În perioada 19 – 21 octombrie, Curtea Veche Publishing își aşteaptă cititorii la prima ediție a Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca. Timp de trei zile, Cazinoul din Parcul Central se va transforma într-un adevărat centru al cărții unde sunt invitați toți cititorii clujeni. Vizitatorii standului nostru vor fi întâmpinați cu titluri noi și reduceri între 15 și 50%.

 Curtea Veche Publishing a pregătit trei lansări de carte și o prezentare de colecție, urmate de sesiuni de autografe din partea autorilor. Printre noile titluri prezente la Salonul de Carte se numără „Mașinile Regelui” de ASR Principele Radu al României, „Rețete Vegane Fără Foc” de Ligia Pop, „Scrisorar” de Mihail Șișkin și „Politica Monetară” semnat de Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR.

Vă aşteptăm cu drag, iar în continuare vă prezentăm programul evenimentelor Curtea Veche Publishing:

Vineri, 19 octombrie:

17.30-18.30 Lansarea volumului „ABC-Darul creştin-democraţiei” de Adrian Papahagi

Participă: Adrian Papahagi , Horia-Roman Patapievici

Oficii de gazdă: Miruna Meiroșu (PR Manager Curtea Veche Publishing)

Volumul „ABC-Darul Creştin-Democraţiei” le oferă amatorilor toate noţiunile de bază ale orizontului politico-intelectual din care s-au profilat mişcările populare europene. Ideile expuse în volum sunt  însoțite de ilustraţiile artistului Devis Grebu.

Adrian Papahagi este vicepreşedintele Fundaţiei Creştin-Democrate şi unul dintre fondatorii Alianţei România Dreaptă. Medievist, doctor în Filologie (Sorbona), lector la Facultatea de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj şi director al Centrului CODEX al acestei Facultăţi. În prezent coordonează colecția „Democrația creștină” de la Curtea Veche Publishing.

Sâmbătă, 20 octombrie:

17.00-18.00 Prezentarea colecţiei „Ştiinţă, Spiritualitate, Societate”

Participă: Pr. Prof. Ioan Chirilă, Prof. Dr. Ing. Vistrian Mătieş (autor), Prof. Dr. Ioan Pop (critic literar) şi Nicolae Turcan (filozof).

Oficii de gazdă: Miruna Meiroșu (PR Manager Curtea Veche Publishing)

Vor fi prezentate volumele „Hristos, pământul celor vii” de Olivier Clément, „Zelul faţă de Dumnezeu” de Peter Sloterdijk, „Transdisciplinaritate şi mecatronică” de Sergiu Berian și Vistrian Mătieş, „De la Isarlik la Valea Uimirii“ vol. I şi II de Basarab Nicolescu și „Eugène Ionesco – mistic sau necredincios?” de Marguerite Jean-Blain.

Colecția „Știință, Spiritualitate, Societate” a adus contribuții majore în domeniul transdisciplinarității în România. Colecția este coordonată de Magda Stavinschi si de academicianul Basarab Nicolescu, reputat om de știință și preşedinte al Centrului Internaţional de Cercetări şi Studii Transdisciplinare (CIRET) de la Paris.

 18.00-19.00 Lansarea volumelor „Politica monetară”, „În apărarea pieţelor” şi „Jaful vs. Dreptul de a nu minţi” de Lucian Croitoru

Participă: Lucian Croitoru, Ella Kallai (economist-şef Alpha Bank), Mihai Copaciu (economist BNR), Dan Lazăr (Prorector al Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca).

Oficii de gazdă: Miruna Meiroșu (PR Manager Curtea Veche Publishing)

„Politica monetară” prezintă o perspectivă originală asupra situaţiei economice naţionale şi mondiale actuale, aspecte ale politicii monetare despre care s-a vorbit prea puţin înaintea izbucnirii crizei economice. Cartea conţine autentice revelaţii pentru specialişti, dar şi pentru cititorul obişnuit, analize detaliate, specifice şi foarte riguroase, bazate pe date reale şi extinse, reprezentate grafic într-o manieră extrem de relevantă vizual. Prefaţa cărţii este semnată de Mugur Isărescu.

 „În apărarea pieţelor” a apărut pe piaţă în primăvara acestui an şi este o pledoarie a autorului pentru întoarcerea la esenţa capitalismului, prin care Lucian Croitoru oferă  soluţii reale de redresare a economiei pe baze liberale autentice. Cartea cuprinde articole şi interviuri pe această temă apărute în presă în perioada 2007-2012.

„Jaful vs. Dreptul de a nu minţi” este un studiu foarte recent al legăturii dintre libertatea economică şi cea politică în sprijinul valorilor liberale. Abordează problema dependenţei majorităţii votanţilor din România de redistribuirea banilor de la bugetul statului, ce împiedică folosirea mecanismelor de corecţie a exceselor, şi identifică drept cauze ale lipsei de libertate economică drepturile de proprietate precare şi corupţia înaltă. Soluţii pertinente pentru creşterea libertăţii economice şi, implicit, politice.

Lucian Croitoru este economist și consilier al guvernatorului Băncii Naționale a României. În perioada 2003–2007, a fost reprezentantul României la FMI în Washington. După întoarcerea sa din 2007, și-a reluat funcția de consilier pe probleme de politică monetară.

Duminică, 21 octombrie:

14.00-15.00 Lansarea volumului „Reţete Vegane Fără Foc” de Ligia Pop

Participă: Ligia Pop, Anca Ignat (nutriționist-dietetician)

Volumul „Rețete Vegane Fără Foc” cuprinde zeci de rețete originale ce se prepară doar cu ingrediente crude, netratate termic, pline de vitamine și enzime prezente doar în crudități. Cartea nu este dedicată doar celor care vor să elimine produsele animale sau să mănânce în totalitate crud, ci întregului public care dorește să-și îmbunătățească stilul de alimentație.

Ligia Pop este autoare și raw food chef (bucătar specializat în bucătăria fără foc). Este gazda emisiunii Ligia’s Kitchen, unde susține demonstrații culinare cu rețete vegane. Împreună cu soțul său, Raoul Pop, organizează bi-anual la București târgul naţional Raw Generation Expo, târg dedicat celor interesați de un stil de viață sănătos.