Luni, 2 iulie, ne-am întâlnit la Godot Cafe-Teatru cu Roz Townsend, trainer internațional de succes și autoarea volumului „Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare. Idei simple pentru prezentări de succes”. Pentru organizarea evenimentului am avut şi sprijinul prietenilor noştri de la revista CARIERE, iar întâlnirea interactivă a fost apreciată de cei care au venit pentru a afla noi lucruri despre abilităţile de susţinere a unei prezentări.

Participanții au avut ocazia de a cunoaște un specialist în domeniul comunicării și un om minunat care a împărtășit și câteva detalii despre vizita sa în România: înainte de a ajunge în București, Roz Townsend a făcut un tur al Deltei Dunării pe bicicletă alături de soțul său, Ian, într-o călătorie de aproape zece zile. Cei doi australieni au rămas profund impresionaţi de flora şi fauna din România, dar şi de mâncarea specifică zonei, de arhitectura bisericilor şi de ospitalitatea oamenilor.

La evenimentul de luni, Roz Townsend a vorbit despre importanța feedback-ului, medierea conflictelor și rolul comunicării nonverbale. Dintre subiectele dezbătute nu au lipsit rețelele sociale, despre care autoarea a declarat că sunt un mijloc de comunicare puternic, care ar putea avea însă efecte negative asupra relaționării dintre oameni. Autoarea a purtat un dialog cu Daniela Oancea, redactor-șef la revista CARIERE și a răspuns întrebărilor din partea publicului. Întâlnirea a avut și o parte aplicată în care Roz Townsend împreună cu Alis Anagnostakisau, coach și partener Mind Learners, au făcut câteva exerciții distractive de comunicare.

Roz Townsend a dezvăluit că secretul unei prezentări de succes este autenticitatea. Cât timp comunicatorul susține cu adevărat ceea ce prezintă, acesta nu va da greș.

Exercițiile au demonstrat cum mesajul transmis pe cale nonverbală este mai puternic decât cel transmis pe cale verbală.  Roz Townsend descria vestimentația lui Alis Anagnostaki folosind un ton amenințător.

Participanții au fost extrem de receptivi și s-au distrat replicând exercițiile.

Același mesaj este interpretat altfel când e transmis cu o atitudine deschisă.

Mai multe puteți afla din volumul „Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare. Idei simple pentru prezentări de succes”, în care Roz Townsend a expus pe larg ideile expuse în cadrul întâlnirii.

Alis Anagnostakisau a continuat exercițiile amuzante pornind de la descoperirile neuropsihologiei.

Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Fotografiile au fost realizate de Laurențiu Stoica.