Pe 18 ianuarie 2015 se împlinesc douăzeci şi cinci de ani de la sosirea Alteței Sale Regale Principesei Moştenitoare Margareta pe pământ românesc. Cu această ocazie, Curtea Veche Publishing va lansa în curând un nou volum în colecția Cărți Regale: “Cronica regală a unui sfert de veac: 1990-2015” semnat de Sandra Gătejeanu Gheorghe, Director de Protocol al Casei Regale.

Vorbind despre ziua sosirii în România, Alteţa Sa Regală declară astfel: „A fost cea mai importantă zi din viaţa mea, o experienţă emoţională puternică şi o călătorie care mi-a schimbat viaţa. Nu mai avusesem nicăieri o casă cu adevărat, căci România, deşi îmi fusese interzisă, era pentru mine acasă. Mă simţeam ca şi când ar fi fost o parte din tatăl meu care se întorcea din exil. Era o responsabilitate enormă şi, în acelaşi timp, o bucurie imensă.” 

Primul an al Principesei Moștenitoare Margareta în ţara sa nu a fost deloc unul uşor, sprijinul puterii politice și încrederea publicului fiind extrem de mici. Viața românească de la acea vreme se prezenta încă cenuşie, cu nesiguranță și sărăcie pentru oameni. În mod clar, bătrânii, bolnavii şi copiii orfani erau cele mai neajutorate categorii sociale către care Alteța Sa Regală și-a îndreptat imediat atenția.

Volumul comprimă cei douăzeci şi cinci de ani de ani în fapte reprezentative ale Principesei Moștenitoare, bogata activitate de binefacere şi contribuţia la dezvoltarea instituţională şi culturală a României. Alături de fotografii inedite ale Familiei Regale realizate cu ocazia unor diverse evenimente din viața publică și privată, volumul urmăreşte drumul României înseşi, de la o ţară constrânsă de grave probleme materiale la una ajunsă într-un moment de echilibrată afirmare.

Titlul va fi disponibil în curând în librării și pe magazinul online www.curteaveche.ro.

ASR_Principesa Margareta_a Romaniei