Jamie Oliver Food Tube

Pentru a marca primul an de existenţă a canalului Food Tube, Jamie Oliver şi echipa sa au pregătit pentru marţi, 21 ianuarie, o ediţie aniversară live, în timpul căreia fanii pot câştiga o experienţă completă la Londra, alături de renumitul bucătar. Detaliile sunt disponibile pe Food Tube.

Food Tube este o colaborare excepţională între mai multe echipe ale grupului media Jamie Oliver, fiind o platformă digitală, parte a YouTube, care îşi propune să descopere noi talente gastronomice şi să difuzeze programe noi şi vechi cu bucătari. Food Tube s-a lansat pe 21 ianuarie 2013 şi are până în prezent 612,403 de abonați pe www.youtube.com/jamieoliver

Ca să marcheze un an de la lansarea platformei, echipa Jamie Oliver a pus la cale un nou eveniment deosebit. Urmărind transmisia live a ediţiei aniversare pe youtube, fanii vor avea ocazia să descopere indicii pentru a răspunde la o întrebare pusă în direct, în timpul emisiunii. Răspunsul corect trebuie trimis printr-o postare pe Twitter, folosind hashtag-ul #WINFOODTUBE. Câştigătorul va fi ales prin tragere la sorţi şi va câştiga un zbor pentru două persoane la Londra, cazare pentru patru nopţi la hotel, bani de cheltuială şi acces VIP pe platoul de filmare al următoarei emisiuni cu transmisie live, în luna Iulie 2014.

Lansarea platformei a avut loc acum un an, pe 21 Ianuarie 2013, printr-o emisiune live transmisă pe Food Tube: “A fost o ocazie foarte bună ca oamenii să poată pune întrebări, iar eu să le răspund pe loc. Aceasta a fost frumusețea emisiunii live, mulțumire imediată.” Mai mult, Jamie şi echipa sa Food Tube au câştigat mult-râvnitul premiu Broadcast Digital Award pentru cel mai bun canal web original.

Jamies15MinuteMeals_Supracoperta

Jamie Oliver a început să gătească într-un pub deţinut de părinţii săi — The Cricketers, din localitatea Clavering, comitatul Essex — la vârsta de 8 ani. După ce a absolvit şcoala, şi-a început cariera de maestru bucătar, care l-a îndreptat spre River Café, unde a fost remarcat de o companie de producţie pentru televiziune.

Cariera sa în televiziune şi în domeniul editorial a debutat în 1999 cu seria The Naked Chef. De atunci, el a deschis restaurantul Fifteen din Londra, a reuşit să facă schimbări în meniurile cantinelor şcolare din Marea Britanie şi a revoluţionat gătitul acasă. Organizaţia sa caritabilă încearcă să îmbunătăţească viaţa oamenilor printr-o hrană mai bună. Aceasta operează în cadrul restaurantelor Fifteen (în care sunt instruiţi tinerii defavorizaţi ce îşi doresc o carieră în alimentaţia publică) şi în cadrul centrelor Ministry of Food (ce le oferă sprijin celor care vor să înveţe să gătească). Jamie a creat şi Home Cooking Skills, un curs pentru şcolile gimnaziale autorizat de BTEC, dar este implicat şi în Kitchen Garden Project, un program nou de educaţie alimentară pentru elevii din şcolile primare. Afacerile sale de succes includ grupul de restaurante Jamie’s Italian şi Union Jacks, precum şi o gamă de produse proprii, alimentare şi nealimentare.

Scrie pentru publicaţii din Marea Britanie şi din întreaga lume, inclusiv pentru propria revistă, Jamie Magazine. Cea mai populară carte a sa, Găteşte în 30 de minute cu Jamie, este în Marea Britanie bestsellerul de nonficţiune vândut cel mai rapid din toate timpurile. În România, cărţile sale sunt publicate la Curtea Veche Publishing şi disponibile pe http://www.curteaveche.ro/autori/jamie-oliver.html