De la Platon (vezi dialogul Charmides) la Oscar Wilde și până la romanul lui André Aciman (Call me by your name, care stă la baza cunoscutului film), citim și ne plac poveștile LGBT de foarte mult timp. Dar care sunt cele remarcabile, care nu trebuie să ne lipsească din bibliotecă (sau kindle sau telefon), care au stârnit pasiuni sau au revoluționat literatura?

Încercăm să găsim câteva răspunsuri luni, 17 iunie, de la ora 18:00, la Cărturești Modul într-o discuție relaxată despre literatura LGBT care ne-a marcat și schimbat.

Citesc, povestesc și fac recomandări, într-o discuție moderată de Barna Nemethi (Curtea Veche Publishing):

Eugen Rădescu, curator Bucharest Biennale.

Răzvan Andrei, poet.

Elena Marcu, fondatoare Black Button Books

Ioana Bugarin, actriță

Intrarea este liberă!

Răzvan Andrei este un milenial născut la Galați, descriindu-se drept „pictor & poet, profet minoritar și gurmand slim-fit“. După ce a absolvit liceul teologic, a urmat cursuri de Filozofie și Istoria și Teoria Artei, la București. A lucrat în presa locală și centrală, fiind redactor și editor în redacțiile unor televiziuni. În prezent, este redactor de carte.

De-a lungul timpului, a colaborat cu România literară, Idei în dialog, Adevărul literar și artistic, Luceafărul și Verso.
Un eveniment Bucharest Pride 2019, organizat de Asociatia Accept cu sprijinul Carturesti Modul si Curtea Veche Publishing.

#BucharestPride, aflat la a 15-a ediție, este festivalul anual dedicat drepturilor persoanelor #LGBTQIA+ care integrează peste 40 de evenimente și Marșul Bucharest Pride 2019.
www.bucharestpride.ro

Bucharest Pride 2019 | 14-24 iunie

Pregătește-te pentru Marșul Bucharest Pride 2019
22 iunie | 17:00 | Piața Victoriei – Piața Universității