Vineri, 14 septembrie, Librăria Bastilia a găzduit lansarea celui mai recent volumul semnat de Dumitru Radu Popa, „Sfinți, vânturi și alte întâmplări”. A fost ocazia ideală pentru cititori de a-l revedea pe autor, stabilit la New York din 1986,  şi pentru a afla mai multe despre noul roman. Alături de autor, au luat cuvântul criticii literari Alex Ștefănescu și Dana Pîrvan-Jenaru. Printre participanții la evenimentul de lansare s-au aflat figuri marcante din sfera culturală, precum Denisa Comănescu, Horia Roman Patapievici și Mircea Martin.

Alex Ștefănescu, autorul, Miruna Meiroșu, Dana Pîrvan-Jenaru

Dumitru Radu Popa ne oferă în volumul „Sfinți, vânturi și alte întâmplări” o mostră de realism magic, aducând în prim plan o serie de întâmplări biografice legate de familia sa din Baia Mare și împrejurimi, în contextul prigoanei greco-catolicilor de la sfârșitul deceniului cinci și începutul deceniului șase al secolului din urmă.

În stilul său umoristic, Alex Ștefănescu l-a apreciat pe Dumitru Radu Popa pentru viziunea originală de a oferi comunismului o dimensiune fantastică.

Dana Pîrvan-Jenaru a remarcat că autorul a reușit să îmbine cu iscusință informațiile istorice cu cele ficționale într-un volum plin de umor.

Lansarea a prilejuit întâlnirea autorului cu vechi prieteni şi cunoştinţe din România.

Dumitru Radu Popa și Horia Roman Patapievici

Dana Pîrvan-Jenaru și Denisa Comănescu

La final, Dumitru Radu Popa a oferit autografe.

Iren Arsene, Managing Partner Curtea Veche Publishing și Răzvan Petrescu, redactorul volumului „Sfinți, vânturi și alte întâmplări”

Mircea Martin și Dumitru Radu Popa