Echipa de comunicare a editurii Curtea Veche a fost recunoscută recent cu distincții la cele mai importante premii de PR și marketing online, pentru o campanie desfășurată în luna mai a acestui an. Maratonul pro-informare „Book a vax” („O carte pentru un vaccin”) a creat o dezbatere relevantă despre vaccinare și a motivat în doar o săptămână 7.500 de persoane să vină în librării cu adeverința de vaccinare pentru a primi o carte în dar.

Aur la categoria Crisis & Risk Management din cadrul Romanian PR Award (cea mai importantă competiție națională de recunoaștere a excelenței în domeniul Relațiilor Publice), Aur la categoria Digital Platforms – Viral Non Video și Silver la categoria Digital Campaigns – Others din cadrul Internetics (festivalul de inteligență digitală și excelență în comunicarea online). Bronz la categoria Special projects din cadrul Webstock (cel mai mare eveniment de social media și comunicare online din România) – sunt distincțiile primite până acum de echipa editurii.

Faptul că românii sunt pe ultimul loc la citit în Europa are impact direct asupra sănătății colective. Arma esențială împotriva dezinformării este antrenamentul corect al minții, realizat la orice vârstă prin lectură. Întrucât criza sanitară a fost și este dublată de o avalanșă de fake news, editura Curtea Veche și-a asumat misiunea de a lupta împotriva pandemiei prin combaterea dezinformării. Astfel, între 7 și 16 mai 2021, a dezvoltat prima campanie de brand din România de susținere a vaccinării ca decizie informată corect.

Într-o primă etapă a campaniei, editura a organizat, în paralel cu primul maraton de vaccinare al autorităților, un maraton-suport printr-un spațiu virtual de discuție: timp de o zi întreagă, printr-un live streaming, medici, psihologi, antropologi, persoane publice și autori ai editurii au intrat în dialog cu cititorii, aducând perspective diferite asupra crizei sanitare. În cea de a doua etapă, editura Curtea Veche a oferit o carte la alegere din portofoliul său celor care s-au vaccinat în perioada 7-16 mai și au prezentat dovada într-una dintre librăriile Diverta din București. 100% organic, campania a ajuns la peste 6,5 milioane de români și la cererea publicului a fost extinsă la nivel național.

Nu este pentru prima oară când echipa de comunicare a editurii este recunoscută cu astfel de distincții, în trecut câștigând numeroase premii pentru campanii de promovare cu vizibilitate foarte mare sau campanii de comunicare cu impact real în comunitate. Recent, campania #TimpulSaCitim, realizată împreună cu Asociația Curtea Veche și Leo Burnett Bucharest, a fost nominalizată la Global Effies 2021 și inclusă pe lista WARC – top 100 global most effective campaigns, performanță unică pentru o editură din România.

Partener monitorizare presă: Klarmedia