Duminică, 12 mai, Curtea Veche Publishing a deschis seria de ceremonii de la Castelul Peleș cu ocazia Zilei Monarhiei, oferind în dar volumul “Avioanele Regelui”. Reprezentanții editurii au avut onoarea de fi invitați chiar în Biroul Regelui Carol I și de a marca reluarea funcției acestei încăperi de importanță istorică și națională, ce nu a mai fost folosită pentru întâlniri oficiale de 70 de ani. Majestatea Sa Regele Mihai a transmis un mesaj editurii, prin Altețele Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu ai României.

În semn de omagiu adus Majestății Sale Regelui Mihai cu prilejul apropiatei aniversări a vârstei de 92 de ani, Curtea Veche Publishing a oferit, în ediție limitată – 92 de exemplare numerotate – albumul “Avioanele Regelui” , ce ilustrează una dintre pasiunile de o viață ale Majestății Sale. Albumul este menit să salveze de la uitare, asemenea oricărui album de fotografii, momente importante și plăcute din activitatea unui pilot îndrăgostit de avioane, precum și savoarea unor momente însemnate ale istoriei.

În cadrul ceremoniei din Biroul Regelui Carol I, Altețele Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu ai României au primit în numele Majestăţii Sale Regelui Mihai primele două exemplare din serie, numerotate cu “1” și ”2”, celelalte 90 de exemplare fiind trimise apoi la Palatul Elisabeta.

Momentele petrecute la Castelul Peleș au fost încărcate de emoție pentru reprezentanții editurii. Majestatea Sa Regele Mihai I al României le-a transmis, prin Altețele Lor Regale, mulțumiri pentru album și felicitări pentru toate eforturile depuse, întrucât cărțile, asemenea unor cărămizi, stau la baza societății. Majestatea Sa a precizat, de asemenea, prin Alteța Sa Regală  Principele Radu, importanța demersului editurii de a încuraja lectura în rândul copiilor prin colecția “Cărțile copilăriei”, repovestiri pe înțelesul copiilor după volume consacrate din literatura universală, precum şi prin programul de lectură propus de editură pe baza acestor cărți.

Momentul a fost urmat de o serie de decorări în Holul de Onoare a unor personalități de marcă ale societății românești, printre care s-au numărat și autori ai editurii: Margareta Pâslaru, Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului, Sandra Gătejeanu-Gheorghe, Ioan Luca Vlad. Iren Arsene, Manager Curtea Veche Publishing, a fost decorată în 2012 cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

 

 

Mulțumim pentru fotografii domnilor Cristian Copoșesc și Daniel Angelescu.