Curtea Veche Publishing și Muzeul Municipal Curtea de Argeș vă invită vineri, 7 septembrie 2018, de la ora 13:00, la o triplă lansare de carte regală: volumul pentru copii și tineri „Elena a României. Regina-mamă, regina suferinței și a speranței” de Adrian Cioroianu și Alexandru Groza, „Margareta. Portretul Reginei” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe și „Mihai I al României. Regele nostru. Mărturii, experiențe, amintiri regale”, antologie coordonata de Alexandru Muraru. Lansarea va avea loc în prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria a României. Vor lua cuvântul Ștefan Dumitrache, director al Muzeului Municipal Curtea de Argeș și Marian Ghiță, directorul Bibliotecii Municipale Curtea de Argeș. Evenimentul va avea loc la Muzeul Municipal Curtea de Argeș (Str. Negru Voda nr. 2), iar intrarea va fi liberă.

„Elena a României. Regina-mamă, regina suferinței și a speranței” de Adrian Cioroianu și Alexandru Groza, cu ilustrații de Yanna Zosmer, este un volum care își propune să aducă din nou cartea aproape de copii și tineri. Ca și celelalte cărți din colecția „Regii și Reginele Noastre”, aceasta este o relatare fidelă a vieții Reginei Elena a României, care nu a abandonat speranța în fața neajunsurilor istoriei, și care iată, ne este prezentată ca un model într-o epocă de mare cumpănă pentru România, acum când trebuie să ne cunoaștem mai bine ca oricând istoria, pentru a înțelege cine suntem.

Cartea-album „Margareta. Portretul Reginei” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe înfățișează în imagini destinul primei femei din istorie care conduce Casa Regală a României. Pornind de la amintirile Majestății Sale, de la documente, fotografii, de la obiecte personale şi de la cele care fac parte din Colecția Regală, unele dintre ele prezentate pentru prima dată în acest album, ne sunt relatate copilăria și adolescența Custodelui Coroanei, studiile și experiența comunitară, viața de familie, interesele şi activităţile Majestății Sale Margareta în folosul României. Sandra Gătejeanu–Gheorghe este directorul de protocol al Casei Regale a României, care în ultimii zece ani a coordonat vizitele oficiale ale Familiei Regale a României în străinătate şi călătoriile regale efectuate în România de membrii Familiilor Regale străine.

Antologia „Mihai I al României. Regele nostru. Martorii, experiențe, amintiri regale”, coordonată de Alexandru Muraru conține texte semnate de personalități ale vieții publice românești și străine, înalți prelați, jurnaliști, istorici sau oameni politici, diplomați, scriitori sau creatori de cultură, care aștern mărturii și amintiri inedite despre legătura lor cu regretatul Suveran: Emil Hurezeanu, Theodor Paleologu, Ana Blandiana, Roger Griffin, Jonathan Eyal, Andrei Muraru, Ștefan Câlția, Dan Grigore, Ion M. Ioniță, Maria-Denise Theodoru, Keith Hitchins, Adrian-Silvian Ionescu și mulți alții.

Volumele „Elena a României. Regina-mamă, regina suferinței și a speranței”, „Margareta. Portretul Reginei” și „Mihai I al României. Regele nostru. Martorii, experiențe, amintiri regale” sunt disponibile pe site-ul Curtea Veche Publishing și în librăriile din țară.

 

Partener monitorizare de presă: Klarmedia