Răzvan Andrei, autorul „uneia dintre cele mai originale cărți de poezie ale anului” (Marius Chivu) vine la Street Delivery 2019 — Poezia e în stradă! Volumul „Jazz pentru Iguane” (Curtea Veche Publishing, 2019, ediție revizuită și adăugită) va putea fi achiziționat, răsfoit, citit, comentat și chiar semnat de autor la standul îngrijit de Asociatia Accept.

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 16:00, până pe la ora 18:00 vă așteptăm la Streed Delivery 2019, să faceți cunostință cu Răzvan Andrei prin „Jazz pentru Iguane”.

Preview:
Bărbații care iubesc alți bărbați sunt o deviație a umanului,
După cum femeile care iubesc alte femei sunt mutații ale
florilor de magnolie.
Spre voi mă îndrept – diformi, anormali, monștri
cu inimi temătoare,
Scheletice chipuri, paria cu aureolele făcute cercei
la urechea dreaptă
Și mucenici ai bolilor cu transmitere sexuală!
La picioarele spânzurătorilor de care atârnați, scuipați în obraz
de părinți, urâți de prieteni, mă așez
Și pe voi, copii cu frica în oase, vă îmbrățișez din inima
propriei mele frici.
Eu nu sunt eu dacă voi nu sunteți și contradicțiile mele
sunt mai groaznice
Dacă nu‑s și contradicțiile voastre, coșmarurile mele mai negre
dacă nu se‑ntâlnesc cu ale voastre!

(Elegie pentru copilul homo)

Răzvan Andrei este un milenial născut la Galați, descriindu-se drept „pictor & poet, profet minoritar și gurmand slim-fit“. După ce a absolvit liceul teologic, a urmat cursuri de Filozofie și Istoria și Teoria Artei, la București. A lucrat în presa locală și centrală, fiind redactor și editor în redacțiile unor televiziuni. În prezent, este redactor de carte.

De-a lungul timpului, a colaborat cu România literară, Idei în dialog, Adevărul literar și artistic, Luceafărul și Verso.

Evenimentul de la Street Delivery este susținut de Asociatia Accept, în cadrul #BucharestPride: pregătește-te pentru 10 zile pline de evenimente dedicate comunității LGBTQIA+!

BucharestPride, aflat la a 15-a ediție, este festivalul anual dedicat drepturilor persoanelor #LGBTQIA+ care integrează peste 40 de evenimente și Marșul Bucharest Pride 2019.
www.bucharestpride.ro