Cititorii de Curtea Veche sunt invitați la un concurs special! Între 15 și 30 mai, comandați online pe www.curteaveche.ro o carte de Adrian Leonard Mociulschi și participați automat la tombola cititorilor înțelepți!

Puteți câștiga prin tragere la sorți un eBook reader Nook Touch Wi-Fi cu diagonala de 6 inch, împreună cu cel mai recent volum al scriitorului: Artă și comunicare, despre care Neagu Djuvara consemna că este “o carte care merită să fie citită”. Premiul include și un card de memorie MicroSD de 4GB, pentru că toate cărţile preferate să se poată aduna într-un singur loc!

Volumul Artă şi comunicare propune explorarea unor resorturi intime din sfera comunicării sociale, în care tehnocultura și mass media devin principalii protagoniști ai societății informaționale contemporane. Autorul ne arată că producerea de valori estetice, proprie oricărei activități artistice, este, în egală măsură, integrată astăzi în câmpul comunicări digitalizate. Teleprezența pare a se susbtitui astfel tradiționalei prezențe fizice a publicului la locul spectacolului. Transmisiile live au transformat radical percepția operei de artă la distanță, mutată pe calea undelor electromagnetice din sala de concert chiar în home-theater-ul de acasă. Și, în virtutea acelorași mutațiile tehnologice, manuscrisele aflate în biblioteci au putut fi scanate și pot fi citite, astăzi, pe dispozitive eBook-reader – precum premiul oferit de Curtea Veche!

Adrian Leonard Mociulschi este urmaşul unei vechi familii aristocratice. După ce a obţinut doctoratul cu distincţie (cum laude) la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti a urmat cursurile școlii post-doctorale MIDAS (Music Institute for Doctoral Advanced Studies) și s-a dedicat cercetării și literaturii ştiinţifice. A publicat cărţile Ştefan Niculescu: Poetică, matematică şi armonie muzicală (2010) şi Evul Mediu: Arhitectura şi muzica (2011) la Curtea Veche Publishing.