Curtea Veche Publishing anunță traducerea volumului scris de Bogdan Suceavă, “Miruna, o poveste”, în limba slovenă. Volumul, tradus din limba română de Aleš Mustar, a fost publicat în limba slovenă la editura Modrijan din Ljubljana, în luna iulie, cu titlul “Miruna, povest”. Volumul scriitorului Bogdan Suceavă a fost tradus și în limbile engleză și italiană.

Cartea îmbină informaţia istorică, autobiografică şi elemente de fantastic, explorând teme şi motive ale imaginarului tradiţional din zonele de munte din România. În spusele lui Paul Cernat, cartea este “mai ales un exerciţiu de întoarcere la surse: adică la copilăria de sub Munţii Făgăraşului, pe valea Râului Doamnei, undeva în perimetrul delimitat de Posada, Mănăstirea Argeşului şi Nucşoara Elisabetei Rizea.”

Într-un sat din Carpaţi, unul dintre ultimele avanposturi ale pre-modernităţii, un bătrân ce simte că îşi trăieşte ultimele clipe le spune nepoţilor poveşti ce se întrepătrund, formând o poveste a familiei, acoperind perioada dintre anii 1870 şi prezent. Unul dintre copii, acum adult, este repovestitorul acestor întâmplări cu iz fantastic, în timp ce Miruna, cel de-al doilea copil, pare că are darul unei percepţii extrasenzoriale. Poveştile îmbină elemente commune folclorului din Balcani, personaje istorice şi fiinţe himerice, astfel recreând universul satului izolat cu nume predestinat: Valea Rea.

Mockup Miruna_v1_resize

Bogdan Suceavă este matematician şi scriitor. Locuieşte în prezent în Statele Unite ale Americii, unde predă matematica la California State University la Fullerton. A publicat volume de proză şi poezie, printre care, la Curtea Veche Publishing volumul “Miruna, o poveste” şi romanul SF „Vincent nemuritorul”. Alte titluri: Venea din timpul diez, (Polirom, 2004; 2010), Miruna, o poveste (Curtea Veche Publishing, 2007; 2008) Distanţe, demoni, aventuri (Editura Tritonic, 2007); Noaptea când cineva a murit pentru tine (Polirom, 2010); Memorii din biblioteca ideală (Polirom, 2013), Scrisori de la Polul Est ( Editura Agol, 2015).

Ediția în limba română poate fi găsită pe site-ul editurii, www.curteaveche.ro, în format PDF sau ebook.