Bună, tuturor!

Din instinct ne dăm seama că e bine să luăm o pauză din când în când, mai ales dacă ne concentrăm asupra unui lucru timp îndelungat. Însă cercetările recente arată că pauzele sunt secretul succesului și aceste descoperiri încep să atragă atenția publicului.

Practica îmbunătățește performanța, iar lucrul bine făcut duce la rezultate excelente. Dar prea multă muncă poate încetini progresul și ar putea chiar dăuna rezultatelor.  Specialiștii în neuroștiință cognitivă de la Universitatea New South Wales din Sydney au arătat că studiul fără pauze nu aduce beneficii celui care învață.

Cercetările au arătat că informațiile se consolidează în memorie nu doar când dormim, ci și când suntem treji.

În mediul academic, este cunoscut faptul că o nouă aptitudine se consolidează prin realizarea de noi conexiuni între neuroni, într-un fel de proces de „re-scriere” cunoscut sub denumirea de plasticitate neuronală.

Se pare că munca fără pauze perturbă acest proces de consolidare.

Pauzele îi asigură creierului timpul necesar pentru consolidare, iar ție timp pentru:

  • a respira
  • a te relaxa
  • a te reîncărca cu energie
  • a te concentra mai bine.

 

Pauzele energizează, entuziasmează și repornesc mințile ocupate. Este interesant de menționat că pauzele regulate sunt o caracteristică importantă în programele de învățare accelerată.

Acum ar fi momentul să te oprești din orice activitate și să te relaxezi sau să-ți iei un pahar cu apă. Ridică-te de pe scaun și fă câteva exerciții.

Ia o pauză!  Trăiește!  Iubește! Zâmbește!

Roz Townsend

 

Roz Townsend este trainer de succes în domeniul comunicării şi autoare a volumului „Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare. Idei simple pentru prezentări de succes” (Curtea Veche Publishing, 2009). În luna iulie, Roz Townsend a vizitat România pentru prima dată și a susţinut un eveniment interactiv pentru cei interesați de îmbunătățirea abilităților de comunicare. Mai multe despre eveniment puteți citi aici și, dacă sunteți curioși cum i s-a părut vizita în România, puteți citi prima parte a interviului pe care Roz Townsend ni l-a acordat exclusiv pentru blog.

Sursă foto1, foto2