În aşteptarea vizitei lui Juan Pablo Villalobos în România (13-15 martie), ne-am gândit să îi pregătim o surpriză. Cum în decembrie scriitorul a mărturisit într-un interviu pentru Mediafax că îi este dor de mâncarea din Mexic, de unde a plecat cu mulţi ani în urmă, am început să căutăm un loc în oraş unde să se mănânce bine mâncare mexicană. Şi l-am găsit datorită unor recomandări valoroase. Restaurantul cu specific mexican El Torito este aproape de centrul oraşului (şi chiar de editura noastră!) şi se spune că este locul ce leagă comunitatea mexicană din Bucureşti.

Când Oana Ghiţă de la Mediafax l-a întrebat pe Villalobos de ce îi este cel mai dor din Mexic, autorul a răspuns: “Mi-e dor de oameni, de familia mea, de prieteni. Şi de mâncare. Noi, mexicanii, avem identitatea naţională localizată în burtă. Îmi este foarte foarte dor să mănânc pe stradă: să ies din casă şi să pot să aleg dintr-o grămadă de feluri de mâncare care se vând pe trotuar: tacos, quesadillas, pozole, tamales. Vedeţi? M-aţi întristat acum…”

Revenim cu fotografii şi impresii după ce vom face, alături de autorul volumului “Fiesta în bârlog”, o mică “fiesta” în restaurantul mexican:)

Despre El Torito (Sursa: eltorito.ro)

Restaurantul cu specific Mexican El Torito, aflat în inima Bucurestiului, se bucură de o experienţă de 5 ani în prepararea de mâncăruri tipic mexicane, precum şi în organizarea de evenimente culturale şi de divertisment după obiceiurile şi tradiţiile din Mexic.

 

Obiectivul restaurantului El Torito este sa aduca savoarea mancarurilor mexicane in Romania folosind ingrediente si retete autentice, pline de traditie. In acelasi timp, ofera o gama variata de articole culinare potrivit preferintelor publicului care a raspuns favorabil la propunerile noastre gastronomice. Asa cum o mancare buna se potriveste de minune cu o bautura excelenta, oferim, de asemenea, bauturi tipice precum tequila, mezcal si cea mai buna Margarita din Romania in combinatie cu diverse citrice si fructe. Aceste bauturi sunt preparate dupa exigentele clientilor nostri, pastrand intotdeauna calitatea si gustul autentic. O parte foarte importanta din imaginea restaurantului este reprezentata de atmosfera mexicana cu muzica latina, de mariachi, live si cu spirit de petrecere. Aspectul restaurantului este infrumusetat de articole mexicane autentice si viu colorate pentru ca mesenii sa se bucure de Mexic in Bucuresti. Pe langa acestea, oferim si servicii de catering si petrecere mexicana (Fiesta Mexicana) pentru firme, organizatii si, bineinteles, pentru Ambasada Mexicului in Romania, care impreuna cu comunitatea mexicanilor din Romania ne-au ajutat cu opinii si sugestii valoroase. El Torito are misiunea de a-si pastra specificul mexican cu respect; astfel, promoveaza cultura si atractiile turistice ale Mexicului prin evenimente, diverse mijloace de informatie si publicitate. Cel mai important pentru Restaurantul Mexican El torito este sa le faca pe plac vizitatorilor si sa le ureze un calduros bun venit cu motto-ul nostru specific: “Mi casa es su casa”. (Casa mea e si casa voastra).

 

 

Restaurantul El Torito este partener în organizarea conferinţei de presă cu ocazia vizitei lui Juan Pablo Villalobos în România.