logo DigiPubV2CMYKAsociația Editorilor din România, alături de Universitatea din București și Diastasi Training and Consulting Services, implementează proiectul “Competențe digitale pentru piața editorială în era publicațiilor electronice” – DIGIPUB, ID 156046. Curtea Veche Publishing susține acest proiect prin oferirea posibilității efectuării stagiilor de practică în cadrul său.

Proiectul beneficiază de cofinanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenție 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”. Valoarea totală a proiectului este de 1.796.920,95 lei.

Implementat începând cu data de 8 iulie 2015, DIGIPUB se va derula pe o perioadă de șase luni și își propune facilitarea tranziției de la studiile universitare la viața activă pentru 160 de studenți și masteranzi din regiunea București-Ilfov, printr-un program integrat de stagii de practică în domeniul editorial și de orientare și consiliere în carieră.

În acest scop, proiectul își propune:

– Conștientizarea, de către studenți, a importanței stagiilor de practică în organizațiile relevante dintr-un domeniu de activitate în continuă dezvoltare la nivel european
– Creșterea nivelului de calificare practică a studenților – cel puțin 16 stagii de practică în mediul editorial pentru 160 de studenți și masteranzi
– Dezvoltarea aptitudinilor de inserție pe piața muncii prin furnizarea unor sesiuni de orientare și consiliere în carieră pentru un număr de 160 de persoane
– Crearea unui parteneriat de durată în vederea dezvoltării sustenabile a aptitudinilor practice ale studenților/masteranzilor din facultățile cu profil uman.

Grupul-țintă al proiectului este constituit din 160 de studenți și masteranzi ai facultăților cu profil uman din cadrul Universității din București: Filosofie, Geografie, Istorie, Jurnalism și Științele Comunicării, Limbi și Literaturi Străine, Litere, Psihologie și Științe ale Educației, Științe Politice.

Stagiile de practică plătite se vor desfășura conform în perioada octombrie-noiembrie 2015 în unele dintre cele mai mari edituri din România, printre care și Curtea Veche Publishing. Subvenția acordată fiecărui student implicat în proiect va fi de 10 lei/oră. Proiectul reprezintă o oportunitate pentru studenți de a-și dezvolta aptitudinile de muncă prin însușirea de noțiuni și competențe practice din mediul editorial, cum ar fi: modul de lucru; elemente, principii și procese ale editării unei cărți (redactare, corectură, tehnoredactare, etc.), drepturi de autor; editarea cărților electronice; marketing și PR.

De asemenea, pentru studenții implicați în proiect vor fi organizate 8 sesiuni de consiliere de grup de câte 2-4 de ore și 160 de sesiuni de consiliere individuală de câte 2 ore, timp în care specialiștii în consiliere vor evalua aptitudinile și competențele studenților (fișa de consiliere), îi vor învăța sa își realizeze un plan de carieră, să redacteze un CV și o scrisoare de intenție și le vor oferi informații care îi vor pregăti pe viitorii absolvenți pentru alegerea angajatorului și realizarea unei bune impresii la întâlnirea cu acesta.

25 dintre cei mai merituoși studenți vor avea oportunitatea de a efectua o vizită de studiu la partenerul grec Diastasi Training and Consulting Services.

Începând cu a doua parte a lunii august, va fi disponibilă și pagina web a proiectului (www.digipub.ro), unde vor putea fi găsite detalii referitoare la înscriere, conținutul stagiilor de practică și al ședințelor de consiliere.

Beneficiarul proiectului:

Asociația Editorilor din România este una dintre cele mai importante asociații profesionale ale editorilor din țară, având reprezentativitate la nivel național. AER reunește editori din toate domeniile de interes cultural, în prezent având 58 de membri și 2 membri afiliați în toată țara. În 2010 fondează, împreună cu Uniunea Editorilor din România, Federația Editorilor din România, afiliată un an mai târziu la Federația Editorilor din Europa. AER are experiență în derularea de proiecte cu finanțare europeană.

Parteneri:

Universitatea din București este una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ superior și de cercetare din România, cu 150 de ani de existență și un solid prestigiu naţional şi internaţional. Misiunea Universităţii din Bucureşti este de a oferi tinerilor români și străini o formare de nivel european în domeniile ştiinţelor exacte, științelor naturii, științelor sociale şi umane, de a produce idei noi şi de a reevalua stadiul actual al cunoştinţelor în toate aceste domenii. Astfel, Universitatea din București se afirmă ca o universitate de cercetare avansată şi de predare, aflată pe prima poziție în ierarhizarea universităților, realizată de către MECTS în 2011. Universitatea București a fost și este implicată, în calitate de solicitant sau partener, în numeroase proiecte cu finanțare POSDRU.

Diastasi Training and Consulting Services este o companie din Grecia cu experiență vastă în consilierea și orientarea în carieră inclusiv a studenților, fiind una dintre companiile cele mai prestigioase din țara de origine. Având drept beneficiari întreprinderi, instituții și organizații specializate în proiecte europene, Diastasi a implementat, de-a lungul timpului, numeroase studii de evaluare a nevoilor educaționale.