Economiseste cu Jamie_Coperta_presaCând vine vorba de cumpărături alimentare, un lucru este cert: salariile noastre nu mai fac față ca în trecut. Cu toate acestea, statisticile arată că fiecare român ajunge să arunce aproximativ 100 de kilograme de mâncare anual, mare parte imediat după sărbătorile de iarnă. Iar situația nu se prezintă mai bine la nivel internațional, unde aproximativ 1,3 miliarde de tone de alimente sunt irosite în fiecare an. Așadar, în ciuda prețurilor în creștere, cu siguranță putem face mult mai multe pentru a ne bucura de alimentele cumpărate.

Cele mai gustoase idei în acest sens sunt oferite de faimosul bucătar Jamie Oliver, care, după ce a primit pe site-ul său și pe rețelele de socializare numeroase solicitări pentru rețete cu buget redus, a venit cu ideea unei cărți de bucate total diferite de orice a făcut el până acum. Bestseller-ul internațional “Economisește cu Jamie”, disponibil acum și în România la Curtea Veche Publishing, te poate ajuta să cumperi isteț, să gătești inteligent și să irosești mai puțin.

“Economisește cu Jamieconține peste 100 de rețete noi concepute și perfecționate de către Jamie astfel încât să fie cât mai simple, practice și accesibile. Fiecare rețetă a fost concepută special astfel încât costul pe porție să fie sub prețul mediu al unui produs de tip fast-food, dar fără a renunța la gustul delicios specific rețetelor lui Jamie.

În plus, volumul apărut la Curtea Veche Publishing cuprinde și idei privind:

• Valorificarea la maximum a ingredientelor

• Utilizarea înțeleaptă a resturilor rămase, astfel încât să irosești mai puțină mâncare

• Realizarea inteligentă a cumpărăturilor alimentare

• Utilizarea frigiderului și a congelatorului într-un mod cât mai eficient

• Pregătirea necesarului de alimente și instrumente de gătit

 

“De ani de zile le spun oamenilor că, dacă te uiți în trecut, cea mai bună mâncare din lume a venit întotdeauna de la comunitățile aflate sub o mare presiune financiară. Singura condiție este să fii în stare să gătești! Dacă nici nu poți găti și nici nu ai resurse financiare, atunci încep problemele”, declară Jamie Oliver. “Aceasta este o carte de bucate care, de la prima la ultima pagină, vine cu retete gustoase și valoroase; este un instrument genial pe care trebuie să îl ai pe raft, și este relevantă pentru fiecare gospodărie. Dacă utilizați această carte cu scopul pentru care a fost scrisă, ar trebui să reușiți să economisiți o grămadă de bani”.

Cartea este realizată în legătură cu emisiunea produsă de Channel 4 și difuzată în România la Paprika TV, Jamie’s Money Saving Meals (“Să economisim cu Jamie”).