pentru copii – „Țup. Imposibil e doar un cuvânt” de Alex Donovici. Cea de-a doua carte din colecția Poveștile Cristinei va putea fi găsită în standul Curtea Veche Publishing în timpul sesiunii de autografe cât și în restul perioadei în care se desfășoară Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău (29 august – 2 septembrie), care va avea loc la Centrul Expozițional Moldexpo.

 

Una dintre cele mai frumoase cărți despre curaj, prietenie și acceptare „Țup. Imposibil e doar un cuvânt” a fost ilustrată de Stela Damaschin-Popa, nominalizată în ultimii doi ani la premiul Astrid Lindgren Memorial Award. Una dintre cele mai versatile și longevive ilustratoare (peste 50 de cărți ilustrate în România, Republica Moldova, SUA, Rusia), a primit Diploma de Onoare IBBY (International Board on Books for Young People), premiu supranumit „Micul Nobel”, patronat de regina Margareta a II-a a Danemarcei.

 

Curajul nu depinde de cât de mare ți-e trupul, ci de cât de mare ți-e sufletul. De acest lucru s-au convins toate animalele pădurii, atunci când, spre marea lor surpriză, lumea lor a fost salvată de micuța ciocârlie Țup, cea cu piciorușele scurte și fără de aripi. Micuța pasăre a aflat astfel că limitele nu sunt date de trup, ci de minte. Și are norocul să fie ajutată de un personaj neașteptat: o bufniță de care toate viețuitoarele pădurii se temeau, crezând că mănâncă puișorii. „Buhu Pădurii” este de fapt o pasăre vegetariană care adoptă mica ciocârlie și o învață cum să supraviețuiască în pădure, și îi arată mai ales că „IMPOSIBIL e doar un cuvânt” și nimic mai mult.

 

Autorul cărții, Alex Donovici, este unul dintre creatorii fenomenului online PovestileCristinei.ro, care a pornit din dorința sa și a Cristinei Donovici de a-i dărui povești fetiței lor. Și apoi a crescut în dorința de a făuri povești pentru vremurile noastre, adaptate atât pentru nevoile părinților cât și cele ale celor mici.

 

Proiectul a prins aripi destul de repede, pentru că din ce în ce mai mulți părinți și-au exprimat dorința de a le citi copiilor altfel de povești. Dar fiindcă foarte mulți dintre aceștia nu găsesc timpul necesar să stea cu cei mici în fiecare seară, s-au născut variantele audio, care au fost posibile cu sprijinul unor personalități precum: Andreea Esca, Amalia Enache, Florin Busuioc, George Buhnici, Liana Stanciu, Pavel Bartoș, Oana Andoni, Flaviu Crișan, Daniel Nițoiu, Oana Cuzino, Monica Dascălu, Alex Dima și mulți alții.

 

„Țup. Imposibil e doar un cuvânt” de Alex Donovici, cu ilustrații de Stela Damaschin-Popa va fi disponibilă în standul Curtea Veche Publishing din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău și pe site-ul editurii.

 

PARTENER MONITORIZARE PRESĂ: Klarmedia