Fără doar și poate norocul m-a urmărit o bună perioadă de timp și am profitat la maxim de asta. Ocazie cu care pot spune cu mândrie că am fost declarată câștigătoarea unui concurs organizat de către Curtea Veche Publishing iar cadoul a fost pe măsura așteptărilor, chiar dacă a fost o totală surpriză.
Mi-au fost înmânate printre câteva romane cunoscute și apreciate internațional, două cărți de bucate de-ale lui Jamie Oliver, faimosul bucătar. Așadar m-am pus pe treabă. Într-adevăr, cam târziu, dar mi-am dat seama cât de ușor de pus în aplicare sunt rețetele lui și cât de delicios este rezultatul. Duminică dimineață, dezmeticirea obișnuită, veșnica întrebare: noi ce mâncăm azi? Așa că, împreună cu prietenul meu, am luat cartea „Jamie, ministrul hranei sănătoase” care ne anunța că „Oricine poate învăța să gătească în 24 de ore” și ne-am pus pe căutat. Bineînțeles, cât de cât legat de ce aveam prin frigider. Am ajuns la capitolul „Tocănițe care merg la inimă” și cel mai bine mi-a mers la inimă cea cu pui și vin alb. Ne-am apucat de tocat zarzavaturi, tocat carne, masurat vin (care ni s-a parut totusi in cantitate destul de mare, dar am respectat reteta; că ne îmbătăm din pahar sau din mâncare, este același lucru 🙂 ) și am făcut combinațiile indicate de Jamie. Muuuuult a mai stat la foc mic mâncarea, dar am zis să nu ne grăbim, să iasă treaba-treabă. Și a ieșit, după cum puteți vedea în colajul alăturat.

 

Cartea lui Jamie este foarte bine structurată, iar rețetele la îndemâna oricui, fie că mai trece prin bucătărie sau nu. Când primești indicații mură-n gură, e mai greu să nu-ți iasă. Vinul care ne-a rămas a mers foarte bine cu mâncarea, pe care v-o recomandăm cu dragă inimă (poate cu mai puțin vin decât zice Jamie).

Mulțumim, Curtea Veche Publishing, pentru ocazia oferită și mulțumim, Jamie Oliver, pentru experiențe culinare deosebite. Urmează ceva din categoria dulciurilor, pentru că sunt pur și simplu irezistibile. Îți vine să le smulgi din cartea de bucate.