După succesul volumului de debut Pas cu pas, vândut în doar câteva luni în peste 130.000 de exemplare, Președintele României Klaus Iohannis lansează o nouă carte în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest (București, 20-24 mai 2015). Astfel, sâmbătă, 23 mai, începând cu ora 15.00, publicul Bookfest este invitat la standul Curtea Veche Publishing pentru a afla de la Klaus Iohannis cum evaluează actualul Președinte principalele momente ale campaniei prezidențiale de anul trecut și primele zile ale mandatului de Președinte, din paginile volumului Primul pas.

“Îmi exprim speranţa că această carte nu va stârni doar curiozitatea oamenilor politici şi a analiştilor, ci că fiecare cititor va găsi în ea măcar un segment interesant. Este vorba, în fond, despre momente, decizii şi transformări ce au hotărât situaţia politică actuală, care ne priveşte pe toţi. (…)

Campania din 2014 a avut o dinamică foarte atipică şi a fost minată de câteva abuzuri şi scandaluri care au eclipsat temele demne de a fi discutate într-un astfel de interval. O privire asupra acestor bruiaje din toamna electorală a lui 2014 pune în lumină vulnerabilităţi ale legislaţiei şi tare ale comportamentului politic, general acceptate, până acum, ca parte integrantă a vechiului mod de a face politică. Cred că analizarea acestor derapaje, fie ele legislative sau de comportament, ne poate face pe toţi mai atenţi la ceea ce înseamnă valori democratice, integritate şi, nu în ultimul rând, respect pentru adversar.

Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru deschiderea nebănuită pe care au demonstrat-o în noiembrie 2014, cartea Primul pas le este dedicată celor peste 6 milioane de români care au crezut în acest mod nou de a face politică şi mi-au dat voturile lor.”

(Klaus Iohannis în introducerea volumului Primul pas, în pregătire la Curtea Veche Publishing)

21 dec_Receptie Cotroceni©Sebastian Marcovici12212014 (54)

Fotografie din cartea „Primul pas”

Recepție Cotroceni, 21 decembrie 2014

Credit foto: Sebastian Marcovici

21 dec_Receptie_Foto Alex Agerpress_014

Fotografie din cartea „Primul Pas”

Recepție Cotroceni, 21 decembrie 2014

Credit foto: Agerpres