Miercuri, 21 septembrie, a avut loc lansarea multimedia a romanului Claudiei Moscovici, Între două lumi. Institutul Cultural Român a găzduit acest eveniment ce a atras aproape 100 de spectatori, jurnaliști și oameni de cultură. Punctul culminant al serii a fost proiecția de materiale audio-vizuale adaptate după subiectul cărții, realizate de Andy Platon și Claudiu Ciprian Popa.

Romanul Între două lumi relatează trăirile și experiențele unei familii ce caută drumul spre libertate. În contextul istoric al României comuniste de la începutul anilor 1980, emigrarea în Statele Unite conferă speranță familiei care este pusă în fața unor decizii ce îi vor afecta pe fiecare în parte.

Lansarea romanului a reprezentat o premieră în țară dat fiind faptul că, pe lângă prezentările și analizele rostite de invitați, au fost proiectate o prezentare video a cărții și un videoclip pentru o melodie realizată special pentru roman. Melodia și videoclipul au fost realizate de producătorul și compozitorul Andy Platon și sunt inspirate din conținutul romanului. Piesa se numește Velvet Love și o veți gasi pe YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=KURICuT8TcA). Book trailer-ul a fost realizat de Claudiu Ciprian Popa. Ambele producții video au fost îndelung aplaudate de public și au plasat lansarea între două lumi: cea literară și cea vizuală.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=KURICuT8TcA&w=560&h=315]

Andy Platon – Velvet Love

Printre invitații ce au adus aprecieri pozitive romanului Claudiei Moscovici, s-au enumerat istoricul Adrian Cioroianu, criticul literar Alex Ștefănescu și regizorul Stere Gulea. Horia-Roman Patapievici a rostit cuvântul de bun-venit, iar evenimentul s-a încheiat cu sesiunea de autografe la care s-a format o coadă considerabilă. La final, autoarea a mulțumit personal celor doi producători ai materialelor audio-vizuale care au făcut lansarea romanului ei cu adevărat specială.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=DgCdLdygaII&feature=channel_video_title]

Booktrailer “Intre doua lumi” – Claudiu Ciprian Popa