Curtea Veche Publishing va lansa, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, un nou volum de teatru, “A doua zi după moartea cailor” de Diana Turconi. Lansarea va avea loc vineri, 18 noiembrie 2016, începând cu ora 18.30, la standul Curtea Veche Publishing din Pavilionul Central, Romexpo București (Bulevardul Mărăști 65-67). Alături de autoare vor lua cuvântul Dan Cristea (scriitor și critic literar) și Teodor Baconschi (diplomat și scriitor).

“A doua zi după moartea cailor” este un volum de teatru care cuprinde trei piese cu tematici multiple, printre care lupta de clasă din perioada comunistă sau repercursiunile unei lipse acute de comunicare între oameni. Autoarea abordează mai multe planuri pe care le construiește cu iscusință și prin care se întrevăd nuanțe ale unei biografii transfigurate dramatic. Diana Turconi se arată o scriitoare pricepută care deghizează între paginile de ficțiune confesiuni, totul fiind regizat până la ultimul detaliu.

a-doua-zi-dupa-moartea-cailor-centrat-02_resize

Diana Turconi (n. 11 august 1955) este diplomată, scriitoare și ziaristă. A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universităţii din București. A urmat cursuri de specializare la Sorbona, Paris și are un masterat în geopolitică. A lucrat la ICE Romtrans. A lucrat ca reporter, apoi ca redactor specializat în problematică socială la Revista 22 și a colaborat cu Dilema Veche și cu alte publicaţii. În 1998 a intrat în diplomație, ocupând, prin concurs, un post la Ministerul Afacerilor Externe. A fost director al Direcţiei Relaţii Culturale, Educaţionale și Știinţifice și a activat în misiunile diplomatice ale României, ajungând la gradul de ministru plenipotenţiar. În semn de recunoaștere a activității sale, Sfântul Scaun, prin Papa Ioan Paul al II-lea, a decorat-o cu Ordinul „Sf. Grigore cel Mare“, în grad de comandor cu placă, iar ordinul Suveran Militar de Malta i-a decernat Crucea cu Coroană a Ordinului Pro Merito Melitensi, asimilabilă tot gradului de comandor. A publicat volumele “Una şi aceeaşi iubire” (editura Cartea Românească, 1986), “Legaţi-vă centurile de siguranţă” (editura Cartea Românească, 1988), “Eu sunt ţinta. Geo Bogza în dialog cu Diana Turconi”  (editura du Style, 1996), “Mica prăvălie cu orori. 11 romane” (editura du Style, 1997) și numeroase articole. Din 1990 este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Volumul “A doua zi după moartea cailor” de Diana Turconi va fi disponibil în curând pe site-ul editurii, www.curteaveche.ro.

Klarmedia, partener monitorizare de presă Curtea Veche Publishing.