Curtea Veche Publishing face parte din finaliştii celei de-a IV-a ediții a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, cu titluri nominalizate la categoriile Cea mai frumoasă carte a anului – carte ilustrată,  “Cea mai bună carte a anului – beletristică” şi “Cea mai bună carte a anului – non-ficţiune”, „Cea mai bună carte a anului – carte pentru copii şi tineret”. De asemenea, Asociaţia Curtea Veche a fost nominalizată pentru campania  “Cărţile Copilăriei în fiecare casă” la categoria “Cea mai bună campanie de Marketing/PR/CSR”.

“Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România“ este unul dintre cele mai aşteptate evenimente din industria editorială autohtonă, scopul acestuia fiind de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, din care se disting reuşitele anuale şi literatura de calitate.

“Cea mai frumoasă carte a anului – Carte ilustrată”: Domnişoara Poimîine și joaca de-a Timpulde Adina Rosetti, cu ilustrații de Cristiana Radu.

 Domnişoara Poimîine și joaca de-a Timpul” e deja cunoscută publicului cititor pentru ilustraţiile Cristianei Radu și povestea plină de farmec a Adinei Rosetti. Volumul a primit şi Premiul pentru cea mai frumoasă carte pentru copii la Gala “Cele mai frumoase cărți din România”, ediția 2014.Ilustrațiile inedite și povestea năstrușnică din «Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul» au fost apreciate și la Chișinău, unde volumul a primit Premiul Special acordat de Ministerul Educației al Republicii Moldova în cadrul Premiilor Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret.

dra_poimaine_cop_1_cu_bulina resized 

“Cea mai bună carte a anului – Beletristică”: Scrisori către Mihai” de Răzvan Petrescu

“În literatura română există puţine scrisori între prieteni aşa pline de dragoste. Le-am citit ca pe nişte obiecte literare stranii, ca pe nişte relicve în care erau încrustate fapte stilistice din viitor. Pentru că mi-a fost destul de limpede, încă de la primele rânduri, că toată literatura lui Răzvan Petrescu a ieşit din aceste plicuri trimise peste hotare pe când era încă student.” (Marius Chivu)

scrisori_catre_mihai_resized

“Cea mai bună carte a anului – Non-ficţiune”: Dumnezeu a trântit telecomanda” de Cristian Preda

”Cristian Preda ne propune o carte vie și provocatoare, în sensul cel mai bun al cuvântului. Scriitura sa, mereu inteligentă și erudită, dar în egală măsură de o admirabilă accesibilitate, te ține în priză, te face să te întrebi, să reflectezi, să-ți mobilizezi spiritul critic. Avem aici o carte exemplară ca știință politică aplicată, dar și ca o fenomenologie, alertă și pătrunzătoare, a chipurilor, adeseori năucitoare, ale tranziţiei românești.” (Vladimir Tismăneanu)

dumnezeu_a_trantit_telecomanda_resized

 Cea mai bună carte a anuluiCarte pentru copii şi tineret”: Domnişoara Poimîine și joaca de-a Timpulde Adina Rosetti, cu ilustrații de Cristiana Radu.

Festivitatea de premiere va avea loc  joi, 14 mai, începând cu ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naţionale a României (Splaiul Unirii nr. 22, intrarea prin aripa Ministerului Culturii). Accesul la Gală se face pe bază de invitație.

“Cea mai bună campanie de Marketing/PR/CSR”: Asociația Curtea Veche, “Cărţile Copilăriei în fiecare casă”.

1653944_366497910159755_1598665392_n

afis-scoli

Aici găsiţi mai multe detalii despre eveniment, juriu şi nominalizări: http://bit.ly/1I428gH