Ecranizarea romanului scriitoarei irlandeze Sally Rooney, „Oameni normali”, a fost nominalizată la Premiile Emmy pentru regie, scenariu și casting, alături de actorul Paul Mescal, care a fost nominalizat pentru Cel mai bun actor într-un rol principal (Outstanding Writing For A Limited Series, Movie Or Dramatic Special).

La doar câteva luni după premiera seriei TV „Oameni normali” – ecranizarea romanului lui Sally Rooney, tradus în română la Curtea Veche Publishing, apar și primele nominalizări. Paul Mescal, actorul care îl joacă pe Connell a fost nominalizat pentru Cel mai bun actor în rol principal la Emmy-urile de anul acesta. Însă acesta a spus că succesul i se datorează partenerei sale din film, Daisy Edgard-Jones, care nu a primit nicio nominlizare. „Daisy Edgar-Jones, toate astea se întâmplă doar datorită ție și talentului tău. Pur și simplu! Vă mulțumesc tuturor!”, a spus acesta pe Twitter. Actrița care o interpretează pe Marianne a răspuns prin publicarea unei fotografii cu Mescal și Lenny Abrahamson, regizorul serialului, spunând: „Nu pot să nu fiu mândră de acești doi oameni incredibili. Să lucrez alături de voi a fost una dintre cele mai mari bucurii din viața mea.”

Pe lângă Connel, serialul a fost nominalizat și pentru Cea mai bună regie (Outstanding Directing For A Limited Series, Movie Or Dramatic Special), semnată de Lenny Abrahamson. Sally Rooney împreună cu Alice Birch au fost nominalizate pentru Cel mai bun scenariu (Outstanding Writing For A Limited Series, Movie Or Dramatic Special), iar Louise Kelly pentru Cel mai bun casting (Outstanding Casting For A Limited Series, Movie Or Special).

Adaptarea romanului „Oameni normali”, realizată în coproducție de BBC Three și Hulu, a avut premiera pe 29 aprilie 2020 în Marea Britanie. A devenit una dintre cele mai populare serii TV ale momentului încă de la primul episod, criticii aclamând-o drept una dintre cele mai fine adaptări TV a unei cărți, iar fanii au început să speculeze imediat posibilitatea unei continuări.

Serialul este extrem de apreciat de publicul larg: în timp ce pe RottenTomatoes.com se bucură de un rating de 90% din partea criticilor si de 93% din partea publicului, pe IMDB are în prezent nota 8,6 din 10.

Despre romanul „Oameni normali”

După apariția din august 2018, cartea a intrat direct în topul bestsellerurilor New York Times, pe primul loc în topul publicației Sunday Times și pe lista lungă la Man Booker Prize. A fost recomandat până și de Barack Obama drept una dintre cele mai bune lecturi ale anului 2019. Sally Rooney este considerată “Un Salinger al generației Snapchat”, prima mare scriitoare din generația Millennials, iar fanii cărților ei sunt extrem de devotați, ceea ce a făcut adaptarea cărților destul de riscantă – exista oricând posibilitatea ca ecranizarea să nu se ridice la așteptările lor.

Marianne este fiica unei familii înstărite și locuiește într-un conac impunător dintr-un orășel irlandez. Introvertită, cu o inteligență uneori prea ascuțită și cu o înfățișare incertă, are toate însușirile pentru a fi marginalizată de colegi. Connell, fiul menajerei, este chipeș și deștept, popular în tot liceul. Atracția care se naște între cei doi adolescenți are o forță magnetică. Cum vor evolua ei de-a lungul anilor de facultate și prin ce transformări va trece relația lor? Ce se va întâmpla atunci când diferențele sociale vor ridica ziduri între ei, când experiențele de viață îi vor strivi sub implacabilul lor? Cum își vor confrunta cei doi tineri demonii interiori?

Volumul „Oameni normali” este disponibil pe curteaveche.ro și în toate librăriile din țară.

Partener monitorizare presă: Klarmedia