Curtea Veche Publishing vă invită vineri, 4 mai, la o întâlnire cu scriitorul George Moise, autorul volumului “Iertați-mă că nu sunt japonez”. Evenimentul va avea loc în Sala Senatului Universității Româno-Americane (Bd. Expoziției, nr. 1B), începând cu ora 16.30 și va marca deschiderea Săptămânii Culturii Japoneze.

Zilele Culturii Japoneze este un eveniment organizat de Centrul de Studii Româno-Japoneze și se va desfășura între 7 și 11 mai la Universitatea Româno-Americană. Printre activitățile pregătite pentru participanți se numără o paradă de kimonouri, demonstrații de arte marțiale, workshop-uri de manga și conferințe pe teme culturale.

„Iertați-mă că nu sunt japonez” (2011) nu este un jurnal de călătorie, ci mai degrabă povestea unui fost călător care îşi găseşte ţărmul. Este povestea unei Japonii văzute prin ochii unui om care încearcă să se adapteze şi să-şi creeze un spaţiu pe care să-l poată numi „acasă“.

George Moise [n. 1974] a absolvit pe rând Şcoala Superioară de Jurnalistică, apoi secţia de scenaristică a Facultăţii de Film a UNATC. A lucrat în publicitate, iar în 2008 se mută în Japonia unde are diverse joburi ca muncitor la o fabrică de legume, profesor de limba engleză, şofer, traducător, bucătar, fotograf. „Iertați-mă că nu sunt japonez” este debutul său literar, povestea adaptării (sau a inadaptării) în Japonia, suma experienţelor primului an într-o cultură total diferită sau un alt amestec bizar de căutări şi rătăciri, eşecuri şi scurte regăsiri.