Sunt foarte multe dezbateri în acest moment despre cum societățile sau comunitățile în care trăim sunt la fel de puternice ca cea mai slabă verigă din ele. Marea majoritate a societăților industrializate sunt bazate pe o filosofie a dobândirii și susținerii celor mai puternice verigi.

Însă verigile slabe sunt cele care au destabilizat lumea în acest moment, în special în relația cu virusul COVID-19. De exemplu, chiar dacă spitalele noastre au cei mai buni doctori, au o eficiență limitată în lipsa măștilor, testelor și a consumabilelor medicale. În aceeași idee, deși spitalele au cei mai buni doctori, asistentele și personalul medical auxiliar interacționează cu pacienții cel mai des. „Ar trebui să fie plătiți mai bine?” este una dintre multele întrebări ale momentului.

Această criză ne-a obligat, printre altele, să eliminăm tot ce nu este important în viețile noastre și să ne concentrăm doar pe esențial. Problemele de tip „verigă slabă” sunt acum abordate de mult mai multă lume. De exemplu, oamenii își confecționează măști în casele lor, fără să mai fie nevoie de specialiști.

În această pandemie au început să se contureze două direcții: în primul rând, dezinformarea și creșterea lipsei de încredere a populației în general și în al doilea rând amplificarea însingurării și a autoizolării. Acestea sunt crize ale verigilor slabe, pe care trebuie să le înfruntăm cu toții. Pentru a putea depăși aceste momente, trebuie să reparăm toate daunele pe care le-am provocat în trecut în relațiile dintre noi și în adevărurile noastre comune.

Problemele apar atunci când persoanele cu experiența situațiilor dominate de verigi puternice ajung să fie în fruntea unor organizații de tip verigă-slabă. Aceste organizații nu înțeleg problema; au persoane puternice în conducere, deci cum ar pute să dea greș? Însă acest lucru are posibile consecințe catastrofale în societatea noastră bazată pe tehnologie.

O echipă puternică nu este motivată de greșelile pe care le repară, ci este pur și simplu caracterizată prin succes. Cu toate acestea, prin reîmpachetarea „greșelilor” în „feedback valoros” putem discuta despre un progres real.

Lumea devine din ce în ce mai complexă și este nevoie să construim mai multe echipe de tip verigă-slabă. Marea majoritate a afacerilor și organizațiilor sunt extrem de complexe, ceea ce înseamnă că un grup restrâns de oameni nu poate deține destule informații și nu poate înțelege toate procesele zilnice. Liderii trebuie să înțeleagă mult mai bine ce cunoștințe cumulează întreaga echipă și apoi să acționeze bazându-se pe aceste cunoștințe.

Însumând tot ce am spus până acum, la nivel individual, unele dintre cele mai importante ocupații vor fi acelea care îi vor ajuta pe oameni să:

  • mânance mai bine
  • facă sport
  • doarmă
  • fie relevanți

Guest post de Roz Townsend.

Roz Townsend este renumită pe plan internațional ca trainer, oratoare și autoare. În România, Curtea Veche Publishing a publicat volumul Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare. Idei simple pentru prezentări de succes (2019).

Sursă: https://munkdebates.com/podcast/malcolm-gladwell