Continuăm recomandările de lectură pentru vacanță din partea echipei Curtea Veche Publishing cu volumul “Euro-Falia” de Armand Goșu, cu ilustrații de Dan Perjovschi.

Săptămâna aceasta, Liliana Niculescu, colega noastră din departamentul de PR, este cea care ne recomandă textele autorului Armand Goșu:

“Sigur, vara înseamnă povești și relaxare. Dar anotimpul vacanțelor mai înseamnă și ocazia de a reciti paginile istoriei, de a-ti actualiza contactul cu realitatea. “Euro-falia” scrisă de Armand Goșu, cel care ani de-a rândul ne-a încântat cu textele sale din Revista 22, este cartea care abordează un subiect deloc comod, însă atât de incitant. Asta pentru că studii estice precum cele ale lui Goșu rar mai citești, doar vorbim despre un doctor în istoria Rusiei.

Recomandare_EuroFalia_LilianaNiculescu

Ultimii ani au fost o adevarată încercare pentru spațiul post-sovietic, iar al nostru autor a știut extraordinar de bine să surprindă evenimentele mai mult sau mai puțin plăcute, făcând o analiză ce ar putea fi introdusă (și ar fi chiar recomandat!) în orice manual de istorie.

“Euro-falia” e cu atât mai captivantă cu cât în paginile sale regăsim ilustrațiile lui Dan Perjovschi, care sunt o continuare firească a textului din carte.

Așadar, avem două nume cu rezonanță și un subiect care nu va fi niciodata epuizat. O lectură interesantă pentru vacanță, nu-i așa?”

“Clasa de mijloc, tineretul – mai ales studenții -, reprezentanții marelui capital pot fi factorii care sa-i asigure Maidanului victoria. Însă pe termen lung. Fiindca, pe termen scurt, opoziția are, genetic, aceeași origine ca și puterea. În fapt, sutele de mii de oameni care au ieșit în stradă protestează împotriva clasei politice în întregime, pentru că este incapabilă să producă bunăstare, stabilitate politică și socială, după mai bine de două decenii de independență.”

Euro-Falia [Mockup]