Găteşte în 30 de minute cu Jamie”, Curtea Veche Publishing 2012, este una dintre cele mai căutate cărţi ale celebrului bucătar Jamie Oliver. Volumul conţine numeroase reţete ingenioase şi rapide, numai bune pentru a-ţi impresiona familia.

Jamie Oliver este unul dintre puţinii bucătari care au primit bilă albă după un sondaj realizat în Italia printre cititorii de cărţi de reţete. Repondenţii le-au reproşat autorilor de reţete că folosesc tehnici descurajante sau materii prime rare şi foarte scumpe. Jamie s-a remarcat mereu prin simplitatea mâncărurilor, simplitate care nu exclude, sub nicio formă, savoarea. În acest volum, chef-ul prezintă reţete pentru cei în criză de timp, alternative sănătoase şi gustoase la fast-food sau la produsele congelate, care sunt nesănătoase.

Un truc cu adevărat simplu

Într-adevăr, trebuie să recunoaştem că cele 30 de minute propuse de Jamie nu sunt reale decât dacă eşti bucătar profesionist. În jumătatea de oră clamată nu sunt incluse curăţatul legumelor sau spălatul vaselor. Punctul forte al cărţii îl reprezintă însă ponturile care te vor ajuta să economiseşti mult timp în faţa aragazului. Unul dintre ele este apa fiartă pe care trebuie să o ai tot timpul la îndemână, să o adaugi deja fierbinte la mâncăruri.

Vă descurajează unele condimente?

Cu toate că unele condimente par a fi de pe altă lume, să ştiţi nu e chiar aşa. Este adevărat, trebuie să vă faceţi timp pentru a ajunge la magazinele specializate, dar cea mai mare parte a condimentelor se găsesc în România. Tot ce trebuie să faceţi e să alocaţi câteva minute în faţa unui calculator şi să vă căutaţi comerciantul care vă trebuie.

288 de pagini full color are volumul

72 de lei costă „Găteşte în 30 de minute cu Jamie” pe site-ul elefant.ro.

„Vreau ca această carte să vă propulseze la un nou nivel, ca să vă hrăniţi familia cu mâncăruri alese, preparate rapid, cu stil. Vă voi sugera să folosiţi bucătăria într-un mod cu totul nou; e ceva diferit, e amuzant, iar rezultatele sunt uluitoare!” Jamie Oliver

„Sunt convins că, dacă veţi încerca să preparaţi mesele mele care sunt gata în 30 de minute, modul în care gătiţi se va schimba pentru totdeauna.”, Jamie Oliver

sursa: Ziarul Ring