Duminică, 13 decembrie 2015, la ora 11:00, în sala de spectacole a Clubului Țăranului, va avea loc premiera spectacolului „Domnișoara Poimâine și Joaca de-a Timpul”, cartea scrisă de Adina Rosetti și ilustrată de Cristiana Radu, ce va fi pusă în scenă de Teatrul pentru copii MOMOLINO și Lumea lui MOMO. Avanpremiera spectacolului a avut loc pe 22 noiembrie.

Copiii care vor neapărat să afle „de ce azi e azi şi cum se transformă în mâine“, dacă „a trecut ieri sau urmează să vină“ sau „ce-i aia poimâine şi de ce nu vine mai repede“ pot face cunoştinţă cu personajele cărţii Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul de Adina Rosetti, cu ilustraţii de Cristiana Radu. Cartea se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani şi îşi doreşte să răspundă, într-o manieră ludică şi creativă, întrebărilor pe care le pun cei mici despre timp. Domnul Azi, bătrâna doamnă Ieri, domnişoara Poimâine, vrăjitoarea Niciodată şi spiriduşul Vreodată îşi dau întâlnire într-o poveste amuzantă, în care timpul începe să curgă mai repede ca de obicei, aşa cum fantazează toţi copiii când sunt mici şi nerăbdători să crească mai repede.

Antoaneta Zaharia a imaginat spectacolul, Ioana Flora interpretează (mama și Vrăjitoarea Niciodată), alături de Mihaela Velicu (Clara și Domnișoara Poimâine) și de Antoaneta Zaharia (povestitorul și Bătrânul Timp). Nina Neagu este responsabilă de muzica și cântecele vesele ale spectacolului, iar Doina Pop a creat costumele și decorurile.

”M-am bucurat foarte mult atunci când Mira (Mirela Loghin) mi-a propus să o aducem pe Domnişoara Poimâine pe scenă! Mersesem deja cu copiii mei la cursurile pe care le organizează la Lumea lui Momo, văzusem spectacolele de teatru pentru copii produse de ea, mai ales excelenta dramatizare după “Ziua în care a fugit Somnul” (după cartea Victoriei Pătraşcu, adorată de copiii mei), aşa că am avut încredere în acest proiect de la bun început. Bineînţeles că îmi doream să îi văd, în realitate, pe Domnul Azi, Domnişoara Poimâine, Vrăjitorul Timpului şi celelalte personaje imaginate de mine şi desenate în carte de Cristiana Radu! De-abia aştept să mă joc împreună cu copiii de-a Timpul, să facem baloane de săpun şi să fredonăm cântecelele Ninei! Va aşteptăm pe toţi, cu mic, cu mare, la spectacol.” (Adina Rosetti)

Spectacolul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani și are o durată de 45 de minute. Cartea va putea fi achiziționată la un preț special din sală, iar autoarea Adina Rosetti, ilustratoarea Cristiana Radu și personajele din „Domnișoara Poimâine și Joaca de-a Timpul” vor da autografe la sfârșitul evenimentului.

Adina Rosetti este scriitoare şi jurnalistă. A scris articole, reportaje şi poveşti pentru Dilema Veche, Time Out, Elle, Esquire, BeWhere, Formula AS, Unica şi alte publicaţii. Este autoarea romanului Deadline (2010, 2011) publicat la Curtea Veche Publishing şi apărut în Franţa la editura Mercure de France (2013) şi a volumului de proză scurtă “De zece ori pe buze”(2015). “Domnişoara Poimâine şi joaca de-a timpul” de Adina Rosetti (Curtea Veche Publishing, 2014, 2015), cu ilustraţii de Cristiana Radu, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 9 ani şi îşi doreşte să răspundă, într-o manieră ludică şi creativă, întrebărilor pe care le pun cei mici despre timp. Cartea a fost premiată în cadrul galei Cele mai frumoase cărţi din România cu premiul pentru “Cea mai frumoasă carte pentru copii şi tineret” şi a primit premiul “Cea mai bună carte pentru copii şi tineret” la gala Bun de Tipar.

Linkuri:

Adina Rosetti: Chiar dacă piața de carte o să dispară, eu tot o sa le spun seara copiilor povești


http://www.suntparinte.ro/poveşti-pentru-copii-timpul-şi-domnul-azi
http://www.suntparinte.ro/poveşti-pentru-copii-despre-timp-doamna-ieri-şi-domnişoară-mâine

Din 2011 şi până astăzi, peste 15.000 de copii au participat la programele creative şi educative de la Lumea lui MOMO și MOMOLINO. Spectacolele de MOMOLINO readuc poveştile din raftul cu cărţi, pe înţelesul şi limbajul copiilor de astăzi, fără violenţă şi limbaj agresiv, cu empatie şi iubire – în acord cu nevoile lor de a descoperi şi înţelege lumea în simplitatea ei. Acestea îi ajută să crească într-o cultură teatrală bazată pe valori autentice. “Pe covorul fermecat al poveştilor” ,”Alice în Sufrageria Minunilor”, Nica şi Poveştile sale”, “Aventurile lui Hermann”, ”Ziua în care a fugit somnul”,“Răbdărică şi Mofturica salvează Noaptea de Ajun” “Răbdărică şi Mofturica în misiune cu Zână Măseluţă” sunt evenimente marca MOMOLINO. “Domnişoara Poimâine şi Joaca de-a Timpul” este cea de-a 7-a producţie de teatru pentru copii.Domnisoara Poimaine_cu bulina_small